Η Ναόμι Κλάιν για την κλιματική αλλαγή

Η βραβευμένη συγγραφέας, δημοσιογράφος και αρθρογράφος των New York Times Ναόμι Κλάιν θα συνομιλήσει αύριο Τετάρτη στις 8 μ.μ. με τον δημοσιογράφο Αρη Χατζηστεφάνου σε μια διαδικτυακή παρουσίαση του νέου βιβλίου της βιβλίου «Στις φλόγες – το καυτό θέμα της κλιματικής αλλαγής»(εκδ. Κλειδάριθμος). Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας facebook του Public.

Η καταξιωμένη δημοσιογράφος και ακτιβίστρια υποστηρίζει πως τώρα που ο κορονοϊός έχει πλέον ενοποιήσει όλες τις προϋπάρχουσες κρίσεις –κλιματική, οικονομική και πολιτική– σε μία ενιαία κρίση και απαιτείται ενιαία, ολιστική αντιμετώπιση σε παγκόσμιο επίπεδο. Το βιβλίο «Στις φλόγες» αποδεικνύει γιατί η Ναόμι Κλάιν χαρακτηρίστηκε από το The New Yorker ως «η πλέον επιδραστική μορφή της αμερικανικής αριστεράς».

Για τουλάχιστον μία δεκαετία, η πρωτοπόρος διανοούμενη έχει καταγράψει τη μεταβολή της κλιματικής κρίσης από μια μελλοντική απειλή σε μια κρίσιμη κατάσταση με επείγοντα χαρακτήρα. Ηταν μεταξύ των πρώτων που υποστήριξαν ό,τι τώρα αποκαλείται «Πράσινο Νιου Ντιλ» –ένα όραμα για τη μεταμόρφωση των οικονομιών μας ώστε να αντιμετωπίσουμε, ταυτόχρονα, την κλιματική κατάρρευση και την ανεξέλεγκτη ανισότητα. Τώρα που η στάθμη των ωκεανών αυξάνεται μαζί με την παγκόσμια ανησυχία, υποστηρίζει ότι μόνο αυτού του είδους η τολμηρή δράση από τη βάση έχει μια πιθανότητα να μας κινητοποιήσει να αγωνιστούμε για τη ζωή μας όσο ακόμα υπάρχει χρόνος.