Καταγγελία σοκ! Ηλικιωμένοι με κορονοϊό πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ ενώ… – Εκκενώθηκε γηροκομείο στη Γλυφάδα

κορονοϊός, ΜΕΘ

Αν είναι αληθινό είναι εγκληματικό. Νοσοκομεία για κορονοϊό δεν διαθέτουν ΜΕΘ. Επίσης, οι ελεύθερες ΜΕΘ στην Αττική είναι μόλις 33.

Η καταγγελία είναι συγκλονιστική. Και αν αληθεύει είναι εγκληματική. Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι ηλικιωμένοι ασθενείς πεθαίνουν χωρίς να μπαίνουν στις ΜΕΘ, ενώ υπάρχουν ελεύθερες ΜΕΘ. Ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχουν νοσοκομεία για τη νοσηλεία από κορονοϊό χωρίς να διαθέτουν ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα ο Μ. Γιαννάκος αναφέρει ότι «στο πρώτο κύμα της πανδημίας οι ασθενείς που κατέληξαν από κορονοϊό νοσηλεύτηκαν, πλην ελαχίστων, σε ΜΕΘ».

«Τις τελευταίες ημέρες», ωστόσο, «διαπιστώνουμε πολλούς ασθενείς με κορονοϊό να πεθαίνουν σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ κορονοϊού. Παρ’ότι υπάρχουν κενές κλίνες, ηλικιωμένοι ασθενείς καταλήγουν εκτός ΜΕΘ».

«Κανονικά τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν περιστατικά κορονοϊού έπρεπε να διαθέτουν ΜΕΘ κορονοϊού», καθώς «δεν είναι εύκολη η διακομιδή ηλικιωμένων περιστατικών που επιβαρύνεται ξαφνικά η υγεία τους», επισήμανε ο Μ. Γιαννάκος.

Τραγική είναι η κατάσταση και ως προς τον αριθμό των ελεύθερων ΜΕΘ. Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ δείχνουν ότι την Παρασκευή το μεσημέρι υπήρχαν στην Αττική ελεύθερες ΜΕΘ για τη κορονοϊό μόλις 33.

Ειδικότερα, σε ότι αφορά στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου τα στοιχεία που παραθέτει είναι τα παρακάτω:

«ΣΩΤΗΡΙΑ. 20 νοσηλευόμενοι. Κενές κλίνες 9.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 18 νοσηλευόμενοι. Κενές κλίνες 6.
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 7 νοσηλευόμενοι. Κενές κλίνες 4.
ΝΙΜΙΤΣ. 2 νοσηλευόμενοι. Κενές κλίνες 2.
ΑΣΚΛΗΠΗΕΙΟ. 6 νοσηλευόμενοι. Κενές κλίνες 6.
ΘΡΙΑΣΙΟ. 7 νοσηλευόμενοι. Κενές κλίνες 1.
ΑΤΤΙΚΟ. 12 νοσηλευόμενοι. Κενές κλίνες 5».

 

Εκκενώθηκε γηροκομείο στη Γλυφάδα

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε γηροκομείο στη Γλυφάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώθηκε το γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» με τους ηλικιωμένους ασθενείς με κορονοϊό να μεταφέρονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, έχουν εντοπιστεί ήδη πέντε κρούσματα.

Κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων χθες

Συνολικά 508 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου.

Παράλληλα, 81 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 8 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα, η Αττική καταγράφει 227 νέες περιπτώσεις μολύνσεων Covid-19, ενώ η Θεσσαλονίκη έφθασε τα 63 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο.