Η νέα μεγάλη εξαπάτηση συνταξιούχων από τον Βρούτση – Τηλεκπαίδευση: Συνεχίζεται το φιάσκο. Προβλήματα και τη δεύτερη μέρα

Βρούτσης, συνταξιούχοι

Οι συνταξιούχοι αποδεικνύονται τα αιώνια θύματα των κυβερνήσεων που δήθεν θέλουν να βάλουν τάξη στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Το λες και “μαγειρέματα”. Το λες και “αλχημείες”. Το λες και “στη πύλη του ανεξήγητου”. Οπως και να το πεις πρόκειται για μία ακόμα αλχημεία ή για να είμαστε πιο ακριβείς εξαπάτηση μιας μερίδας συνταξιούχων από τον Γιάννη Βρούτση.
Θα διαβάσετε παρακάτω την περίπτωση ενός συνταξιούχου, η οποία, όμως, αφορά σε πολλούς ( δεν γνωρίζουμε πόσους ακριβώς με το μπάχαλο που επικρατεί τον ΕΦΚΑ). Οι λαθροχειρίες είναι εμφανέστατες.
Την 1.1.2019 ο ΕΦΚΑ ανάρτησε για έναν και μοναδικό μήνα (Ιανουάριο του 2019) το ενημερωτικά του επανυπολογισμού των συντάξεων (εικόνα παρακάτω).
Εκεί όπως βλέπετε η ΕΑΣ (Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων)-ναι συνεχίζουν να πληρώνουν οι συνταξιούχοι τέτοια εισφορά- στο συγκεκριμένο ενημερωτικό ήταν 497,39 ευρώ. Αναφέρεται μάλιστα (“κυκλωμένο”) -στην εικόνα παρακάτω- στο πάνω πινακάκι με τίτλο ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ δύο φορές πάνω και κάτω, όπως και στο πινακάκι πάλι ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ αυτή τη φορά κάτω στην ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Από τότε είχε επισημανθεί, πως η ΕΑΣ αυτή αντιστοιχεί στο σύνολο της σύνταξης την οποία δεν εισπράττει ο δικαιούχους, ο οποίος το 2019 εισέπραξε μόνον το 1/5 της αρνητικής προσωπικής διαφοράς.
Με τη δημοσίευση των αναδρομικών 11 μήνου, βάση της απόφασης του Σ.τ.Ε. ο ΕΦΚΑ ανάρτησε και πάλι το ενημερωτικό του επανυπολογισμού της ίδια σύνταξης.
Και το μαγείρεμα έχει πάει σύννεφο… Οι αλχημείες το ίδιο , όπως και το “μαγείρεμα”.
Στην εικόνα παρακάτω όπως βλέπετε στο επάνω πινακάκι του επανυπολογισμού δεν έχει αλλάξει τίποτα, όπως και στο τελικό ποσό της σύνταξης του δικαιούχου.
είναι “κυκλωμένο” το ποσό των 497,39 ευρώ για ΕΑΣ στο επάνω δεξί μέρος της εικόνας -υπό τον τίτλο ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ- δύο φορές πάλι μία επάνω και μία κάτω. Στο κάτω μέρος ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ και στο τελευταίο πινακάκι ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ η ΕΑΣ των 497,39 ευρώ επάνω (όπως και στο πρώτο ενημερωτικό), έχει γίνει 154,39 ευρώ !!!!!
Α. Τι έγινε και μειώθηκε στα 154,39 ευρώ η ΕΑΣ για κάθε μήνα από 497,39;
Β. Θα δοθεί πίσω η διαφορά των 343 ευρώ (497,39-154,39=343)για κάθε μήνα του 2019;
Γ. Εντόκως;
Δ. Πως ενώ μειώθηκε η ΕΑΣ κατά 343 ευρώ κάθε μήνα αυξήθηκε σχεδόν ισόποσα η αρνητική προσωπική διαφορά από 1004,33 σε 1.347,34 ευρώ;
Ε. Με τέτοιο “μαγείρεμα” η σύνταξη (τελικό πληρωτέο ποσό) έμεινε η ίδια;
Υ.Γ. Είναι νόμιμη η φορολόγηση εισοδήματος που δεν εισπράττεται από τον δικαιούχο;
Στέκει να φορολογείται στα 5/5 της αρνητικής προσωπικής διαφοράς όταν το 2019 εισέπραξε ΜΟΝΟΝ το 1/5 και το 2020 εισπράττει τα 2/5 ;
Τι λένε γι’ αυτό Μ. Μαξίμου, Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ;

Τηλεκπαίδευση: Συνεχίζεται το φιάσκο – Προβλήματα και τη δεύτερη μέρα

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η πολυδιαφημισμένη τηλεκπαίδευση, καθώς για δεύτερη μέρα παρατηρούντα προβλήματα σύνδεσης για πολλούς μαθητές σε όλη τη χώρα. Η έκκληση στους εκπαιδευτικούς να “μη συνδέονται αν δεν έχουν μάθημα”

Για δεύτερη μέρα παρατηρούνται προβλήματα σύνδεσης για πολλούς μαθητές στα σχολεία όλης της χώρας, στο πλαίσιο εφαρμογής της τηλεκπαίδευσης, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκπαιδευτικοί, που κάνουν τηλεκπαίδευση από σχολική μονάδα και χρειάζεται να μπουν πρώτα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, αυτό δεν είναι εφικτό διότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο έχει πέσει. Επιπλέον, πολλοί μαθητές αντιμετωπίζουν δυσκολίες σύνδεσης, παρά το ότι το Webex σήμερα λειτουργεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, πρώτη μέρα εφαρμογής, κατά τη δεύτερη σχολική ώρα η πλατφόρμα Webex “έπεσε”, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Η κυβέρνηση τη Δευτέρα, έριξε την ευθύνη για το φιάσκο στην εταιρεία Cisco, τη σύμβαση της οποίας με το δημόσιο, επιμένει να μη δίνει στη δημοσιότητα, κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε νεότερη ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας Webex προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης , επισημαίνοντας τα εξής:

  • Έχουν υλοποιηθεί ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος από τον πάροχο της πλατφόρμας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ψηφιακές τάξεις.
  • Μετά το πέρας της σημερινής σχολικής ημέρας, ο πάροχος θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για τη θωράκιση του συστήματος. Κατόπιν αυτών, ένα ποσοστό εκ των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ενημερωθεί μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών για το νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος θα πρέπει να αποσταλεί εν συνεχεία στους μαθητές τους. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα.
  • Εξαιτίας διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος, επισημαίνεται ότι μόνο εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα καλούνται να συνδέονται στο σύστημα.

Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο”.