Η κυβέρνηση της ΝΔ, προσχώρησε στις χώρες του Βίζεγκραντ!

Αποτέλεσμα εικόνας για foto   μορια

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται στα νησιά, όπως συμπεριφέρονται οι χώρες του Βίζεγκραντ στην Ελλάδα! Κλειστά «σύνορα» και απομόνωση

Όταν οι χώρες των δυτικών Βαλκανίων, (Κροατία, Βόρεια Μακεδονία, Σλοβενία, Σερβία) και η Αυστρία, έκλεισαν την δίοδο στους πρόσφυγες/μετανάστες, χιλιάδες άνθρωποι παγιδεύτηκαν στην Ελλάδα, κυρίως στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παγώσαμε. Η Ευρώπη μας πούλησε!

Όταν οι χώρες του Βίζεγκραντ ή Βίσεγκραντ, (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία), αρνήθηκαν να δεχτούν πρόσφυγες στην βάση καταμερισμού που είχε αποφασιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση οργιστήκαμε. Δεν είναι δυνατό να υπάρχει τέτοια έλλειψη αλληλεγγύης από Ευρωπαϊκές χώρες!

Ώσπου ήρθε στην Ελλάδα η κυβέρνηση της ΝΔ. Οι αρχικές δηλώσεις του κυρίου Κουμουτσάκου, προσδιόρισαν ότι το πρόβλημα είναι γεωπολιτικό. Μετά θέλοντας να ρίξει τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που υποτίθεται ότι καθυστερούσε τις διαδικασίες ασύλου, μας υποσχέθηκε ότι θα μειωθεί ο χρόνος εξέτασης των αιτήσεων παροχής ασύλου και τα νησιά μας σύντομα θα αποσυμφορηθούν.

Λόγια χωρίς αντίκρισμα. Όταν η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήρθε αντιμέτωπη με τις υπερβολές της και εμφανίστηκε η πραγματικότητα, άρχισε τις σπασμωδικές, πανικόβλητες κινήσεις: Αφού ανακοίνωσε δημιουργία κλειστών δομών – φυλακών, προσφύγων /μεταναστών, κάθε μέρα επέλεγε και μια διαφορετική περιοχή εγκατάστασης των νέων δομών. Κάποιες από αυτές γελοία παράλογες, π.χ κλειστό κέντρο στην καρδιά του πευκοδάσους της Λέσβου. Όταν προσπάθησε να αποσυμφορήσει τα νησιά, στέλνοντας πρόσφυγες /μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, έπεσε πάνω στην άρνηση των ακροδεξιών φίλων της. Των ακροδεξιών ψηφοφόρων της, που την είχαν στηρίξει, ψηφίσει και την είχαν κάνει κυβέρνηση. Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, προεκλογικά εκπαίδευσε, ενθάρρυνε και αγκάλιασε όλους αυτούς τους ακροδεξιούς ρατσιστές. Τώρα αδυνατεί να τους διαχειριστεί.

Οι «υπερπατριώτες», ακροδεξιοί, ρατσιστές φίλοι της, αρνήθηκαν να δεχτούν στους τόπους τους το αυτονόητο: Εκατό – διακόσιους πρόσφυγες, ώστε τα νησιά να αναπνεύσουν. Φοβήθηκαν μήπως αλλοιωθεί το ελληνικό τους DNA, μήπως αλλοιωθεί η χριστιανική τους πίστη. Από εκατό γυναικόπαιδα…Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχουν στον ελληνικό τρόπο ζωής! Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη έχουν στον ελληνικό πολιτισμό! Δεν μπορούν να ανοίξουν την ψυχή τους. Δεν μπορούν να σκεφτούν πέρα από τα όρια του μυαλού τους.

Σήμερα η κυβέρνηση, προσπαθεί να μην έρθει σε ρήξη, με τα ακροδεξιά-ρατσιστικά στηρίγματα της σε όλη την Ελλάδα και με την ισχυρή ακροδεξιά πτέρυγα της του κλίματος Σαμαρά. Προτιμά να εγκλωβίζει τους πρόσφυγες – μετανάστες στα νησιά, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Έως την επόμενη ανθρώπινη τραγωδία…

Όσο για τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα έχει προφανώς ξεγράψει. Έτσι κι αλλιώς το μέγεθος του πληθυσμού τους είναι τέτοιο που δεν κινδυνεύει να χάσει πάνω από μία έως δύο βουλευτικές έδρες…

Ο κυνισμός τους επικρατεί, θυσιάζοντας τα νησιά και αγκαλιάζοντας την ακροδεξιά σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμα και όταν περιοχές όπως η Κρήτη, ζήτησαν να φιλοξενήσουν, σε ανθρώπινες συνθήκες, τρεις χιλιάδες πρόσφυγες, η κυβέρνηση και ο κύριος Στεφανής το αρνήθηκαν. Έχουν αποφασίσει να κάνουν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, Σπιναλόγκες προσφύγων /μεταναστών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αδυνατεί να διαχειριστεί το προσφυγικό/μεταναστευτικό, διότι έως το τελευταίο της κύτταρο είναι εναντίον της ορθολογικής διαχείρισης του προβλήματος. Είναι βαθιά ξενοφοβική. Θα έπρεπε ήδη να σκέφτεται πολιτικές ενσωμάτωσης, επωφελείς και για την ελληνική κοινωνία και για τους πρόσφυγες, που από ότι φαίνεται οι περισσότεροι θα μείνουν στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση πλέον, έχει προσχωρήσει στις κυβερνήσεις των χωρών του Βίζεγκραντ. Εφαρμόζει τις αντιμεταναστευτικές πολιτικές των χωρών του Βίζεγκραντ. Συμπεριφέρεται στα νησιά, όπως συμπεριφέρονται οι χώρες του Βίζεγκραντ στην Ελλάδα! Κλειστά «σύνορα» και απομόνωση. Δεν θα ανεχτούμε να καταδικάσει τα νησιά μας, για να μην δυσαρεστήσει τους ανά την Ελλάδα, ακροδεξιούς φίλους της…

 

Ορέστης Μεταξάς