Κολοκυθόσουπα με σπανάκι και τραγανό μπέικον

Κολοκυθόσουπα με σπανάκι και τραγανό μπέικον

Ιδανική επιλογή για πρώτο πιάτο

Υλικά

  • 2 κιλά κολοκύθα, χοντροκομμένη
  • 2 πατάτες, χοντροκομμένες
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • Αλάτι
  • 2 κ. σ. ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα χαμηλών λιπαρών
  • 300 γρ. μπέικον
  • 4 φλ. τσαγιού σπανάκι baby, πλυμένο
  • Έξτρα κρέμα γάλακτος, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Συνδυάστε την κολοκύθα, τις πατάτες, τα καρότα και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα μεσαίου- μεγάλου μεγέθους με αρκετό νερό για να καλύψετε τα λαχανικά και αλατίστε.
Βήμα 2
Αφήστε να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Προσθέστε το ζωμό, ανακατεύοντας και δοκιμάστε. (Προσθέστε περισσότερο αλάτι ή ζωμό για να ταιριάζει με τα γούστα σας). Προσθέστε τα φύλλα σπανακιού και σπρώξτε τα απαλά στο ζεστό νερό μέχρι να μαραθούν.
Βήμα 3
Σε άλλο σκεύος σοτάρετε τα 3/4 του μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
Βήμα 4
Όταν το μπέικον είναι έτοιμο και τα λαχανικά είναι μαλακά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το μπέικον στην κατσαρόλα και χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ χειρός, ανακατέψτε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία και χωρίς σβόλους. Εναλλακτικά, ρίξτε τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 5
Σερβίρετε με λίγη επιπλέον κρέμα και το υπόλοιπο μπέικον από πάνω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*