Κομισιόν: «Το Ισραήλ να σταματήσει όλες τις κατεδαφίσεις» – Το Ιράν ειρωνεύεται τις αμερικανικές εκλογές: Τι θέαμα!

Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς το Ισραήλ να σταματήσει όλες τις κατεδαφίσεις

Η ΕΕ επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς το Ισραήλ να σταματήσει όλες τις κατεδαφίσεις, μετά την «καταστροφή πάνω από 70 δομών, συμπεριλαμβανομένων κατοικιών, εγκαταστάσεων διαβίωσης και αποχέτευσης, που ανήκαν σε 11 παλαιστινιακές οικογένειες με 41 παιδιά στο Κιρμπέτ Αμσά αλ-Φόκα, στη βόρεια κοιλάδα της Ιορδανίας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εκπροσώπου της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο Πίτερ Στάνο υπογραμμίζει ότι «αυτή η μεγάλης κλίμακας κατεδάφιση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη λυπηρή τάση δήμευσης και κατεδαφίσεων που παρατηρείται από τις αρχές του έτους» και σημειώνει ότι «αυτό έρχεται επιπλέον της απειλής κατεδάφισης του παλαιστινιακού σχολείου στην κοινότητα Ρας Αλ Τιν στην κεντρική Δυτική Όχθη, το οποίο συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ και από αρκετά κράτη μέλη της ΕΕ. Επί του παρόντος, 52 Παλαιστινιακά σχολεία απειλούνται με κατεδάφιση».

«Τέτοιες εξελίξεις αποτελούν εμπόδιο στη λύση των δύο κρατών» επισημαίνει ο κύριος Στάνο καταλήγοντας ότι «η ΕΕ επαναλαμβάνει την έκκλησή της προς το Ισραήλ να σταματήσει όλες αυτές τις κατεδαφίσεις, συμπεριλαμβανομένων των δομών που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, ιδίως ενόψει του ανθρωπιστικού αντίκτυπου της τρέχουσας πανδημίας κορονοϊού».

 

Το Ιράν ειρωνεύεται τις αμερικανικές εκλογές: Τι θέαμα!

Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σχολίασε ειρωνικά στο Twitter “το θέαμα” των αμερικανικών εκλογών.

«Τι θέαμα! Ο ένας λέει ότι είναι οι πιο νοθευμένες εκλογές στην Ιστορία των ΗΠΑ. Ποιος το λέει; Ο εν ενεργεία πρόεδρος. Ο αντίπαλός του καταγγέλλει ότι ο Τραμπ σκοπεύει να χειραγωγήσει τις εκλογές! Αυτές είναι οι αμερικανικές εκλογές και η αμερικανική δημοκρατία», έγραψε ο Χαμενεΐ.

Εχθροί εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια, η Ισλαμική Δημοκρατία και οι ΗΠΑ, φάνηκε να βρίσκονται δύο φορές στα πρόθυρα πολέμου από τον Ιούνιο του 2019.

Με την ευκαιρία των βουλευτικών εκλογών στο Ιράν οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει τον Φεβρουάριο την επιβολή μάλλον συμβολικών κυρώσεων εναντίον πέντε Ιρανών αξιωματούχων, μετά τον αποκλεισμό χιλιάδων μεταρρυθμιστών και μετριοπαθών υποψηφίων.

Εξάλλου περίπου 10 ημέρες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ ο επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι έστειλε μέιλ «με στόχο να εκφοβίσει τους ψηφοφόρους, να υποκινήσει κοινωνικές ταραχές και να βλάψει τον πρόεδρο Τραμπ», κάτι που το Ιράν είχε απορρίψει ως «αβάσιμους ισχυρισμούς (…) προκειμένου να δικαιολογηθεί το αντιδημοκρατικό σενάριο που έχουν ήδη προετοιμάσει».