Κορονοϊός: Κατέληξε άλλη μια γυναίκα στο «Σωτηρία». 19 οι νεκροί – Πολάκης: Δίνουν διπλάσια αποζημίωση 1.600 ευρώ στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ!

Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα με πληροφορίες να αναφέρουν πως οι νεκροί έχουν φτάσει πλέον τους 19.

Μια ακόμη ηλικιωμένη γυναίκα που είχε προσβληθεί από τον ιό άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου και νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ηλικιωμένη είχε υποκείμενα νοσήματα.

Επίσης, πληροφορίες επισημαίνουν ότι ένας ακόμα 64χρονος άνδρας κατέληξε και εκείνος νωρίτερα σήμερα ενώ νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο.

Ωστόσο, παρά τη συνεχή άνοδο των νεκρών μέρα με τη μέρα το υπουργείο Υγείας, συνεχίζει να διατηρεί σιγή ιχθύος και να μην επιβεβαιώνει κανένα θάνατο πριν την καθιερωμένη απογευματινή ενημέρωση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, το απόγευμα της Δευτέρας, σε ό,τι αφορά στα θύματα, με τα χθεσινά δεδομένα πάντα, η μέση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη, ενώ οι 14 εξ αυτών ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες.

Επίσης, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας, και σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας, 114 άνθρωποι νοσηλεύονται, οι 35 εκ των οποίων σε ΜΕΘ, διασωληνωμένοι και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Πολάκης: Δίνουν διπλάσια αποζημίωση 1.600 ευρώ στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ!

Μύδρους εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά της κυβέρνησης με αφορμή την διπλάσια όπως καταγγέλλει αποζημίωση στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει, στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται διπλάσια αποζημίωση.

«Αυτή ήταν η συνεργασία και βοήθεια του ιδιωτικού τομέα της Υγειας; Αυτήν ήταν η «επίταξη» που ήσασταν έτοιμοι να κάνετε;», αναφέρει

Αναλυτικά η ανάρτηση του Π. Πολάκη:

«Αυτή ήταν η «συνεργασία και βοήθεια του ιδιωτικού τομέα της Υγειας»; Αυτήν ήταν η «επίταξη» που ήσασταν έτοιμοι να κάνετε;;;

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!

Η κυβέρνηση συμφώνησε και πέρασε στην ΠΝΠ να δώσει ο ΕΟΠΥΥ ΔΠΛΑΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ στους κλινικάρχες που θα διαθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ από τις κλινικές τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού!!!( δηλαδή από 800 ευρώ στα 1600 ευρώ ημερησίως!!!!!)

Αυτό γεννάει δυο σοβαρά ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΕΩΣ (και οικονομικής)ζητήματα !!

ΠΡΩΤΟΝ κάποιοι μέσα στην κρίση ,μέσα στον πανικό που περνάει αυτή τη στιγμή η χώρα το μόνο που σκέφτονται ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ !!!

ΔΕΥΤΕΡΟ : Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ αλλάξαμε τέλη του 2018 τον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών (ΕΚΠΥ )του ΕΟΠΥΥ εξορθολογίζοντας τη διαδικασία νοσηλείας ασθενών σε ιδιωτικές Μεθ με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ όταν δεν έβρισκαν κρεββάτι σε δημόσιο νοσοκομείο. Μάλιστα εκτός από την αύξηση που δώσαμε τότε στο ημερήσιο νοσηλεία ΜΕΘ και την πληρωμή ξεχωριστά πράξεων ή παρεμβάσεων που δεν προβλεπόταν πριν (πχ αιμοκάθαρση-αιμοδιαδιηθηση) εξαιρέσαμε αυτή τη δαπάνη από το clawback των κλινικών ως κίνητρο για να τα διαθέσουν για να καλύψουμε τις εποχιακά έντονες ανάγκες (γρίπη)ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ τα 30 περίπου κρεβάτια ΜΕΘ που μας διέθεταν ο ιδιωτικός τομέας το 2018 ,να γίνουν 70 το 2019!!! (προ κορωνοϊού) .Αυτά τα κρεβάτια ΜΕΘ δεν παίρνουν αύξηση του νοσηλίου παραμένουν με το τιμολόγιο του ΕΚΠΥ, η κυβέρνηση δηλαδή επιβραβεύει αυτούς που θα κάνουν την αρπαχτή τώρα στην κρίση και όχι αυτούς που στήριξαν τις ανάγκες και το προηγούμενο διάστημα .

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ,να προχωρήσει στην «επίταξη» μέσω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥΟΥΣΑ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και όχι να δίνει επιλεκτικά «δωράκια» σε κάποιους !!! Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε μια αύξηση στο ημερήσιο νοσήλιο ΜΕΘ (πχ 20-25%)για όσο διαρκεί η πανδημία λόγω και της μείωσης του τζίρου της ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !!

Κάντε αυτά που λέω ΤΩΡΑ!!!

Βασιλης Κικίλιας ακούει;

Θεανώ Καρποδίνη υποδιοικήτρια ΕΟΠΥΥ ακούει;;;;;»