Κάτι ψιλά για το Μάτι

Τρία χρόνια από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά θα εμφανιστούν και πάλι στα φίλια μέσα τα γνωστά πολιτικά κοράκια.

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται τρία χρόνια από την καταστροφική και φονική πυρκαγιά στο ΜάτιΣε λίγες ημέρες θα εμφανιστούν και πάλι στα φίλια μέσα τους τα γνωστά πολιτικά κοράκια για να συνεχίσουν τη γνωστή εκμετάλλευση της τραγωδίας. Σε λίγες ημέρες θα βγουν να επαναλάβουν το γνωστό τροπάρι πάνω στο οποίο πόνταραν πολιτικά πριν από τρία χρόνια. Θα πουν και πάλι τα ίδια και τα ίδια, κατηγορώντας για όλα τον ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που δεν πρόκειται να πουν και κανείς δεν θα τους ρωτήσει είναι το τι έκαναν τα δύο χρόνια που είναι κυβέρνηση για την αποκατάσταση των πληγέντων, καθώς στην περιοχή τα περισσότερα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν και οι όποιες νομοθετικές προθεσμίες είχαν τεθεί για την ελάχιστη ανακούφιση των πυρόπληκτων ουσιαστικά έχουν λήξει χωρίς την παραμικρή ενέργεια.

Κανείς δεν θα μιλήσει για τους εδώ και τρία χρόνια άστεγους, που όλο αυτό το διάστημα φιλοξενούνταν σαν πρόσφυγες στις γειτονικές στρατιωτικές κατασκηνώσεις, τις οποίες αυτές τις ημέρες καλούνται να εγκαταλείψουν, αφού το αρμόδιο υπουργείο αποφάσισε να προχωρήσει στην έξωσή τους από τις εγκαταστάσεις. Οικογένειες στις οποίες η Πολιτεία υποσχέθηκε ενίσχυση για την αποκατάσταση των κατοικιών τους κινδυνεύουν τις επόμενες ημέρες να βρεθούν στον δρόμο, αλλά κανείς δεν θα πει κουβέντα γι’ αυτούς και για την αδιαφορία τής κυβέρνησης.

Όπως κουβέντα δεν θα πει κανείς για τον ύποπτο διαγωνισμό που η κυβέρνηση έστησε για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο στο Μάτι. Εκεί που, σύμφωνα με καταγγελίες, κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να στήσουν δουλειές προς όφελος ημετέρων κάνοντας την καταστροφική τραγωδία ευκαιρία για αγνώστου ύψους κέρδη, αφού ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προχωρά χωρίς να έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί ο προϋπολογισμός του έργου. Με λίγα λόγια, αδιαφορία για τους πυρόπληκτους και ενδιαφέρον για κάποιους φίλους και γνωστούς. Αλλά αυτά θα περάσουν και πάλι στα ψιλά.

Φτιάξε ένα βιογραφικό σαν του Κυρανάκη… Πέτρος Κατσάκος |

Πέτρος Κατσάκος