Θεσσαλονίκη: Aναβάλλεται η πορεία μνήμης για το πρώτο τρένο προς το Αουσβιτς – Ν. Ηλιόπουλος: Να μην ξαναδούμε σκηνές Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα (ηχητικό)

«Η μνήμη όμως μπορεί και πρέπει να μείνει ζωντανή. Γεμίστε τα social media με την αφίσα αυτή. Βάλτε την προσωρινά στη θέση άλλων φωτογραφιών στο profile σας», παροτρύνει ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

Οπως γράφει ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης:

Η πορεία μνήμης για την αναχώρηση από τον παλιό Σ.Σ. Θεσσαλονίκης του πρώτου τρένου για το Άουσβιτς-Μπιρκενάου στις 15 Μαρτίου 1943 δεν θα γίνει μεθαύριο Κυριακή εξαιτίας των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού.

Η μνήμη όμως μπορεί και πρέπει να μείνει ζωντανή. Γεμίστε τα social media με την αφίσα αυτή. Βάλτε την προσωρινά στη θέση άλλων φωτογραφιών στο profile σας.

Θυμόμαστε και τιμάμε τους συμπολίτες μας που εξόντωσαν οι Ναζί στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου ΠΟΤΕ ΠΙΑ!

Ν. Ηλιόπουλος: Να μην ξαναδούμε σκηνές Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα (ηχητικό)

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τα της επιδημίας, κάλεσε σε επίδειξη κοινωνικής ευθύνης και επικρότησε τα μέτρα που συνέστησαν οι επιστήμονες και εφάρμοσε αμέσως και ο Δήμος της Αθήνας

“Αν η κυβέρνηση επιμείνει στην εξαγγελία του κ. Μηταράκη για κατάργηση του επιδόματος ασύλου, τι θα κάνουν, πώς θα ζήσουν οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Αθήνα; Θα ξαναδούμε φοβάμαι σκηνές Άγιου Παντελεήμονα και τη Χρυσή Αυγή να σηκώνει κεφάλι, όπως έγινε στα νησιά” τόνισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας Στο Κόκκινο στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη. Και υπογράμμισε τις ευθύνες του κ. Μπακογιάννη στο συγκεκριμένο θέμα, που δεν “τολμά να αποστεί στο ελάχιστο από την κεντρική κυβερνητική γραμμή”.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολιάζοντας τα της επιδημίας, κάλεσε σε επίδειξη κοινωνικής ευθύνης και επικρότησε τα μέτρα που συνέστησαν οι επιστήμονες και εφάρμοσε αμέσως και ο Δήμος της Αθήνας. Επισήμανε ωστόσο την άμεση ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, καλώντας να σκεφθούμε τί θα συνέβαινε αν ο Ξανθός και ο Πολάκης δυο γιατροί του Συστήματος Υγείας, που το παρέλαβαν κατεστραμμένο, δεν το είχαν ενισχύσει σημαντικά παρά τις δυσκολίες των μνημονίων. Για τη στάση της Εκκλησίας τόνισε ότι πρόκειται για “παιχνίδι εξουσίας” της Ιεραρχίας.

“Σε καμμία περίπτωση όμως δεν πρέπει να θίγεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών, αλλά η πολιτεία να είναι απόλυτη όταν πρόκειται για θέμα Δημόσιας Υγείας. Οντως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να κάνει μια ριζοσπαστική τομή, τον πλήρη δηλαδή διαχωρισμό Εκκλησίας- κράτους, είχε όμως πολλά μέτωπα ανοιχτά και έπρεπε να επιλέξει” Σχετικά με το παράδοξο να σταματούν οι παρελάσεις με κυβέρνηση της ΝΔ, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι οντως αυτό θα μπορούσε να το έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Προκαλεί εντύπωση, υπογράμμισε τέλος, ότι ενώ στον Εβρο στήνουν σκηνικό πολέμου, στη Βουλή περνάνε τροπολογίες για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του Εθνικού Κήπου και του λόφου του Φιλοππάπου, που είναι και αρχαιολογικός χώρος. Και διερωτάται κανείς με ποια κριτήρια μια ιδιωτική εταιρία θα διαχειριστεί αυτούς τους εμβληματικούς χώρους…”