Θεοχάρης ομολογεί ότι ο ΓΓ Κ.Λούλης είναι ο νέος Διαματάρης της κυβέρνησης – Άρχισαν τα “όργανα” στο ΚΙΝΑΛ

Φαίνεται ότι το θέμα με το “πτυχίο τεχνικού κυλινδρόμυλων” του ΓΓ του υπουργείου Τουρισμού Κων.Λούλη δεν έχει τελειώσει, αφού σε επίσημη απάντηση του υπουργού Χάρη Θεοχάρη μετά από σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρας Αυγέρη ομολογεί ότι δεν πληροί τα κριτήρια του επιτελικού κράτους, ενώ σε συνοδευτικό έγγραφο αποκαλύπτεται ότι ουδέποτε κατατέθηκε για τον Κ.Λούλη “αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής”, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται ουσιαστικά για νέα περίπτωση Διαματάρη στην “άριστη” κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Συγκεκριμένα, στην απάντηση της Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων που είχε καταθέσει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο Χάρης Θεοχάρης παραδέχεται ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού δεν πληροί τα κριτήρια του νόμου για το «Επιτελικό Κράτος».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υποστηρίζει ότι ο Κων. Λούλης διορίστηκε νόμιμα στις 23/7/2019, καθώς δεν είχε τεθεί σε ισχύ ο νόμος για το «Επιτελικό Κράτος». «Ο διορισμός αυτός έγινε σύμφωνα με τα άρθρα 50 και 51 του Π.Δ. 63/2005. Στο εν λόγω Π.Δ. (Προεδρικό Διάταγμα) δεν τίθεντο τυπικά προσόντα διορισμού στη θέση του γενικού γραμματέα» υποστηρίζει ο υπουργός Τουρισμού και προσθέτει: «Στις 7/8/2019, δηλαδή μεταγενέστερα του διορισμού του κ. Λούλη στη θέση του γενικού γραμματέα, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 133/Α/7.8.2019 ο υπ΄ αριθμ. 4622/2019 νόμος για το Επιτελικό Κράτος».

Μάλιστα, ο Χ. Θεοχάρης αναγκάζεται να ομολογήσει ότι «στο άρθρο 44 (του “Επιτελικού Κράτους”) ο εν λόγω νόμος θέτει νέα κριτήρια διορισμού των γενικών γραμματέων. Είναι όμως σαφές ότι αυτός ο νόμος δεν ήταν σε ισχύ κατά τον κρίσιμο χρόνο διορισμού του κ. Λούλη». Να τονιστεί δε ότι στην απάντηση της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Μαριάνθης Ανδρέου, επισημαίνεται πως «δεν έχει κατατεθεί στην Υπηρεσία μας αντίγραφο πτυχίου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της ημεδαπής ή ισότιμο αντίστοιχης ειδικότητας σχολών της αλλοδαπής, του Γ. Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Κ. Λούλη».

 

Άρχισαν τα “όργανα” στο ΚΙΝΑΛ: Μετά τη σύγκρουση Γεννηματά – Παπανδρέου παραιτήθηκαν στελέχη στην Αχαΐα με “καρφιά” στην ηγεσία ότι κινείται “χέρι-χέρι με τη δεξιά του Μητσοτάκη”

Την παραίτησή τους από τα όργανα του ΚΙΝΑΛ υπέβαλλαν δυο μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας (Νίκος Γράψας και Γιάννης Ζωγραφάκης), καθώς και ο γραμματέας Γραμματέας Συντονιστικής Νοτίου Τομέα Πατρών Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Παναγιώτας Μπίτσικα στο documentonews.gr, κρίνουν ότι η Χαριλάου Τρικούπη εδώ και καιρό χαράσσει και εφαρμόζει δεξιές πολιτικές και επιτίθενται ευθέως στην ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, την οποία κατηγορούν ότι πορεύεται «χέρι – χέρι με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη». Το νομοσχέδιο για το δικαίωμα του συνέρχεσθαι καταγράφεται σαν να είναι η σταγόνα που ξεχύλισε το ποτήρι…

