Καύσωνας: “Καμίνι¨ η χώρα. Έκτακτη ανακοίνωση για 4 περιοχές από το Meteo — Μεσσηνία: 30χρονος ομολόγησε για τρεις εμπρησμούς

Καύσωνας «Κλέων»: Καμίνι σήμερα η χώρα - Οι περιοχές της Πελοποννήσου που θα «καούν» - Notospress.gr

Ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη (20/7) η δεύτερη φάση του καύσωνα με σταδιακή σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ παράλληλα, το επίπεδο επικινδυνότητας αυξάνεται στο μέγιστο, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αναλυτικότερα, το Meteo σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council, εφαρμόζει επιχειρησιακά την κατηγοριοποίηση των ημερών με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες πόλεις της χώρας:

  • Αθήνα,
  • Θεσσαλονίκη,
  • Λάρισα,
  • Ιωάννινα,
  • Πάτρα,
  • Ηράκλειο

Η κατηγοριοποίηση περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες ταξινόμησης (0-1-2-3).

Στην ομάδα εργασίας συμμετέχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το ελληνικό γραφείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Καύσωνας: Οι πόλεις όπου το επίπεδο επικινδυνότητας θα «τερματίσει»

Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται η απόκλιση της θερμοκρασίας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές της σε υψόμετρο 1.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας την Παρασκευή 21/07. Το ύψος των 1.500 μέτρων χρησιμοποιείται στη μετεωρολογία για την παρακολούθηση της κίνησης θερμών και ψυχρών αερίων μαζών. Όπως βλέπουμε οι αέριες μάζες πάνω από τη χώρα μας θα είναι 8-10 βαθμούς θερμότερες από το κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Όσον αφορά στο επίπεδο επικινδυνότητας, την Πέμπτη 20/07 αναμένουμε επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία) στη Λάρισα και στην Πάτρα.

Όπως φαίνεται στον χάρτη που ακολουθεί, την Παρασκευή 21/07 επίπεδο επικινδυνότητας 3 αναμένεται σε ΑθήναΘεσσαλονίκηΛάρισα και Πάτρα, και επίπεδο επικινδυνότητας 2 (εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες) στα Ιωάννινα.

Heat Jul21 1

 

Μεσσηνία: 30χρονος ομολόγησε για τρεις εμπρησμούς – Σήμερα στον εισαγγελέαΜεσσηνία: 30χρονος ομολόγησε για τρεις εμπρησμούς – Την Πέμπτη στον εισαγγελέα

Συνελήφθη άνδρας 30 ετών ο οποίος ομολόγησε ότι έβαλε τρεις φωτιές σε περιοχές της Μεσσηνίας.

Ο 30χρονος ανακρίθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με τη συνδρομή ανακριτικών υπαλλήλων της Π.Υ. Καλαμάτας.

Η αστυνομία τον συνέλαβε ως υπαίτιο πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, σε δασικές εκτάσεις, στις περιοχές Υάμεια και Χρυσοκελαριά Μεσσηνίας, αλλά και για μια το 2022.

Ο 30χρονος κρατείται και την Πέμπτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

«Ημεδαπός 30 ετών κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας ομολόγησε 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας. Κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα», ανέφερε σχετική ανάρτηση του Βασίλη Κικίλια.