Κονγκό: Νεκρός ο Ιταλός πρέσβης έπειτα από επίθεση σε κομβόι των Ηνωμένων Εθνών – Ιταλία: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε συγγενείς, φίλους στις «κόκκινες» ζώνες

Νεκρός έπεσε ο πρέσβης της Ιταλίας στο Κονγκό έπειτα από επίθεση εναντίον κονβόι των Ηνωμένων Εθνών

Νεκρός έπεσε ο πρέσβης της Ιταλίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό αλλά και δύο ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από επίθεση εναντίον κονβόι των Ηνωμένων Εθνών στα ανατολικά της κεντρικής αφρικανικής χώρας. Συγκεκριμένα, η συνοδεία του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος δέχθηκε επίθεση στις 10:15, τοπική ώρα, κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας απαγωγής κοντά στην πόλη Kanyamahoro, περίπου 10 μίλια βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας.

Νεκρός ο Ιταλός πρέσβης στο Κονγκό σε επίθεση εναντίον κονβόι του ΟΗΕ

Ο Λούκα Ατανάσιο, ένας στρατιωτικός αστυνομικός και ένας οδηγός σκοτώθηκαν, σύμφωνα με δήλωση του ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών. Αν και το σημείο που έγινε η επίθεση αποτελεί συχνό τόπο επιθέσεων, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος κρύβεται από πίσω. Ο Ατανάσιο υπέκυψε στα τράυματά του στο νοσοκομείο του ΟΗΕ στη Γκόμα.

«Με βαθιά θλίψη το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει τον θάνατο σήμερα στο Γκόμα του Ιταλού πρέσβη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Luca Attanasio, και ενός αστυνομικού. Ο πρέσβης και ο στρατιώτης ήταν σε ένα αυτοκίνητο σε μια συνοδεία του Monusco, της αποστολής σταθεροποίησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό», ανέφερε το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ιταλία: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους στις «κόκκινες» ζώνεςΚορωνοϊός - Ιταλία: Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους στις «κόκκινες» ζώνες

Την απαγόρευση των επισκέψεων σε συγγενείς και φίλους στις περιοχές που εντάσσονται στο εξής στην «κόκκινη» ζώνη υψηλής επικινδυνότητας για τη διασπορά του κορωνοϊού αποφάσισε η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι.

Επικυρώθηκε, επίσης, η παράταση της απαγόρευσης μετακίνησης μεταξύ των ιταλικών περιφερειών μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, οι επόμενες κινήσεις της νέας ιταλικής κυβέρνησης θα στοχεύσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας οικονομικής στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από την οικονομική κρίση, αλλά και της προμήθειας εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός της Ιταλίας θα πρέπει, επίσης, να καταφέρει να συγκεράσει τις θέσεις του αριστερού υπουργού Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα -ο οποίος ζητά την συνέχιση εφαρμογής αυστηρών προληπτικών μέτρων- και της Λέγκα του Βορρά, η οποία επιθυμεί την επαναλειτουργία όσο γίνεται περισσότερων επιχειρήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*