Κορυφαίος υπουργός σε Μητσοτάκη: “Κοίτα να μην βρεθείς στα «κακώς κείμενα» (με Δημητριάδη)…”! — Όλγα σε κυβέρνηση Μητσοτάκη: Στέλνει στη Βουλή για εξηγήσεις Μενδώνη, Χατζηδάκη

Κορυφαίος υπουργός (με ικανότητες πολιτικής ανάλυσης και προγραμματισμού) σε Μητσοτάκη: “Κοίτα να μην βρεθείς στα «κακώς κείμενα» (με Δημητριάδη)…” !

Μπορεί ο ίδιος και οι “μαξιμιλιανοί” του στα ΜΜΕ να προσπαθούν εδώ και μηνες να τα “φορτώσουν” όλα στον  “σκοτεινό” … Δημητριάδη, εντούτοις τα πράγματα δεν ειναι και τόσο απλά! Πρώτον γιατί – όπως απέδειξαν και πρόσφατες έρευνες για το θέμα, το 70-80% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε τα πάντα για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις …

Και δεύτερον, γιατί κορυφαίος υπουργός με πολύ καλή αίσθηση και γνώση του πολιτικού τάιμινγκ αλλά και του στρατηγικού και προγραμματικού σχεδασμού του διεμήνυσε να μην … δοκιμάσει την τυχη του με τον Γρηγόρη Δημητριάδη!

Το ίδιο φέρονται να εκτιμούν και … “πολιτικοί φίλοι” και συνομιλητές του Γρ. Δημητριάδη. Ότι, δηλαδή, θα ήταν πολιτικά επώδυνη για τον πρωθυπουργό τυχόν απόφασή του να «ρίξει στα σκυλιά» τον ανιψιό του. Ως εκ τούτου, τώρα που ο Γρηγόρης Δημητριάδης έρχεται αντιμέτωπος με καλέσματα της Δικαιοσύνης και με την πρόσκληση να παραστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο πρωθυπουργός θα έχει να διαχειριστεί σκληρά διλήμματα και δύσκολες αποφάσεις…

 

Στην πρέσα … από την Όλγα η κυβέρνηση Μητσοτάκη: Στέλνει στη Βουλή για εξηγήσεις Μενδώνη και Χατζηδάκη για Άστορ, Ιντεάλ και Αελλώ

Σε νέο χτύπημα κατά της κυβερνητικής αδράνειας και αδιαφορίας, αυτή τη φορά αναφορικά με τη σωτηρία των ιστορικών χειμερινών κινηματογράφων της Αθήνας, Άστορ, Ιντεάλ και Αελλώ, προχώρησε η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η ίδια με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook αναφέρει ότι κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού αναφορικά με «το ζήτημα της συρρίκνωσης του αριθμού των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας, τάση η οποία επιταχύνθηκε μετά την πανδημία».

Η ίδια επισημαίνοντας ότι «οι ιστορικοί κινηματογράφοι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας της πόλης» και ότι η «διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και του κτιριακού αλλά και πολιτιστικού αποθέματος θα πρέπει να θεωρείται ένα στοιχείο που εμπλουτίζει την καθημερινότητα των πολιτών».

Τέλος, η ίδια καλεί τους υπουργούς να απαντήσουν εάν πρόκειται να λάβουν μέτρα για την προστασία των κινηματογράφων του κέντρου της Αθήνας και εάν θα κάνουν κάτι ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του  Άστορ, του Ιντεάλ και του Αελλώ.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραφε η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» την προηγούμενη εβδομάδα οι εν λόγω τρεις χειμερινοί κινηματογράφοι κινδυνεύουν άμεσα να γίνουν ξενοδοχεία ή ακόμα και να γκρεμιστούν, καθώς δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο το οποίο αφορά στην ανακήρυξη διατηρητέας χρήσης των χειμερινών κινηματογραφών.

Τέλος σημειώνεται ότι για το ίδιο θέμα 40 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουν καταθέσει σχετική ερώτηση προς υπουργούς Εργασίας και Πολιτισμού τονίζοντας ότι «οι πολυδιαφημισμένες αστικές “μεταρρυθμίσεις” του κέντρου της Αθήνας, που μπαίνουν τώρα και στα άμεσα σχέδια του ΕΦΚΑ, καταστρέφουν σημαντικά τοπόσημα μνήμης και ταυτότητας για τους κατοίκους αυτής της πόλης. Αποστερούν το κέντρο από τα ιστορικά σινεμά του, διαρρηγνύουν τον ζωντανό ιστό του αστικού τοπίου».

Οι ίδιοι τονίζουν δε ότι αυτές οι φαραωνικές «αξιοποιήσεις» εμβληματικών κτηρίων που κουβαλούν την ιστορία της πόλης, με πρόσχημα την προσέλκυση μαζικού τουρισμού, ευνοούν τελικά μόνο την άμεση κερδοσκοπία και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την διαμόρφωση ενός ορθολογικού χωρικού σχεδίου για μια τουριστική ανάπτυξη, με ποιοτικό πρόσημο.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Όλ. Κεφαλογιάννη:

«Κατέθεσα σήμερα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού και Αθλητισμού για το ζήτημα της συρρίκνωσης του αριθμού των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας, τάση η οποία επιταχύνθηκε μετά την πανδημία.

Οι ιστορικοί κινηματογράφοι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας της πόλης και μέρος της νεότερης ιστορίας της. Παράλληλα, μπορούν να συμβάλουν ως πόροι στο συνολικό τουριστικό προϊόν της Αθήνας. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και του κτιριακού αλλά και πολιτιστικού αποθέματος θα πρέπει να θεωρείται ένα στοιχείο που εμπλουτίζει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την συνολική εμπειρία των επισκεπτών».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μίνως Μάτσας ποζάρουν μαζί! (εικόνες)  Όλγα Κεφαλογιάννη / Olga Kefalogianni

Κατέθεσα σήμερα Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού και Αθλητισμού για το ζήτημα της συρρίκνωσης του αριθμού των ιστορικών κινηματογραφικών αιθουσών του κέντρου της Αθήνας, τάση η οποία επιταχύνθηκε μετά την πανδημία.

Οι ιστορικοί κινηματογράφοι αποτελούν μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και της ταυτότητας της πόλης και μέρος της νεότερης ιστορίας της. Παράλληλα, μπορούν να συμβάλουν ως πόροι στο συνολικό τουριστικό προϊόν της Αθήνας. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και του κτιριακού αλλά και πολιτιστικού αποθέματος θα πρέπει να θεωρείται ένα στοιχείο που εμπλουτίζει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την συνολική εμπειρία των επισκεπτών.

Keine Fotobeschreibung verfügbar.
Keine Fotobeschreibung verfügbar.