Κινεζικό εμβόλιο Sinovac: 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων από κορονοϊό

Κινεζικό εμβόλιο Sinovac: 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων από κορονοϊό

Τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση της Χιλής

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊου της εταιρείας Sinovac ήταν 67% αποτελεσματικό στην πρόληψη συμπτωματικής μόλυνσης, στην πρώτη μελέτη -σε πραγματικές συνθήκες- όπως έγινε σήμερα (16/04) γνωστό από την κυβέρνηση της Χιλής.

Επίσης, το εμβόλιο αυτό ήταν 85% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλειών και 80% αποτελεσματικό στην πρόληψη θανάτων, επισημαίνει η κυβέρνηση σε μια έκθεση που προετοίμασε το υπουργείο Υγείας της Χιλής. Επιπλέον, είναι 89% αποτελεσματικό για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ο ασθενής να εισέλθει σε ΜΕΘ.

«Πρόκειται για αριθμούς που πρέπει να ηρεμήσουν τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Ενρίκε Πάρις, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της μελέτης, που διεξήχθη το διάστημα μεταξύ 2ας Φεβρουαρίου και 1ης Απριλίου.

Η δημοσιοποίηση των δεδομένων αυτών καθιστά τη Χιλή μία από τις ελάχιστες χώρες, μεταξύ αυτών τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ, που έχουν χρησιμοποιήσει τις εκστρατείες ανοσοποίησης προκειμένου να συγκεντρώσουν γνώση σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια εκτός των ελεγχόμενων κλινικών δοκιμών και όταν βρίσκονται αντιμέτωπα με απρόβλεπτες μεταβλητές στις κοινωνίες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μελέτη (επίσης υπό πραγματικές συνθήκες) του Ισραήλ σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer, ερεύνησε τα αποτελέσματα μεταξύ 1,2 εκατ. ανθρώπων, ένα μείγμα στο οποίο κάποιοι έκαναν το εμβόλιο και κάποιοι δεν το έκαναν.

Η μελέτη στη Χιλή εξέτασε την αποτελεσματικότητα του CoronaVac μεταξύ 10,5 εκατομμυρίων ανθρώπων, εξετάζοντας και σε αυτήν την περίπτωση ανθρώπους που εμβολιάστηκαν και ανθρώπους που δεν εμβολιάστηκαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*