Κορονοϊός στην Κίνα – Μόλις ένα νέο κρούσμα το τελευταίο 24ωρο – Μεγάλη μείωση νεκρών και κρουσμάτων στη Γερμανία

Κορονοϊός στην Κίνα

Μόλις ένα νέο κρούσμα και μάλιστα “εισαγόμενο”, ανακοινώθηκε το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα. Ο αριθμός των κρουσμάτων συνολικά έχουν φτάσει τα 82.875.

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής εντοπίστηκε ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, από 12 την προηγουμένη.

Το νέο κρούσμα ήταν «εισαγόμενο», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες οι οποίοι φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί. Την προηγουμένη, είχαν αναφερθεί 6. Εντοπίστηκαν επίσης δύο ύποπτα κρούσματα, επίσης εισαγόμενα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας. Δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα, ενώ την προηγουμένη γινόταν λόγος για έξι. Εντοπίστηκαν 20 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορονοϊού, από 25 την προηγουμένη.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 82.875. Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος. Ο αριθμός των θυμάτων της COVID-19 στην Κίνα, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, παραμένει αμετάβλητος στα 4.633.

 

Μεγάλη μείωση νεκρών και κρουσμάτων στη Γερμανία

Γυνίκα με μάσκα στη Γερμανία

Η Γερμανία κατέγραψε μείωση τόσο κρουσμάτων όσο και νεκρών τις τελευταίες 24 ώρες από τον κορονοϊό.

Ακόμη 94 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, το περασμένο εικοσιτετράωρο στη Γερμανία, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας αυξήθηκε έτσι σε 6.575.

Ο ημερήσιος απολογισμός είναι πολύ μικρότερος από εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη (193). Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 945 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει πλέον τους 161.703, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Τα νέα κρούσματα κατέγραψαν επίσης αξιοσημείωτη μείωση σε σύγκριση με αυτά που επιβεβαιώνονταν την προηγουμένη (1.639).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*