Αισθητή έκανε την παρουσία της χθες, κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία «Petar», «σαρώνοντας» τα πάντα στο πέρασμά της. Τα φαινόμενα ήταν έντονα και έπληξαν ιδιαίτερα τα νησιά του Ιονίου, και κυρίως την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, αλλά και περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας.
Τα φαινόμενα εκδηλώθηκαν με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής μέχρι τις 21:30 παρουσιάζονται στον παρακάτω πίνακα. Σημειώνεται ότι για τα πεδινά και νησιωτικά τμήματα του πίνακα, τα ημερήσια ύψη βροχής ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο μηνιαίο ύψος βροχής για τον Αύγουστο.
Κινδύνεψε σκάφος στην Κεφαλονιά
Άμεση ήταν η επέμβαση της Λιμενικής Αρχής Σάμης Κεφαλονιάς, όταν ενημερώθηκε ότι Θ/Γ σκάφος σημαίας Γερμανίας βρίσκεται σε πιθανή δυσχερή θέση, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Στο σκάφος επέβαιναν πέντε άτομα που είναι καλά στην υγεία τους ενώ στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο εντόπισε το εν λόγω σκάφος και το συνόδευσε στον λιμένα Αγίας Ευφημίας ν. Κεφαλονιάς, όπου έδεσε με ασφάλεια.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους της Θ/Γ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Δέκα τουρίστες απεγκλωβίστηκαν από την παραλία Πόρτο Τιμόνι στην Κέρκυρα
Εξαιτίας της ξαφνικής και έντονης βροχόπτωσης εγκλωβίστηκαν στην παραλία Πόρτο Τιμόνι της Κέρκυρας δέκα τουρίστες. Στο σημείο έσπευσε δύναμη της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σκάφος του λιμενικού και ιδιώτες προκειμένου να τους απεγκλωβίσουν. Και αυτό διότι η ανάβασή τους λόγω των έντονων φαινομένων ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Ετσι λοιπόν οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν δια θαλάσσης και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Ακόμη εξαιτίας της κακοκαιρίας υπήρξε διακοπή ρεύματος στην Κασσιόπη όπου εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση.
Ακόμη η κακοκαιρία μαίνεται και στη Θεσσαλία με τους κατοίκους των ορεινών κοινοτήτων του Νομού Καρδίτσας να έχουν ήδη λάβει προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.Σφοδρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στα Σύβοτα Θεσπρωτίας με τους κατοίκους να λαμβάνουν νωρίτερα μήνυμα από το 112.