«Θαλάσσιο ταξί» του ζεύγους Μητσοτάκη σκάφος του Λιμενικού για να τους πάει για δείπνο στην Αντίπαρο! – Το αγχωμένο μήνυμα Μητσοτάκη στους νέους για να μετατοπίσει ευθύνες… (Video)

«Θαλάσσιο ταξί» του ζεύγους Μητσοτάκη σκάφος του Λιμενικού για να τους πάει για δείπνο στην Αντίπαρο!

Αν και η αρχική διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου για την παρουσία του πρωθυπουργικού ζεύγους σε πολυτελές ιδιωτικό δείπνο στην Αντίπαρο έγινε (εκ των υστέρων) προς τη φιλοκυβερνητική «Καθημερινή» και στη συνέχεια προς άλλα φιλοκυβερνητικά Μέσα, ο θόρυβος που προκλήθηκε έφερε νέες «διαρροές», αυτή τη φορά μέσω ΑΝΤ1.

Το βασικό ερώτημα –μεταξύ άλλων- πέραν του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως δεν θα κάνει (και φέτος) διακοπές, ήταν οι μετακινήσεις του πρωθυπουργικού ζεύγους, τόσο από και προς την Τήνο όσο και από την Τήνο προς την Αντίπαρο, όπως και η επιστροφή.

Μετά και τον θόρυβο στα κοινωνικά δίκτυα, μάθαμε μέσω της πρωινής εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα πως «επιστρατεύτηκε» σκάφος του Λιμενικού ώστε να μεταφερθούν στο Δεσποτικό, έρημο νησάκι κοντά στην Αντίπαρο όπου είχε προετοιμαστεί το «δείπνο».

Όπως μετέδωσε το κανάλι, το ζεύγος Μητσοτάκη πήγε απευθείας στο Δεσποτικό με σκάφος του Λιμενικού το απόγευμα της Κυριακής και οι λιμενικοί παρέμειναν στο νησάκι μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα προκειμένου να επιστρέψουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του.

«Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον κάλεσαν το πρωθυπουργικό ζεύγος στην Αντίπαρο, όπου ήδη βρίσκονταν η παρέα των πάμπλουτων και ισχυρών Αμερικανών, μεταξύ των οποίων ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Τζεφ Μπέζος και ο Μπάρι Ντίλερ, ιδιοκτήτης της Paramount, με την σύζυγο του, διάσημη σχεδιάστρια Diane Von Furstenberg», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Και το ερώτημα που τίθεται -εφόσον ισχύουν οι πληροφορίες αυτές- και δεν έχουμε κανένα λόγο να τις αμφισβητήσουμε, είναι με ποιο δικαίωμα ένας πρωθυπουργός δεσμεύει σκάφος του Λιμενικού για να μεταφέρει τον ίδιο και τη σύζυγό του σε ιδιωτικό δείπνο που είναι καθαρά ιδιωτικό και όχι επίσημο, κρατικό.

Γιατί αν ήταν επίσημο θα έπρεπε να είχε -μεταξύ των άλλων- ανακοινωθεί εκ των προτέρων όπως και θα έπρεπε να έχουν γίνει γνωστοί και οι στόχοι.

Πώς γίνεται «θαλάσσιο ταξί» του πρωθυπουργικού ζεύγους ένα σκάφος του Λιμενικού;

Το να προμοτάρει ο πρωθυπουργός το εμβόλιο στους νέους δεν είναι καθόλου κακό. Το κακό είναι πως το θυμήθηκε με καθυστέρηση μερικών μηνών, μάλλον δύο ή και περισσότερων.

Αφού τους στοχοποίησε αρχικά, τους στοχοποιεί και πάλι με υπέρβαση: Η ανοσία δεν επιτυγχάνεται μέσα σε μια ημέρα, πριν φύγεις για διακοπές ούτε μετά την πρώτη δόση, αλλά απαιτεί χρόνο. Και εάν είναι με δύο δόσεις, ακόμα περισσότερο.

Με απλά λόγια, το βιντεάκι που ο νεαρός ετοιμάζεται να φύγει για διακοπές και μπαίνει στον πειρασμό του εμβολίου (και δικαίως) θα πρέπει να ξέρει πως απαιτείται χρόνος για να αποκτήσει την ανοσία, εάν είναι μονοδοσικό ή και τη δεύτερη δόση συν 14 ημέρες εάν είναι με δύο.

Και όπως είπαν οι Βρετανοί κρατώντας την Ελλάδα στην πορτοκαλί λίστα, η Ευρώπη έχει καθυστερήσει κατά περίπου δύο μήνες.

Τώρα μπορεί να τρέχουν και να μην φτάνουν για να πείσουν τους νέους ή να εκβιάσουν τους αντιρρησίες…

Μόνον που στη Δημοκρατία η Πολιτεία προσπαθεί με την πειθώ και έγκαιρα. Ούτε επιδιώκει να μεταπείσει με προεκλογικές (ενδεχομένως) δωροδοκίες, αλλά κυρίως… δεν προσπαθείς να στοχοποιήσεις για να μετατοπίσεις τις ευθύνες…

Αυτές οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και που στηρίζουν πλήρως ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα σε μια Δημοκρατία.

Και όχι, τρέχουμε να προλάβουμε με το φόβο της μετάλλαξης Δέλτα!

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Είναι στο χέρι μας να προστατέψουμε την υγεία μας. Το ραντεβού για το εμβόλιο είναι ραντεβού ζωής. Κλείστε το δικό σας εδώ: https://emvolio.gov.gr»