Θετικός στον κορονοϊό ο Μακρόν – Επέστρεψε στη Γη το κινεζικό διαστημικό σκάφος που συνέλεξε δείγματα από τη Σελήνη – ΒΙΝΤΕΟ

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.  Σύμφωνα με το γραφείο του, ο Γάλλος πρόεδρος υπεβλήθη σε τεστ όταν εμφάνισε κάποια συμπτώματα και βγήκε θετικός.

Στο δελτίο Τύπου του Μεγάρου Ηλυσίων αναφερόταν: “Η διάγνωση επιβεβαιώθηκε έπειτα από τεστ κορονοϊού που έγινε αμέσως μετά τα πρώτα συμπτώματα. Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες υγείας που ισχύουν για όλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αυτοαπομονωθεί για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις του εξ αποστάσεως” επεσήμανε η ανακοίνωση του γραφείου του Μακρόν. Οτιδήποτε δεν μπορεί να γίνει από απόσταση θα ακυρωθεί. Σύμφωνα με το BFMTV, ο Μακρόν αισθάνεται καλά και δεν έχει εμφανίσει βαριά συμπτώματα της νόσου.

 

Επέστρεψε στη Γη το κινεζικό διαστημικό σκάφος που συνέλεξε δείγματα από τη Σελήνη – ΒΙΝΤΕΟ

Το κινεζικό διαστημικό σκάφος που συνέλεξε δείγματα από το έδαφος της Σελήνης επέστρεψε την Τετάρτη στη Γη, ολοκληρώνοντας την πρώτη αποστολή αυτού του είδους μετά από 40 χρόνια, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο Xinhua.

Το ρομποτικό, μη επανδρωμένο σκάφος Chang’e 5 προσγειώθηκε σε μια περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στη βόρεια Κίνα, σύμφωνα με την κινεζική διαστημική υπηρεσία.

Το σκάφος, που πήρε το όνομά του από τη θεά της Σελήνης, προσσεληνώθηκε την 1η Δεκεμβρίου και δύο ημέρες αργότερα ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής του στη Γη. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα δείγματα που συνέλεξε θα τους επιτρέψουν να μάθουν περισσότερα για την προέλευση του φεγγαριού, τον σχηματισμό του και την ηφαιστειακή δραστηριότητα στην επιφάνειά του.

Με την αποστολή αυτή η Κίνα έγινε μόλις η τρίτη χώρα που κατάφερε να συλλέξει δείγματα από τη Σελήνη, μετά τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση, τις δεκαετίες του 1960 και ’70. Ήταν η πρώτη αποστολή αυτού του είδους μετά τη Luna 24 των Σοβιετικών, το 1976.

Η Κίνα ελπίζει ότι θα κατασκευάσει έναν διαστημικό σταθμό που θα μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα μέχρι το 2022 και, στη συνέχεια, να στείλει επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη.