Ιωνικός: «Η Basket League έχει ανάγκη Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό και το αντίστροφο» * Στην τελική ευθεία για να μπει στο νέο της «παλάτι» στα Λιόσια η ΑΕΚ! * Λάρισα: «Θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε επάξια την πόλη μας»

Ιωνικός: «Η Basket League έχει ανάγκη Ολυμπιακό - Παναθηναϊκό και το αντίστροφο»

Τις προτάσεις που κατέθεσε στον ΕΣΑΚΕ για τη σεζόν 2020-21 γνωστοποίησε ο Ιωνικός, δίνοντας βάση στους «αιώνιους».

Στις προτάσεις αναφέρεται χαρακτηριστικά πως είναι «ανάγκη προσέγγισης Ολυμπιακού με στόχο την συμμετοχή της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα. Η Basket League έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και αντίστοιχα και οι δυο τους έχουν ανάγκη το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να πειστούν και οι δύο ομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το καλό του αθλήματος και μέσα από αυτό να κερδίσουν και οι ίδιες».

Επίσης, γίνεται λόγος για αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού, για την κεντρική διαχείρηση, τις χορηγίες, αλλά και τον αριθμό των ξένων αθλητών.

Οι προτάσεις του Ιωνικού:

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ

Συμμετοχή στην υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ

Συμμετοχή εξειδικευμένου εκπροσώπου του ΕΣΑΚΕ στην υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ με σκοπό την έγκαιρη & έγκυρη επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων  σε σχέση με το μπάσκετ. Θα πρέπει οι ομάδες να πείσουν τους φιλάθλους ότι το γήπεδο θεωρείται ένα ασφαλές μέρος όπου έχει ληφθεί κάθε απαραίτητο ή ακόμα και επιπρόσθετο υγειονομικό μέτρο για την προστασία τους. Διαφημιστική καμπάνια προς αυτή την κατεύθυνση.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ

Αγωνιστικό πλάνο

Πιθανή έναρξη του πρωταθλήματος Basket League 2020-2021 ακόμα και αρχές Σεπτεμβρίου, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, με στόχο την εκμετάλλευση της πιθανής ύφεσης της πανδημίας κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες. Σε περίπτωση μη διεξαγωγής ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μπορούν να γίνονται αγώνες ακόμα και 2 φορές / εβδομάδα.

Εκμετάλλευση του θετικού κλίματος στην Ελλάδα σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας για την προσέλκυση ξένων αθλητών.

Ορισμός, εκ των προτέρων, διαδικασιών και πλάνων σε περίπτωση νέας έξαρσης, καραντίνας & διακοπής πρωταθλημάτων.

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ

Κεντρική διαχείριση

Επιδίωξη συμφωνίας για κεντρική διαχείριση. Μια λύση θα ήταν αυτό να γίνει για το επόμενο τηλεοπτικό συμβόλαιο και μόλις τα πράγματα καλυτερέψουν, και εφόσον το επιθυμούν, ας επιστρέψουν στο παλιό καθεστώς με option out αν μια ομάδα αποδείξει ότι όντως θα πάρει μεγαλύτερο συμβόλαιο.

– Στήριξη Πολιτείας στο ελληνικό μπάσκετ μέσω 3ετούς ή 5ετούς τηλεοπτικού συμβολαίου.

– Απαίτηση μεγαλύτερης προβολής του μπάσκετ από την ΕΡΤ και συνεργασία με τα υπόλοιπα κανάλια για συνεχείς αναφορές στο πρωτάθλημα.

– Αύξηση των ζωντανών τηλεοπτικών αγώνων ανά αγωνιστική.

Χορηγίες

– Στήριξη της Πολιτείας στο ελληνικό μπάσκετ μέσω χορηγιών κρατικών εταιριών και παρότρυνση – πίεση προς ιδιώτες για προβολή στο πρωτάθλημα.

Οικονομικά

– Αίτημα για δάνεια και ευνοϊκές ρυθμίσεις για ΚΑΕ & ΕΣΑΚΕ από την Πολιτεία.

– Αναθεώρηση εξόδων αγώνων και αποζημιώσεων.

Παράνομος στοιχηματισμός

Η συνεργασία με την sportsradar σε συνδυασμό με την άμεση συνεργασία με τον αθλητικό εισαγγελέα θεωρείται άκρως επιβεβλημένη.

Ξένοι αθλητές

Πιθανή μείωση του αριθμού των ξένων θα βοηθούσε στην ανάπτυξη των ακαδημιών και θα δημιουργούσε ταύτιση – δέσιμο φιλάθλων με τους Έλληνες παίκτες και κατ’επέκταση με τις ομάδες τους.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρωτάθλημα

– Αυστηρή τήρηση των ήδη προβλεπόμενων.

– Κατάθεση αναλυτικού “business plan” έως τις 10 Ιουνίου και για τις δεκαέξι (16) ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής τη νέα σεζόν.

– Minimum budget 800.000 ευρώ και άμεση καταβολή, εφόσον εγκριθεί το bussines plan έως τις 30 Ιουνίου, του ποσού των 150.000 ευρώ σε λογαριασμό ειδικού σκοπού που από το τέλος του πρώτου γύρου να ελευθερώνεται εφόσον η ομάδα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της στον πρώτο γύρο. Αν η ομάδα είναι ασυνεπής, με τα χρήματα αυτά θα καλύπτονται τα χρέη που έχουν προκύψει από τον πρώτο γύρο. Ταυτόχρονα, να τιμωρείται η ομάδα με αφαίρεση βαθμών για τη μη συνέπεια της. Για τις ομάδες που έχουν χρέη από προηγούμενη χρονιά, να παρακρατείται από τον ΕΣΑΚΕ ένα ποσό για την αποπληρωμή τους η οποία θα γίνεται με μέριμνα του ΕΣΑΚΕ.