Οι τριγμοί , προσώρας, εντοπίζονται στην Αχαΐα, όπου είναι προπύργιο των Παπανδρεϊκών, ενώ σημειακά αναμένεται να εκφραστεί δυσαρέσκεια και σε άλλες περιοχές. Είναι εμφανές ότι ένας πυρήνας στελεχών που έχει δεσμούς με το λεγομενο χώρο του …παλαιού ΠΑΣΟΚ, και κρατά το νήμα των πολιτικών επαφών με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου βρίσκεται σε κινητικότητα και μετρά αντίστροφα. Νωπή είναι σύγκρουση μεταξύ της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά και του βουλευτή ΚΙΝΑΛ και πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός και ο Χάρης Καστανίδης, απείχε κατά την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο περί διαδηλώσεων, σε αντίθεση με την επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ (υπερψήφιση). Οι παραιτήσεις των τριών στελεχών στην Αχαΐα, έρχονται λίγα εικοσιτετράωρα, μετά την “ανταρσία” στη βουλή και το τελεσίγραφο Γεννηματά ότι όποιος δεν ακολουθήσει τις συλλογικές αποφάσεις θέτει εαυτόν εκτός ΚΙΝΑΛ.

Οπως εξηγούν στην επιστολή παραίτησής τους οι “τρεις” (Νίκος Γράψας, Γιάννης Ζωγραφάκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος) , διαπιστώνουν πως το Κίνημα Αλλαγής «έχει επιλέξει να βρίσκεται συνοδοιπόρος στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας», οι οποίες όπως σημειώνουν μεταξύ άλλων, «στηρίζουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των ισχυρών, των ανθρώπων οι οποίοι παραδοσιακά βρίσκονταν απέναντι στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της σοσιαλιστικής παράταξης στην χώρα». Χαρακτηρίζουν ως αποκορύφωμα της στάσης αυτής την απόφαση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί διαδηλώσεων και συναθροίσεων, για το οποίο επισημαίνουν ότι «αποτελεί την πεμπτουσία της δεξιάς πολιτικής».

Τονίζουν ότι η ιδεολογική τους ταυτότητα και κληρονομιά, και το όραμά τους για μια κοινωνία σοσιαλιστική και προοδευτική, «δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε χέρι – χέρι με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επιλέγει η κεντρική ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής».

Μάλιστα οι αιχμές προς την ηγετική ομάδα είναι απανωτές σημειώνοντας ότι οι τρεις προσδιορίζουν τις κινήσεις τους με γνώμονα τον άνθρωπο, «μακρυά από πολιτικές και οργανωτικές τακτικές χωρίς ιδεολογικό σκοπό, μακριά από υπουργικές καρέκλες δίπλα στην δεξιά».

Και καταλήγουν: «Καταθέτουμε την παραίτησή μας από τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και ευχόμαστε στο τελευταίο να αντιληφθεί ότι ο ουσιαστικός αγώνας για τους ανθρώπους βρίσκεται δίπλα τους, στους δρόμους και στις γειτονιές, όχι σε κλειστά γραφεία και σε διαπραγματεύσεις. Η τακτικίστικη διευθέτηση ιδεολογικών ζητημάτων, είναι και θα παραμένει για εμάς, μια βαθύτατα συντηρητική λογική».

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης:

Σύντροφε Γραμματέα, το Κίνημα Αλλαγής, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, έλαβε ξεκάθαρη εντολή να εκπροσωπήσει ένα μέρος της δημοκρατικής παράταξης απέναντι στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τις συντηρητικές και δεξιές πολιτικές της. Έλαβε εντολή να ασκήσει υπεύθυνη και μαχητική αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση που θα προέβαλλε, όπως και συμβαίνει, μια δεξιά πολιτική περιορισμού των κεκτημένων πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών. Μια νεοφιλελεύθερη πολιτική στην οικονομία και μια πολιτική στήριξης των ημετέρων και των δυνατών. Ένα χρόνο μετά, τα παραδείγματα αυτής της άδικης και πελατειακής λογικής είναι αναρίθμητα.

