Θαύμα θαύμα! Με την “χάρη” των Πέτσα-Μητσοτάκη το άδειο site του Φουρθιώτη “γέμισε” και το εξαφανισμένο…”ανένηψε”

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες μετά τις αποκαλύψεις του Documento για τα κυριολεκτικά ή μεταφορικά ανύπαρκτα sites στα οποία, μεταξύ άλλων, προωθήθηκαν λεφτά από τον κρατικό κορβανά για να παίξουν την καμπάνια “Μένουμε Σπίτι” και “Μένουμε Ασφαλείς” των Πέτσα και Μητσοτάκη.

Όπως έγραφε νωρίτερα ο Νίκος Σπυρόπουλος στο Documento, στη λίστα που δόθηκε από τον Στέλιο Πέτσα στη δημοσιότητα και δηλώνονται τα ΜΜΕ που έλαβαν κομμάτι από την πίτα της τεράστιας χρηματοδότησης, εμπεριέχεται και site το οποίο κυριολεκτικά δεν υπάρχει.

Συγκεκριμένα, το site diavouleusi.gr δεν άνοιγε καν και εμφανιζόταν, όσες φορές και εάν το επισκεφτήκαμε νωρίτερα, σφάλμα (502 Bad gateway). Όταν ο δημοσιογράφος κάλεσεσ στα τηλέφωνα που είχαν αποθηκευτεί μέσω της γνωστής ιστοσελίδας waybackmachine, όχι μόνο δεν λειτουργούσαν αλλά εμφανίζονταν να μην υπάρχουν καν.

Πλέον, το site ζωντάνεψε” και φαίνεται μέχρι στιγμής να λειτουργεί πάλι κανονικά.

Κάτι ανάλογο έγινε και με το blog του Μένιου Φουρθιώτη, αν και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα.

Λίγες ώρες μετά το πρώτο ρεπορτάζ του Documento, το πληκτρολόγιο εκείνου που χειρίζεται το blog protieidisinews.blogspot.com φαίνεται να πήρε φωτιά. Ξαφνικά εκεί που υπήρχαν αρχικά μονάχα δυο ειδήσεις – εκ των οποίων η μια ήταν το banner της καμπάνιας «Μένουμε Ασφαλείς», επιχειρήθηκε να «γεμίσει» άρον άρον με περιεχόμενο το blog.

(To “αστείο” στην υπόθεση είναι ότι περνούν με προηγούμενη ημερομηνία θέματα για να γεμίσει το site χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο, γράφοντας όπως παρατήρησε και χρήστης στο twitter, για μύλο στο Ηνωμένο Βασαίλειο που επαναλειτούργησε – είδηση που βγήκε στις 23 Απριλίου εν μέσω καραντίνας – και το ανεβάζουν με ημερομηνία 4 Δεκεμβρίου 2019 πολύ πριν την επιβολή μέτρων lockdown!)

zaphod b@aeisixtir

Despi@inaElef
Κι αλλο θαυμα, ειδηση απο 4.12.19, για τον Μυλο που επαναλειτούργησε τον 04.20 και γραφει και για καραντινα

View image on Twitter

Όμως τώρα επιχειρούν να καλύψουν και το εξίσου σημαντικό ατόπημα, με το ανύπαρκτο domain, επιχειρώντας να κάνουν το blog site!

Τι ακριβώς εννοούμε; Στην επίσημη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση μετά από απίστευτη πίεση μηνών (που προήλθε κυρίως από το Documento, το documentonews.gr και το koutipandoras.gr) εμφανίζεται να έχει λάβει χρήματα το domain protieidisi.com.

Πριν λίγες ώρες, όταν επισκεφτήκαμε το εν λόγω domain, γινόταν αυτόματα redirect στο protieidisinews.blogspot.com.

Για να το πούμε όσο πιο απλά μπορούμε, το domain (σ.σ ένα site αν θέλετε) που είναι δηλωμένο στην επίσημη λίστα που έδωσε στο πλαίσιο της υποτιθέμενης “διαφάνειας” για τις διαφημιστικές καμπάνιες για τον κορονοϊό η κυβέρνηση δεν υπήρχε καν!

Τώρα, ως δια… μαγείας το domain protieidisi.com (https://web.archive.org/web/20200610172231/http://protieidisi.com/) δημιουργήθηκε και εμφανίζεται να λειτουργεί, χωρίς να γίνεται redirect σε άλλο όνομα (domain). Και έχει φυσικά το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο με το protieidisinews.blogspot.com. Το domain δηλαδή στο οποίο έκανε μέχρι πριν από λίγες ώρες redirect.

Ό,τι έγινε με το όνομα (url) του blog “βιτρίνα” συνέβη και με το domain apokaliptikalive.gr. Όπως έγραφε το documentonews.gr το πρωί της Τετάρτης, γινόταν redirect στο apodikseislive.gr, site που προμοτάρει την εκπομπή “αποκαλυπτικά live του Φουρθιώτη. Και εδώ είχαμε το εξής ατόπημα. Στην επίσημη λίστα που δόθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με τα MME που έλαβαν χρηματοδότηση έχει δηλωθεί ένα domain που επί της ουσίας δεν λειτουργούσε!

Τώρα, φαίνεται να αντιστράφηκε η κατάσταση και οι ρόλοι. Το domain apokaliptikalive.gr ήρθε στην επιφάνεια (σ.σ εμφανίζεται δηλαδή ως κύριο domain του site που προμοτάρει την εκπομπή του παρουσιαστή και έχει πάρει χρήματα από την πανάκριβη καμπάνια), ενώ το apodikseislive.gr κάνει redirect σε αυτό.