Ιωακείμ Γρυσπολάκης: Νέα πρόκληση κατά των εργαζόμενων στο Μουσείο Ηρακλείου

ΜΕΝΔΩΝΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Αν δεν σας αρέσει, να πάτε στη βόρεια Ελλάδα η προσέγγιση του εκλεκτού της Μενδώνη – «Συνήθης ύποπτος» με σειρά προκλήσεων ως πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης

Με όρους ασυδοσίας της ελεύθερης αγοράς διαχειρίζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου η νέα διοίκησή του, της οποίας προϊσταται ο εκλεκτός της Μελίνας Μενδώνη Ιωακείμ Γρυσπολάκης, ως πρόεδρος του νέου ΝΠΔΔ, ενός εκ των πέντε στα μεγάλα μουσεία της χώρας, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων.

Ο κ. Γρυσπολάκης «επιχειρεί μέσω αναρτήσεων να τρομοκρατήσει και να εκβιάσει έμμεσα τους εργαζομένους για πιθανή μετάθεσή τους σε κενές θέσεις σε περιοχές πολύ μακριά από την έδρα τους, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο φυλακτικό προσωπικό και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, ο κος Γρυσπολάκης δήλωσε “Όσον αφορά τους εργαζόμενους στο ΑΜΗ, είναι ελεύθεροι να φύγουν. Υπάρχουν πολλές κενές θέσεις σε Εφορείες και Μουσεία στην Μακεδονία, στη Θράκη και στην Ήπειρο”», αναφέρει η σχετική καταγγελία.

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι ο νόμος 5021/2023 προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να επιλέξουν είτε να παραμείνουν στο νέο ΝΠΔΔ είτε να μετακινηθούν, αλλά εντός της περιφερειακής ενότητας στην οποία ήδη υπηρετούν.

Ρωτούν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αν ο νόμος μετατροπής του νομικού πλαισίου των πέντε μεγαλύτερων κρατικών μουσείων της χώρας που μιλάει για εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής και αναβάθμιση του ρόλου των Μουσείων στην κοινωνία, υπηρετείται από στελέχη των διορισμένων διοικητικών συμβουλίων όπως ο κ. Γρυσπολάκης.

Ταυτόχρονα, καλούν την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να προχωρήσει στην αποπομπή του κ. Γρυσπολάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιωσήφ Γρυσπολάκης απασχολεί τακτικά την ειδησεογραφία από την περίοδο που ήταν πρύτανης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, με σειρά αντιδραστικών, προκλητικών και ανάλφητων ενεργειών και αποφάσεων. Φανατικός υπέρμαχος της αστυνομικής παρουσίας στα ΑΕΙ, έχει αποκτήσει από τότε το προσωνύμιο «πρύτανης των ΜΑΤ». Έχει εμπλακεί μεταξύ άλλων σε εκλογές «βίας και νοθείας» στο Πολυτεχνείο, έχει προχωρήσει σε ανακήρυξη ως μη νόμιμης της εκπροσώπησης του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Σύγκλητο, ενώ έχει καταργήσει επίδομα ενοικίου προς φτωχούς φοιτητές.