Μετά λύπης μας διαπιστώνουμε πως το Κίνημα Αλλαγής αντί να βρίσκεται εντός και εκτός Βουλής πλάι – πλάι με τους αδύνατους, με τους ανθρώπους του μεροκάματου, με τους φοιτητές, τους αγρότες, τους μαθητές και όλα τα κοινωνικά στρώματα τα οποία καθημερινά μάχονται για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, έχει επιλέξει να βρίσκεται συνοδοιπόρος στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Πολιτικές οι οποίες μας οδήγησαν στο «ναυάγιο» της χώρας το 2009. Πολιτικές οι οποίες στηρίζουν αποκλειστικά τα συμφέροντα των ισχυρών, των ανθρώπων οι οποίοι παραδοσιακά βρίσκονταν απέναντι στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες της σοσιαλιστικής παράταξης στην χώρα.

Αποκορύφωμα της παραπάνω στάσης είναι η απόφαση για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου περί διαδηλώσεων και συναθροίσεων. Του νομοσχεδίου που αποτελεί την πεμπτουσία της δεξιάς πολιτικής. Του νομοσχεδίου το οποίο παραβιάζει τα Συνταγματικά-κατακτημένα με αγώνες-δικαιώματα του Ελληνικού Λαού. Του νομοσχεδίου το οποίο μόνο σκοπό έχει να περιορίσει την διεκδίκηση των δικαίων και των δικαιωμάτων των αδυνάμων της κοινωνίας αυτής.

Το παραπάνω νομοσχέδιο έχει μοναδικό στόχο την κατάργηση του βασικότερου μέσου κοινωνικού αγώνα και πολιτικής πίεσης, της ειρηνικής διαμαρτυρίας του ελληνικού λαού. Αποτελεί ένα αντισυνταγματικό νομοσχέδιο το οποίο θα καταρριφθεί άρθρο – άρθρο στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Διότι το «δικαίωμα του συνέρχεσθαι» αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα σε ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό κράτος δικαίου στο οποίο ζούμε. Γι’ αυτό το δικαιώμα έχει χυθεί αίμα από όλους τους λαούς της υφηλίου.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία πολιτικής δράσης τα οποία υπηρετούνται από το Κίνημα Αλλαγής, απέχουν πάρα πολύ από την ιστορική κληρονομιά και την πολιτική στόχευση της σύγχρονης αριστεράς την οποία οφείλουμε-και αισθανόμαστε την ανάγκη- να υπηρετήσουμε.

Η ιδεολογική μας ταυτότητα και κληρονομιά, το όραμα μας για μια κοινωνία δικαιοσύνης, για μια κοινωνία στην οποία υπέρτατο αγαθό θα είναι η εξύψωση του ανθρώπου, για μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους, για μια κοινωνία σοσιαλιστική και προοδευτική για την οποία ο χώρος μας παλεύει εδώ και δεκαετίες, δεν μας επιτρέπει να συνεχίσουμε χέρι – χέρι με την Δεξιά του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επιλέγει η κεντρική ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Υπηρετούσαμε, υπηρετούμε και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε την σοσιαλιστική παράταξη που εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού. Με μόνη μέριμνα τον άνθρωπο και την αξία του, μακρία από πολιτικές και οργανωτικές τακτικές χωρίς ιδεολογικό σκοπό, μακριά από υπουργικές καρέκλες δίπλα στην δεξιά.

Καταθέτουμε την παραίτησή μας από τα όργανα του Κινήματος Αλλαγής και ευχόμαστε στο τελευταίο να αντιληφθεί ότι ο ουσιαστικός αγώνας για τους ανθρώπους βρίσκεται δίπλα τους, στους δρόμους και στις γειτονιές, όχι σε κλειστά γραφεία και σε διαπραγματεύσεις. Η τακτικίστικη διευθέτηση ιδεολογικών ζητημάτων, είναι και θα παραμένει για εμάς, μια βαθύτατα συντηρητική λογική.

Μέλη Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαϊας:

Γράψας Νικόλαος

Ζωγραφάκης Ιωάννης

Γραμματέας Συντονιστικής Νοτίου Τομέα Πατρών:

Παπαδόπουλος Παναγιώτης