Καταγγελία Σπίρτζη ότι η Ασφάλεια ζητά τηλεοπτικά πλάνα για το Πολυτεχνείο – Πώς βλέπουν ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση τη συμφωνία με τα ΗΑΕ

Απαντήσεις από την κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης, σχετικά με σοβαρές καταγγελίες στοχοποίησης πολιτών μέσα από τηλεοπτικά πλάνα, λίγες μέρες μετά την επίδειξη αυταρχικότητας τόσο σε βάρος πολιτών αλλά και πολιτικών αρχηγών και βουλευτών με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι «η Ασφάλεια ζητά από την κρατική τηλεόραση και όχι μόνο αμοντάριστα πλάνα από την ημέρα του Πολυτεχνείου».

«Να μας απαντήσετε κύριε υπουργέ, αν η Ασφάλεια ζητά αμοντάριστα πλάνα από κανάλια, κρατικά και ιδιωτικά», είπε.

 

Πώς βλέπουν ΚΙΝ.ΑΛΛ., ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση τη συμφωνία με τα ΗΑΕ

Τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουν για τη συμφωνία με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αντικατοπτρίζουν οι δηλώσεις των τομεαρχών εξωτερικής πολιτικής των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά τη συνάντηση ενημέρωσης που είχαν κατά μόνας με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Η συνάντηση του κ. Δένδια με τους εκπροσώπους των κομμάτων πραγματοποιήθηκε προκειμένου να τους ενημερώσει για την πρόσφατη Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ, καθώς και για τη συμφωνία των δύο χωρών σχετικά με την κοινή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και άμυνα.

Λοβέρδος: Χρήσιμη για τη χώρα η συμφωνία 

Χρήσιμη χαρακτήρισε τη συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών.
«Ο υπουργός Εξωτερικών δι’ εμού ενημέρωσε το Κίνημα Αλλαγής για την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας- Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, μια συμφωνία με αμυντικό περιεχόμενο», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος. «Είναι μια χρήσιμη για τη χώρα πολιτική και αμυντική συνεργασία», τόνισε.

«Η συνεργασία της Ελλάδας με τη λεγόμενη μικρή Σπάρτη του αραβικού κόσμου μπορεί να είναι πάρα πολύ επωφελής στο μέτρο που θα υλοποιηθεί», σημείωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών του Κινήματος Αλλαγής και προσέθεσε:

«Η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή, όπου εκεί θα έχουμε την ευκαιρία ως κόμμα να αναπτύξουμε τις ειδικότερες θέσεις μας».

Μαρίνος: Οι λεγόμενοι σύμμαχοι της Ελλάδας έχουν ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες για ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας

«Οι λεγόμενοι σύμμαχοι της Ελλάδας έχουν ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες για ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας» τόνισε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια, ενώ ανέφερε πως η συμφωνία που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

«Το ΚΚΕ θέλει να σημειώσει, παίρνοντας υπόψη όλες αυτές τις εξελίξεις, ότι διαχρονικά οι σχέσεις των ελληνικών κυβερνήσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και οι συμφωνίες που έχει υπογράψει η κυβέρνηση σήμερα με τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ, δεν υπηρετούν τα συμφέροντα του λαού μας και των άλλων λαών», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, εκτιμώντας πως αυτές οι συμφωνίες «υπηρετούν μεγάλα συμφέροντα και πολύ περισσότερο εμπλέκουν τη χώρα μας βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

«Οι λεγόμενοι σύμμαχοι της Ελλάδας, οι Αμερικανοί, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, έχουν ιστορικές και εγκληματικές ευθύνες για ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην περιοχή μας. Διατηρούν στρατηγικής σημασίας σχέσεις με την Τουρκία, προωθούν σχέδιο συνεκμετάλλευσης των φυσικών πόρων στην περιοχή, προς όφελος των ενεργειακών κολοσσών και είναι παράγοντας που τροφοδοτεί την τούρκικη επιθετικότητα ενάντια σε κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, της Κύπρου και άλλων χωρών της περιοχής», πρόσθεσε ο κ. Μαρίνος και κατέληξε: «Το ΚΚΕ θέλει να καλέσει το λαό μας να βγάλει συmπεράσματα με βάση τα δικά του συμφέρονται και να επαγρυπνεί γιατί οι εξελίξεις είναι πολύ επικίνδυνες».

Σακοράφα: Ουσιαστική, εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωση 

Έγινε μια «εμπεριστατωμένη ενημέρωση» από τον υπουργό Εξωτερικών για την Κοινή Διακήρυξη Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, καθώς και για τη

Συμφωνία των δύο χωρών σχετικά με την κοινή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και άμυνα, τόνισε η εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών.

«Η συμφωνία θα έρθει στο Κοινοβούλιο προς κύρωση», ανέφερε.

Όπως είπε συζητήθηκαν και άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπως η αλλαγή κυβέρνησης στις Ηνωμένες Πολιτείες και η επιρροή που έχει αυτό στα ελληνικά πράγματα και το θέμα της Συνόδου Κορυφής σε δύο εβδομάδες από τώρα.

Η συζήτηση η οποία έγινε ήταν «ουσιαστική, εμπεριστατωμένη και αναλυτική», σημείωσε.

Μυλωνάκης: Στηρίζουμε την αμυντική συμφωνία με τα ΗΑΕ

Στηρίζουμε την αμυντική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είπε ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Αντώνης Μυλωνάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Νίκο Δένδια. Όπως ανέφερε, η συμφωνία σκοπό έχει να βοηθήσει το ένα κράτος το άλλο σε περίπτωση πολέμου ή επιχειρήσεων και σημείωσε πώς η Ελληνική Λύση στηρίζει τη συμφωνία, «φτάνει να υλοποιηθεί, γιατί πολλές συμφωνίες έχουν κατά καιρούς γίνει, οι οποίες όμως δεν έχουν υλοποιηθεί».