«Καταπέλτης» ο ECDC: Τρίτη χειρότερη χώρα στην Ευρώπη σε θανάτους από κορονοιό η Ελλάδα – Στα “κάγκελα” οι Χιώτες απέναντι σε ΜΑΤ και Μηταράκη για τη νέα δομή στο Θόλος (vid)

Στην 3η χειρότερη θέση ανάμεσα σε 30 χώρες της Ευρώπης βρίσκεται η Ελλάδα, όσον αφορά στην αναλογία θανάτων από κορονοϊό ανά 1 εκατ. πληθυσμού.

Τα στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), είναι πραγματικά «καταπέλτης».

Ειδικότερα, όπως δημοσιεύει το ECDC με αναφορά στις τελευταίες 14 μέρες, η χώρας μας κατέγραψε 54,11 θανάτους ανά εκατ. πληθυσμού.

Αυτός ο αριθμός που είναι υπερτριπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσο όρου, ο οποίος διαμορφώνεται σε 15,84 νεκρούς ανά εκατ. κατοίκων.

 

Νέα απόπειρα της κυβέρνησης να διχάσει τους πολίτες: Στα “κάγκελα” οι Χιώτες απέναντι σε ΜΑΤ και Μηταράκη για τη νέα δομή στο Θόλος (vid)Απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ με χημικά σε Χίο και Λέσβο | in.gr

Να διχάσει τη Χίο θα επιχειρήσει και πάλι η κυβέρνηση, ένα νησί που “σήκωσε” μεγάλο βάρος στο προσφυγικό, αλλά όπως φαίνεται δεν εκτιμήθηκε.

Αντίθετα σχεδιάζεται Νέα Δομή προσφύγων- μεταναστών στην περιοχή Θόλος, με το επιτελείο Μηταράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, να ετοιμάζει νέα “διαφημιστική” καμπάνια την επόμενη εβδομάδα, “χωρίς” ωστόσο “τον ξενοδόχο”.

«Ούτε στο Θόλος ούτε στη ΒΙΑΛ, ούτε πουθενά. Σύγχρονα Guantanamo δεν θα γίνουν τα νησιά», λένε οι κάτοικοι που οργανώνονται για να αντιμετωπίσουν όπως λένε το γνωστό σχεδιασμό των δακρυγόνων, που βίωσαν σε αντίστοιχη περίπτωση τον Φλεβάρη του 2020.

Και μπορεί το επιτελείο του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, να εκτιμά ότι οι όποιες κινητοποιήσεις των κατοίκων δεν θα είναι αρκετές για να σταματήσουν τον σχεδιασμό του, όμως οι κάτοικοι στο νησί φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη…

Οι διεργασίες από την πλευρά της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων αλλά και των Συμβουλίων Βροντάδου, Συκιάδας, Λαγκάδας και Καρδαμύλων, είναι πυρετώδεις, προκειμένου να υπάρξει οργάνωση ενόψει της επιχειρούμενης έναρξης εργασιών στην περιοχή του Θόλους.

Ένα επιπλέον σημείο που έχει ξεσηκώσει σημαντικές αντιδράσεις στο νησί, ακόμα και σε πολίτες που μέχρι σήμερα παρακολουθούσαν διακριτικά τις εξελίξεις, είναι η αποκάλυψη του Πρωθυπουργού από τη Δ.Ε.Θ. ότι οι δομές στα νησιά θα είναι μόνιμες και άρα θα σημειωθούν στον χάρτη ως επίσημες πύλες εισόδου μεταναστών από τα κυκλώματα των δουλεμπόρων.

«Δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις…»

Το επιτελείο του Υπ. Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη, εκτιμά ότι οι όποιες κινητοποιήσεις δεν θα είναι αρκετές για να σταματήσουν τον σχεδιασμό του.

Το επικοινωνιακό μάλιστα επιτελείο του Υπουργού, ποντάρει ότι στο διάστημα που απομένει, θα καταφέρει να πείσει την τοπική κοινωνία ότι οι αντιδράσεις προέρχονται από τα άκρα, ακολουθώντας την ίδια τακτική που διατυπώθηκε τον Φλεβάρη του 2020 μέσα από δημοσιεύματα κεντρικών Μ.Μ.Ε. περί δήθεν ακραίας συμπεριφοράς των κατοίκων σε Χίο και Λέσβο.

«Η Χίος αποθήκη ψυχών για χάρη της Ευρώπης»

Την επιχειρηματολογία Μηταράκη για τη δημιουργία υπερδομών σε Χίο και Λέσβο, ανέτρεψε μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης.

Ο ίδιος κάλεσε τους Χιώτες να σκεφτούν αν θέλουν να γίνει το νησί μία απέραντη αποθήκη ψυχών για χάρη της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι, το νέο σύμφωνο μετανάστευσης δεν τυγχάνει αποδοχής από τις χώρες της Ένωσης, προσθέτοντας ότι ο μόνος σχεδιασμός που προωθεί η κυβέρνηση είναι να μετατρέψει Χίο, Λέσβο, Σάμο κι Έβρο σε φρούρια, εγκλωβίζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές στα νησιά.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι βάσει του νέου συμφώνου, όσες χώρες δεν δέχονται πρόσφυγες θα πρέπει να αποζημιώνουν τις χώρες που τους δέχονται. Να σκεφτούν λοιπόν οι Χιώτες αν θέλουν να παίρνουν χρήματα από την Αυστρία για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία της χώρας μας», ανέφερε ο κ. Αρβανίτης.

«Χαίρονται οι εργολάβοι- φίλοι του Μηταράκη»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε ότι οι μόνοι που ωφελούνται από τον σχεδιασμό του Νότη Μηταράκη είναι οι εργολάβοι και όσοι επωφελούνται από την κομματική διαδικασία πρόσληψης σε διάφορες θέσεις.

«Δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση»

Ερωτώμενος για τις νέες δομές ο κ. Αρβανίτης, αποκάλυψε ότι, δεν υπάρχει καμία εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τις δομές του Νότη Μηταράκη, υπενθυμίζοντας ότι, η ευρωπαία Επίτροπος Ίλβα Γιόχανσον ξεκαθάρισε ότι η Ευρώπη χρημοτοδοτεί μόνο ανοιχτές δομές.

Με πληροφορίες από politischios.gr