Ιράν: Θα εκδικηθούμε «τη σωστή ώρα και στον σωστό τόπο» για την δολοφονία του Σουλεϊμανί

Κασέμ Σουλεϊμανί - Ιράν: Οι εγκληματίες θα υποστούν σκληρή εκδίκηση

Έτοιμη να εκραγεί είναι η Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί – υπεύθυνου για τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό – μετά από εντολή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Η Τεχεράνη απάντησε επιθετικά, με το Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας να διαμηνύει ότι το Ιράν θα εκδικηθεί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος» για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί. Μάλιστα χαρακτήρισε το αμερικανικό πλήγμα «το χειρότερο λάθος της Ουάσιγκτον» στην περιοχή.

Ιράν: Θα εκδικηθούμε «τη σωστή ώρα και στον σωστό τόπο» για την δολοφονία του Σουλεϊμανί

«Το καθεστώς των ΗΠΑ θα είναι υπεύθυνο για τις συνέπειες αυτού του εγκληματικού τυχοδιωκτισμού. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη στρατηγική γκάφα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Δυτικής Ασίας και η Αμερική δεν θα γλιτώσει εύκολα από τις συνέπειές της», πρόσθεσε. «Η Αμερική πρέπει να ξέρει ότι η εγκληματική επίθεσή της εναντίον του στρατηγού Σουλεϊμανί ήταν το σοβαρότερο λάθος της χώρας (…) Αυτοί οι εγκληματίες θα υποστούν τη σκληρή εκδίκηση (…) στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, έκανε λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνη και άφρονα κλιμάκωση». «Οι ΗΠΑ φέρουν την ευθύνη για όλες τις συνέπειες» της ενέργειας αυτής που βάζει σε «περιπέτειες» την περιοχή, πρόσθεσε. «Τα αντίποινά μας εναντίον της Αμερικής θα είναι τρομερά», απείλησε από τη δική του πλευρά ο Μοχσέν Ρεζαΐ, πρώην αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης, ενώ ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ορκίστηκε ότι η χώρα θα «εκδικηθεί» τον θάνατο του Ιρανού υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*