«Θερίζει» ο κορονοϊός τη Βραζιλία: Ρεκόρ 115.228 κρουσμάτων, 2.392 θάνατοι σε 24 ώρες – Ινδία: Στη δίνη της πανδημίας. Ακόμη 1.321 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

Κορονοϊός στη Βραζιλία

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Στη Βραζιλία καταγράφηκε την Τετάρτη (23/6) ρεκόρ μολύνσεων από τον κορονοϊό μέσα σε μία ημέρα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 115.228 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Κατά το ίδιο διάστημα, άλλοι 2.392 ασθενείς που είχαν προσβληθεί από COVID-19, υπέκυψαν.

Η γιγαντιαία χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει μέχρι σήμερα, 507.109 θανάτους επί συνόλου 18 και πλέον εκατομμυρίων μολύνσεων από τον κορονοϊό, αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στο έδαφός της.

Ειδικοί προειδοποιούσαν εδώ και καιρό πως η χώρα κινδύνευε να χτυπηθεί από τρίτο κύμα, εκφράζοντας την ανησυχία πως μπορεί να αποδειχθεί ακόμα πιο φονικό από τα προηγούμενα.

Μονάχα το 11% των Βραζιλιάνων έχει πλήρως εμβολιαστεί και οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι, με τον χειμώνα να καταφθάνει στο νότιο ημισφαίριο και τις νέες παραλλαγές του κορονοϊού να κυκλοφορούν, οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται, ακόμα κι αν οι εμβολιασμοί κερδίσουν έδαφος.

 

Ινδία: Στη δίνη της πανδημίας – Ακόμη 1.321 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19Ινδία: Στη δίνη της πανδημίας – Ακόμη 1.321 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19

 Περισσότερα από 54.000 νέα  κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν χθες στην Ινδία ενώ ο αριθμός των νεκρών τις τελευταίες 24 ώρες αυξήθηκε κατά 1.321 άτομα.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας ανέρχεται πλέον 391.981 νεκρούς επί συνόλου 30 εκατ. μολύνσεων.

Στη λίστα των μολύνσεων η Ινδία καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση παγκοσμίως πίσω μόνο τις ΗΠΑ.

Ινδοί επιδημιολόγοι όμως χαρακτηρίζουν υποτιμημένα τα επίσημα δεδομένα.

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 για τους ενήλικες άνω των 45 ετών είχε ανοίξει την 1η Μαΐου. Όμως μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί περίπου 275 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και μόλις το 4% του πληθυσμού της Ινδίας έχει εμβολιαστεί πλήρως. Στόχος της κυβέρνησης είναι να εμβολιάσει 1,1 δισεκατομμύριο ενήλικες ως το τέλος του έτους.
«Η εκστρατεία ανοσοποίησης αναμένεται πλέον να επιταχυνθεί (…) ο ημερήσιος αριθμός των εμβολίων που χορηγούνται αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να ενισχυθεί κι άλλο», δήλωσε ο Ραζίμπ Ντασγκούπτα, ειδικός της πολιτικής δημόσιας υγείας. Ωστόσο πρόσθεσε ότι κάποιες ανισότητες και η δυσπιστία των πολιτών εμποδίζουν την επιτυχία της εκστρατείας.
Η εκστρατεία ανοσοποίησης κατά της covid-19 στην Ινδία αντιμετώπισε πολλές καθυστερήσεις τους τελευταίους μήνες εξαιτίας της έλλειψης εμβολίων, την ώρα μάλιστα που η χώρα ήταν αντιμέτωπη με ένα σφοδρότατο δεύτερο κύμα της επιδημίας από τα μέσα Μαρτίου ως τα μέσα Μαΐου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*