Κορονοϊός: Η ΑΕΚ καλεί τον κόσμο σε απόλυτη συμμόρφωση με τις οδηγίες * Το μήνυμα του Γιώργου Σίμου για τη διακοπή της Super League * Ολυμπιακός: “Ποτέ δεν διαφωνήσαμε με τη διακοπή των playoffs”

Η ΑΕΚ με ανακοίνωσή της έστειλε το δικό της μήνυμα για τον κορονοϊό καλώντας του Έλληνας φιλάθλους να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συμπολίτες τους.

ΗΑΕΚ πήρε θέση για όσα συμβαίνουν με τον κορονοϊό μετά και την απόφαση της Super League να βάλει “λουκέτο” στο πρωτάθλημα. Η Ένωση με ανακοίνωσή της τονίζει ότι πρόκειται για μία επιβεβλημένη απόφαση, ενώ καλεί τους Έλληνες φιλάθλους να συμμορφωθούν στις οδηγίες των Αρχών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

“Επικυρώθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League η απόφαση αναστολής, μέχρι νεωτέρας, των Play Off/ PlayOut.

Σίγουρα δεν πρόκειται για ευχάριστη εξέλιξη αλλά για επιβεβλημένη απόφαση ευθύνης αφού το ποδόσφαιρο όσο όμορφο και σημαντικό είναι στη ζωή και την καθημερινότητά μας δεν μπορεί να είναι σημαντικότερο από την ίδια τη ζωή!

Η ΠΑΕ ΑΕΚ καλεί όλους τους Έλληνες φιλάθλους σε απόλυτη συμμόρφωση με τις οδηγίες των Αρχών προκειμένου να προστατεύσουμε την υγεία μας αλλά και την πατρίδα μας συνεισφέροντας με την ατομική μας ευθύνη στον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19.

Δίνουμε χωρίς πανικό, αλλά με υπευθυνότητα και αυτόν τον αγώνα προκειμένου όσο το δυνατόν πιο σύντομα να μπορέσουμε και πάλι να απολαύσουμε το κοινωνικό αγαθό του ποδοσφαίρου!”

 

Το μήνυμα του Γιώργου Σίμου για τη διακοπή της Super League

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος, μίλησε για τη διακοπή της Super League, τονίζοντας ότι προτεραιότητα για όλους είναι η ανθρώπινη υγεία.

ΗSuper League αποφάσισε να αναβάλλει το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού και θέση επ’ αυτού πήρε ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιώργος Σίμος. Ο τεχνικός των Κρητικών τόνισε ότι το πρώτο αγαθό είναι η υγεία των ανθρώπων, ενώ το ποδόσφαιρο θα ξαναεπιστρέψει στη ζωή μας, αφού ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

“Το πρώτο αγαθό είναι η υγεία των ανθρώπων, άρα η κάθε απόφαση που είναι προς το καλό, είναι για εμάς προτεραιότητα. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο, χωρίς κόσμο χάνεται η μαγεία του αθλήματος, άρα είναι καλό που πάρθηκε αυτή η απόφαση, ώστε να δώσουμε χρόνο να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία και μετά το ποδόσφαιρο θα ξαναεπιστρέψει στη ζωή μας” ανέφερε αναλυτικά ο προπονητής του ΟΦΗ.

 

Ολυμπιακός: “Ποτέ δεν διαφωνήσαμε με τη διακοπή των playoffs”

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι ουδέποτε διαφώνησαν με τη διακοπή των playoffs και πως αυτό που ζήτησαν ήταν η σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου για να παρθεί θεσμικά η απόφαση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος.

Την Πέμπτη (12/3) έγινε γνωστό ότι οι ομάδες των playoffs της Super League συμφώνησαν να αναβληθεί η σέντρα το Σαββατοκύριακο (14-15/3) και πως την Παρασκευή (13/3) θα γίνει σύγκλιση έκτακτου διοικητικού συμβουλίου για να επικυρωθεί η απόφαση, καθώς δεν υπήρξε ομοφωνία. Αυτό που διέρρευσε ήταν πως ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που διαφώνησε.

Η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι ουδέποτε ήταν αρνητική στην αναβολή των playoffs και εξήγησε ότι αυτό που ζήτησε ήταν η σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου για να παρθεί θεσμικά η απόφαση ενός τόσο σημαντικού ζητήματος και όχι να γίνει αυτό διά περιφοράς.

Στον Ολυμπιακό υποστήριζαν πως ό,τι γράφτηκε είχε σκοπό να πλήξει την εικόνα της ομάδας. Οι “ερυθρόλευκοι” σημειώνουν ότι έχουν κρατήσει στάση ευθύνης από την πρώτη στιγμή στο θέμα του κορονοϊού και γενικά σε θέματα υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης ο ίδιος έκανε γνωστό ότι διαγνώστηκε με τον ιό, όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις, ενώ η ΠΑΕ είχε ζητήσει να μη γίνουν τα παιχνίδια της Εθνικής στις ΗΠΑ για λόγους ανωτέρας βίας.