Καταγγελία για ΕΡΤ: Έκοψε στον αέρα το τέλος της ταινίας του Πανουσόπολου για την Ικαρία;

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από καταγγελία σύμφωνα με την οποία φαίνεται  ότι η ΕΡΤ2 έκοψε την Κυριακή το βράδυ την ταινία του Πανουσόπουλου «Σε αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει» πριν ολοκληρωθεί.

Όπως καταγγέλλει ο καθηγητής αρχιτεκτονικής Ηλίας Γιαννίρης «η ΕΡΤ οφείλει εξηγήσεις, διαφορετικά είναι καθαρή λογοκρισία».  Όπως επισημαίνει το τέλος της ταινίας κόπηκε χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση ή συγγνώμη εάν επρόκειτο για τεχνική βλάβη.

«Αμέσως μετά το κόψιμο έπεσε το σήμα της ΕΤ2 με απόλυτη σιγή ενός δυο λεπτών. Και μετά συνέχισε η επόμενη εκπομπή». Όπως επισημαίνει ο Ηλίας Γιαννίρης, «η ταινία περιγράφει με εύθυμο τρόπο μια ουτοπία το 2021.

Το τέλος λέει ότι ο Φέλιξ έγραψε ένα βιβλίο όπου περιέγραφε τι γινόταν εκεί, που έγινε μπεστ σέλερ στο εξωτερικό και ξαφνικά πλάκωσαν καράβια και κρουαζιερόπλοια και κάνουν εισβολή στο Αρμενάκι, και οι κάτοικοι, με όπλα και φουστανέλες ξαναβγήκαν στο βουνό για να αμυνθούν μετά από 200 χρόνια».

Μάλλον, συνεχίζει, «το τέλος της ταινίας του Γιώργου Πανουσόπουλου χαλάει την εικόνα του οξυζενέ εορτασμού της 25ης Μαρτίου που είδαμε με τη Γιάννα, την Μαριάνα και τον κιμά γαρίδας. Δεν άντεξαν στην ΕΡΤ και έκοψαν το τέλος οι ανοσιουργοί, οι βάνδαλοι. Απειλήθηκαν από μια χιουμοριστική και ευχάριστη ταινία!».

Δείτε αναλυτικά το ποστ του Ηλία Γιαννίρη