Και δεύτερο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης κατέθεσε η Μπεκατώρου στον Εισαγγελέα

Και σε δεύτερο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης αναφέρθηκε κατά την τρίωρη κατάθεσή της στον Εισαγγελέα η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου.

Το περιστατικό αφορά συναθλήτριά της και σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί. Η αθλήτρια λοιπόν, αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Εισαγγελέα.

«Ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν», είπε εξερχόμενη του εισαγγελικού γραφείου η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της για την σεξουαλική βία που καταγγέλλει ότι υπέστη από τον Αριστείδη Αδαμόπουλο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοϊας και στέλεχος της ΝΔ πριν από 23 χρόνια.

Περισσότερες από τρεις ώρες κατέθετε στον εισαγγελέα Νίκο Σταφανάτο η κ. Μπεκατώρου, πρώτη και ουσιαστική μάρτυρας στην έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε μετά την καταγγελία της για σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στο ξεκίνημα της καριέρας της στην ιστιοπλοϊα, από πρόσωπο με κεντρικό ρόλο για την εξέλιξή της ως παγκόσμιου κύρους αθλήτρια.

Η κ. Μπεκατώρου έδωσε αναλυτική κατάθεση για όσα ισχυρίζεται ότι υπέστη κατά τη διάρκεια αποστολής στην Ισπανία το 1998, γεγονός που -σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει- «κουβαλούσε» επί σειρά ετών, μη μπορώντας να το διαχειριστεί ώστε να το δημοσιοποιήσει σε χρόνο που ο καταγγελόμενος ως δράστης θα μπορούσε να έρθει αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

Μετά το πέρας της κατάθεσής της, η ολυμπιονίκης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Κατέθεσα για την προσωπική μου υπόθεση. Με αφορμή αυτή, ελπίζω και άλλες γυναίκες, κι άλλοι άνθρωποι να βγουν να μιλήσουν ώστε η κοινωνία να είναι πιο υγιής και να μη φοβόμαστε».

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αξιολογηθούν όλα όσα κατέθεσε στον εισαγγελικό λειτουργό η καταγγέλουσα και αναμένεται να κληθούν σε κατάθεση και άλλοι μάρτυρες.

Η δικογραφία, που μόλις άνοιξε, είναι πιθανό να κινητοποιήσει και άλλες γυναίκες ή άνδρες αθλητές, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν υποστεί σεξουαλική βία στο πλαίσιο της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους, να προσέλθουν στον εισαγγελέα και να καταγγείλουν πρόσφατες πράξεις σε βάρος τους.

 

Υπόθεση Μπεκατώρου: Η πλευρά Κακλαμανάκη ζητά την εξέταση νέων μαρτύρων

Νίκος Κακλαμανάκης

Νέες ενέργειες για την υπόθεση κακοδιαχείρισης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Αίτημα για να καταθέσουν ακόμη 8 άτομα.

Αίτημα προς τον εισαγγελέα Κων. Σιμιτζόγλου προκειμένου να εξεταστούν νέοι μάρτυρες στην υπόθεση κακοδιαχείρισης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, κατέθεσε η πλευρά του Νικου Κακλαμανάκη.

Συγκεκριμένα, η Έλλη Ρούσσου, πληρεξούσια δικηγόρος των Ολυμπιονικών Νικ. Κακλαμανάκη και Σοφίας Μπεκατώρου, ζητά από τον εισαγγελέα που χειρίζεται την προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελίες στη Βουλή για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία, να κλητευθεί προκειμένου να καταθέσουν ακόμη 8 άτομα. Πρόκειται για πρόσωπα που δεν έχουν περάσει ακόμη το εισαγγελικό κατώφλι, και σύμφωνα με πληροφορίες, γνωρίζουν πράγματα γύρω από τα έργα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της λειτουργίας της τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα, η νομικός ζητά να αναζητηθούν και κρίσιμα έγγραφα που μπορεί να φωτίσουν την ερευνώμενη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στα πλαίσια της επίμαχης έρευνας η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος της, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει τα σημάδια κατάχρησης εξουσίας εντός της εθνικής ομοσπονδίας. Η τελευταία για την επίμαχη υπόθεση η οποία ξεκίνησε μετά από σχετικές καταγγελίες του Νικ. Κακλαμανάκη στη Βουλή, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση από τον Έλληνα Ολυμπιονίκη για την τοποθέτησή του.