Και πάλι στο υπουργείο Τουρισμού ο Κ. Λούλης με το πτυχίο τεχνικού – ΣΥΡΙΖΑ για Λούλη: “Η αξιοκρατία στο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη…

Σύμφωνα με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε στη Δι@υγεια, ο Κωνσταντίνος Λούλης αναλαμβάνει θέση μετακλητού ειδικού σύμβουλου στο γραφείο του υπουργού, Χάρη Θεοχάρη.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εγήρει ζήτημα νομιμότητας του διορισμού του Κ. Λούλη στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, καθώς προαπαιτούμενο είναι η κατοχή πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ο κ. Λούλης, όπως ο ίδιος ανέφερε στο βιογράφικό του «είναι διπλωματούχος της Ελβετικής Σχολής Τεχνικών Κυλινδρόμυλων».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, είχε ζητήσει κατάθεση εγγράφων σχετικά με το πτυχίο του κ. Λούλη, καθώς, όπως υποστήριξε, «η μοναδική λειτουργούσα σήμερα ελβετική σχολή με αυτά τα χαρακτηριστικά φέρεται να είναι η St. Gallen, η οποία είναι Επαγγελματικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης ετήσιας φοίτησης».

Ο ίδιος ο κ. Λούλης είχε δηλώσει ότι «δεν είπα σε κανέναν ψέματα. Έχω τελειώσει αυτή τη σχολή. Δεν έχω κάνει αναγνώριση στο ΔΙΚΑΤΣΑ να μου πούνε τι αντιστοιχία είναι. Αυτές είναι τρεις σχολές σε όλον τον κόσμο. Στην Ελβετία τη Γερμανία και το Κάνσας. Από εκεί και πέρα δε γνωρίζω αν είναι ή δεν είναι σύννομη».

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, ο κ. Λούλης επανέρχεται ως άμισθος «εμπειρογνώμονας με ειδικό αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υποβολή προτάσεων για την τουριστική ανάπτυξη, τη στήριξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και τη στρατηγική επέκτασης στις διεθνείς αγορές θα παρέχει τις υπηρεσίες του στον υπουργό Τουρισμού».

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην ιστοσελίδα του υπουργείου Τουρισμού, ο κ. Λούλης εμφανίζεται να παραμένει στη θέση του γενικού γραμματέα.

“Η αξιοκρατία στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αδιέξοδα”, σχολιάζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης, για την επαναφορά του Κωνσταντίνου Λούλη στο υπουργείο Τουρισμού.

Αναφέρει ειδικότερα, ότι “αφού με καθυστέρηση ενός έτους ο κ. Μητσοτάκης απομάκρυνε τον υμνητή της Χούντας και παρανόμως διορισθέντα γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, κ. Λούλη, αφού δεν είχε πτυχίο, δύο μήνες μετά και μόλις μία μέρα πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή τον επαναφέρει ως σύμβουλο στο υπουργείο”. “Ξέρουμε”, σχολιάζει, “ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει στα ερωτήματα για τη δήθεν αξιοκρατία, την αριστεία και το δήθεν επιτελικό κράτος. Ούτε γιατί επιμένει να στηρίζει έναν υμνητή της Χούντας”. Όμως, τονίζει ο κ. Καλπάκης, “ας απαντήσει τουλάχιστον στο εύλογο ερώτημα: Γιατί τέτοια σπουδή για να παραμείνει οπωσδήποτε στο υπουργείο Τουρισμού, έστω και ως άμισθος σύμβουλος, ο πρώην ταμίας του Ιδρύματος Μητσοτάκη;”

 

ΣΥΡΙΖΑ για Λούλη: “Η αξιοκρατία στο επιτελικό κράτος Μητσοτάκη δεν έχει αδιέξοδα”

Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου

Την επαναφορά του Κωνσταντίνου Λούλη στο υπουργείο Τουρισμού σχολιάζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης

“Η αξιοκρατία στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη δεν έχει αδιέξοδα”, σχολιάζει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέργιος Καλπάκης, για την επαναφορά του Κωνσταντίνου Λούλη στο υπουργείο Τουρισμού.

Αναφέρει ειδικότερα, ότι “αφού με καθυστέρηση ενός έτους ο κ. Μητσοτάκης απομάκρυνε τον υμνητή της Χούντας και παρανόμως διορισθέντα γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού, κ. Λούλη, αφού δεν είχε πτυχίο, δύο μήνες μετά και μόλις μία μέρα πριν την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή τον επαναφέρει ως σύμβουλο στο υπουργείο”.

“Ξέρουμε”, σχολιάζει, “ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα απαντήσει στα ερωτήματα για τη δήθεν αξιοκρατία, την αριστεία και το δήθεν επιτελικό κράτος. Ούτε γιατί επιμένει να στηρίζει έναν υμνητή της Χούντας”. Όμως, τονίζει ο κ. Καλπάκης, “ας απαντήσει τουλάχιστον στο εύλογο ερώτημα: Γιατί τέτοια σπουδή για να παραμείνει οπωσδήποτε στο υπουργείο Τουρισμού, έστω και ως άμισθος σύμβουλος, ο πρώην ταμίας του Ιδρύματος Μητσοτάκη;”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*