Η “μητέρα των μαχών” μπροστά στην κάλπη. Πώς σχεδιάζουν στο Μαξίμου την αναβίωση του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου – Α. Ξανθός: Συνιστώ στον κ. Πλεύρη ψυχραιμία, σοβαρότητα

Λάμπα Θυέλλης - Σήμερα είναι η Μητέρα όλων των μαχών Σήμερα ψηφίζουμε για  το μέλλον μας Ας βγάλει η εγκυμονουσα κάλπη Δυνάμεις ικανές που να μπορούν  να στηρίξουν τον άνθρωπό και όχι

Χαρακτηριστικά «μητέρας των μαχών» προσλαμβάνει ο αγώνας προσεταιρισμού της μεσαίας τάξης από την Κυβέρνηση. Όχι μόνο γιατί είναι μια κρίσιμη εκλογική ομάδα αλλά και γιατί ο «μεσαίος χώρος» κατά το δόγμα Κώστα Καραμανλή ή το «φιλελεύθερο κέντρο» κατά την φιλοσοφία Κυριάκου Μητσοτάκη δίνει και το διαφορετικό ιδεολογικό και σύγχρονο πρόσημο, που φιλοδοξεί για την παράταξη υπό την ηγεσία του, όπως περιγράφουν τις προθέσεις του στενοί συνομιλητές και συνεργάτες του.

Tην ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχεται την μομφή του ΣΥΡΙΖΑ ότι κυβερνά για τις ελίτ και τους λίγους, το κύριο αντεπιχείρημα της κυβέρνησης είναι ότι δημιουργεί πλούτο για όλους και απευθύνεται στην πλειοψηφία των καθημερινών ανθρώπων, των καθημερινών νοικοκυριών.

  • Το διακύβευμα ενώπιον του οποίου θα έρθουν οι ψηφοφόροι όποτε στηθούν κάλπες θα είναι από πλευράς του κυβερνώντος κόμματος ποιος δίνει προοπτική και «ακούει» την μεσαία τάξη και ποιος θα επαναλάβει το «κυνήγι» εναντίον της. Κάπως έτσι σκέφτονται την επικαιροποίηση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου στην Κυβέρνηση, όπως το αποκαλύπτουν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Πάνω σε αυτή την στόχευση θα οικοδομηθεί και η λογική της χαμένης ψήφου τόσο για τους δεξιούς ψηφοφόρους όσο και για τους κεντρώους, ότι δηλαδή «μόνο με ψήφο στη ΝΔ προστατεύεται η μεσαία τάξη» όπως συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Αποκαλυπτική της εν λόγω στόχευσης είναι η αντεπίθεση που εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την επαύριο της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στην Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης.

  • «Η ιστορία έδειξε ότι ο κ. Τσίπρας  νομοθετούσε για να αρπάξει το εισόδημα της μεσαίας τάξης,  ενώ η Κυβέρνησή μας σήμερα νομοθετεί για να ενισχύσει το εισόδημα όλων των πολιτών» σημείωσε με έμφαση ο κ. Οικονόμου σε ένα μοτίβο κριτικής που υπενθύμιζε αποστροφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου για παράδειγμα ότι ήταν πολιτική επιλογή τα βάρη του μνημονίου να διοχετευθούν σε συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις.

Η κατάργηση των φόρων στη γονική παροχή και τη δωρεά, η συνέχιση της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, των ασφαλιστικών εισφορών και η εκ νέου αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης είναι η αιχμή του δόρατος της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των βαρών της μεσαίας τάξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έπεται και δεύτερο κύμα ευνοϊκών μέτρων με αποδέκτη την μεσαία τάξη, μόλις επικαιροποιηθεί η τελική επίδοση της ανάπτυξης, ιδίως αν αγγίξει προβλέψεις για θετικό πρόσημο κοντά στο 8% ΑΕΠ.

 

Α. Ξανθός: Συνιστώ στον κ. Πλεύρη ψυχραιμία και σοβαρότητα

«Ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας που το 2014 έκλεισε νοσοκομεία, έδιωξε μαζικά 3000 γιατρούς από τις δομές του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και αποδιοργάνωσε τελείως την ΠΦΥ στις πόλεις, δεν δικαιούται να παριστάνει τον τιμητή σ’ αυτούς που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ τα χρόνια των Μνημονίων και εξασφάλισαν την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», υπογράμμισε σε δήλωσή του ο Α. Ξανθός, αναφορικά με την απάντηση Πλεύρη στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Στην προσπάθεια του υπ. Υγείας να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχετικά με τα θέματα υγείας που έθιξε κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην 85η ΔΕΘ, αναφέρεται με δήλωσή του ο Α. Ξανθός, τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρ. υπ. Υγείας.

Αναλυτικά, σημείωσε:

«Ο νέος Υπουργός Υγείας επιδιώκει να αμβλύνει το συντριπτικά αρνητικό κλίμα στην κοινωνία για την επιλογή του από τον κ. Μητσοτάκη , επιτιθέμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Του συνιστώ ψυχραιμία και σοβαρότητα , γιατί η διαχείριση μιας υγειονομικής κρίσης δεν είναι υπόθεση επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων και μικροκομματικού φανατισμού . Όσο για τα περί «αδιάβαστου Τσίπρα» στα θέματα Υγείας , ας μελετήσει ο κ. Πλεύρης τα αναλυτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΟΟΣΑ για την εξέλιξη των δημόσιων δαπανών υγείας στην Ελλάδα, που μετά την δραματική κατάρρευση τους ( από 6,8% του ΑΕΠ το 2009 στο 4,6% το 2014, μείωση 40%) , ενισχύθηκαν και σταθεροποιήθηκαν στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο 5,1% του ΑΕΠ . Και, κυρίως, ας διαβάσει ο Υπουργός Υγείας τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ ( ν.1397/1983), την πιο σημαντική κοινωνική τομή της μεταπολίτευσης την οποία  τότε η ΝΔ καταψήφισε , για να μην προκαλεί τη νοημοσύνη  μας ισχυριζόμενος  ότι «το ΕΣΥ δεν είναι αναγκαστικά κρατικό σύστημα» !

Ο νομικός σύμβουλος του Υπουργού Υγείας που το 2014 έκλεισε νοσοκομεία, έδιωξε μαζικά 3000 γιατρούς από τις δομές του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και αποδιοργάνωσε τελείως την ΠΦΥ στις πόλεις, δεν δικαιούται να παριστάνει τον τιμητή σ’ αυτούς που κράτησαν όρθιο το ΕΣΥ τα χρόνια των Μνημονίων και εξασφάλισαν την καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».