-Bonus εξόδου 50.000 ευρώ για όποια ομάδα από τις δεκαέξι, μέχρι τις 10 Ιουνίου, δηλώσει ότι δε θέλει να συμμετέχει σ’ αυτήν τη διαδικασία. Η ομάδα αυτή θα πηγαίνει αυτόματα στη Β’ Εθνική και ουσιαστικά μ’ αυτό το bonus θα “λύνει” την ΚΑΕ. Τα υπόλοιπα χρήματα που ήταν να πάρει μέσα στη χρονιά από τηλεοπτικά και κεντρικό χορηγό τα μοιράζονται ισόποσα οι εναπομείνασες ομάδες.

Ολυμπιακός

Ανάγκη προσέγγισης Ολυμπιακού με στόχο την συμμετοχή της ομάδας του στο νέο πρωτάθλημα. Η Basket League έχει ανάγκη τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό και αντίστοιχα και οι δυο τους έχουν ανάγκη το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να πειστούν και οι δύο ομάδες να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το καλό του αθλήματος και μέσα από αυτό να κερδίσουν και οι ίδιες.

Απαραίτητη η δημιουργία κατάλληλων προϋποθέσεων και θεσμικού πλαισίου, με αποφάσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με την Α2 και του ΕΣΑΚΕ για τον τρόπο διξαγωγής του νέου Πρωταθλήματος,ώστε να βρεθεί τρόπος να συμμετέχει ο Ολυμπιακός στην Basket League. Θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το τι ζητάει ο καθένας για να λυθεί το πρόβλημα.

Συνεργασία ΓΓΑ, ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, ΚΑΕ, παικτών, προπονητών, διαιτητών, χορηγών.

Η συνεργασία όλων των φορέων που σχετίζονται με το μπάσκετ θεωρείται απαραίτητη για την βελτίωση της εικόνας του αθλήματος.

 

Στην τελική ευθεία για να μπει στο νέο της «παλάτι» στα Λιόσια η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στο να μπει στο νέο της γήπεδο στα Λιόσια - Εντυπωσιακά πράγματα ετοιμάζει ο Αγγελόπουλος!

Στο νέο της γήπεδο στα Λιόσια ετοιμάζεται να μπει η ΑΕΚ, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, το όλο θέμα βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Μάλιστα, όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ, μέσα στον Ιούνιο παραδίδεται στα χέρια των κιτρινόμαυρων το «παλάτι» τους.

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος, έχει πάρει προσωπικά την αναδιαμόρφωση του κλειστού, καθώς θέλει τα καλύτερα για την Κυπελλούχο Ελλάδος.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ εργάζονται συνεχώς πάνω σε αυτό το πρότζεκτ, ενώ οι επισκέψεις στα Λιόσια είναι αρκετά συχνές.

Τα νέα καθίσματα βρίσκονται ήδη στο κλειστό, ενώ έχει γίνει παραγγελία και για το παρκέ.

Η ΑΕΚ ετοιμάζει το νέο της «κάστρο» και πλέον δείχνει πανέτοιμη να πάρει τα «κλειδιά» για την επόμενη σεζόν.

 

Λάρισα: «Θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε επάξια την πόλη μας»Λάρισα: «Θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε επάξια την πόλη μας»

Η θεσσαλική ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, προαναγγέλοντας τη συμμετοχή της στην Basket League τη σεζόν 2019-20.

Η Λάρισα, που είχε βρει το μομέντουμ της λίγο πριν βάλει «φρένο» στη δράση ο κορονοϊός, κατέλαβε την 8η θέση στο πρωτάθλημα.

Μετά το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ και των προτάσεων που έθεσαν προς εξέταση οι ομάδες, για να ισχύσουν κάποια κριτήρια συμμετοχής από την επόμενη σεζόν, η ΚΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας:

«Το προχθεσινό Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ σηματοδότησε και επίσημα το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2019-20, μιας χρονιάς ιστορικής για την ομάδα μας, καθώς αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, βάζοντας και πάλι την Λάρισα στον “μπασκετικό χάρτη” υψηλού επιπέδου.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, λόγω της αργοπορημένης απόφασης για την συμμετοχή της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ στην Basket league και χάρη σε προσωπικές θυσίες, η πρώτη μας χρονιά κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη.

Η ομάδα την στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος βρίσκονταν στην 8η θέση της βαθμολογίας έχοντας την προοπτική εισόδου στα play offs, έχοντας ωστόσο κερδίσει ήδη δύο πολύ σημαντικά πράγματα.

Πρώτα απ’ όλα κατάφερε να συσπειρώσει γύρω της τους Λαρισαίους φιλάθλους, έχοντας γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους και να κερδίσει την εκτίμηση όλων των ανθρώπων του μπάσκετ στην χώρα μας.

Η εμπειρία που κερδίσαμε όλοι μας από αυτή την πρώτη μας χρονιά, θα αποτελέσει την βάση για τον σχεδιασμό της επόμενης, μέσα από τις ιδιαιτερότητες που διαμορφώθηκαν παγκοσμίως.

Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ επιζητώντας αθλητική και οικονομική υγεία, σεβόμενη την Λάρισα και το ελληνικό μπάσκετ θα συνεχίσει, μέσα στα επιτρεπόμενα λόγω συνθηκών όρια, να εκπροσωπήσει και πάλι επάξια τον αθλητισμό της πόλης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*