Η βόλτα στην πόλη δεν θέλει πρόγραμμα

Σιχαινόμαστε το overthinking. Είναι από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στον εαυτό του. Το λένε οι έρευνες, το λένε οι ειδικοί, το λέμε εμείς ίδιοι: μην σκεφτείς πάνω από ένα λεπτό μία ιδέα που κατάφερε να σε εντυπωσιάσει πραγματικά. Αλλιώς δε θα καταφέρεις να την υλοποιήσεις ποτέ. Έ κάτι αντίστοιχο ισχύει όταν προγραμματίζεις την έξοδό σου. Άσε το πρόγραμμα σπίτι. Ή μάλλον, μην το φτιάξεις εξαρχής.

Για να βγει το παρακάτω βίντεο ακολουθήσαμε τη μοναδική τακτική του «όπου μας βγάλει». Δηλαδή, γνωρίζαμε τον προορισμό μας, το μπαρ, αλλά δεν λένε ότι το ταξίδι είναι αυτό που παίζει ρόλο; Τι πειράζει λοιπόν αν παρεκκλίνεις λίγο από τη διαδρομή σου; Γιατί να σπαστείς αν βγήκες λίγο από το δρόμο σου; Μπήκαμε σε στενά της Αθήνας που έτυχε να μην έχουμε περπατήσει ποτέ ξανά και κάναμε στάσεις που δεν τις είχαμε υπολογίσει. Ο λόγος να ανακαλύψουμε το ιδανικότερο μπαρ στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας για να δοκιμάσουμε τα νέα Johnnie Walker Highballs cocktails. Νωρίτερα βέβαια έγιναν οι απαραίτητες στάσεις για φαγητό, όπως επιβάλει σχεδόν κάθε έξοδος πριν φτάσεις στον τελικό προορισμό για να απολαύσεις το ποτό σου. Αρκετοί βέβαια κάνουν τη διαδρομή αυτή αντίστροφα, πρώτα το ποτό και μετά το φαγητό. Δεν έχει σημασία όμως.

Οι μισοί για πεϊνιρλί. Άλλοι για burger ή σουβλάκι και μετά για λουκουμάδες. Βγήκαμε εκτός προγράμματος (αυτού που δεν είχαμε κάνει ποτέ ?) κάναμε δύο ώρες παραπάνω για να φτάσουμε στο μπαρ που θέλαμε, αλλά και τι πειράζει;

volta img 1

Το πρόγραμμα είναι αυτό που «τρώει» την έξοδο. Τη βόλτα. Την κάνει βαρετή και μια από τα ίδια. Και που ξέρεις μπορεί να χορέψεις σε μαγαζιά που δεν γνώριζες καν ότι υπάρχουν, να απολαύσεις το ποτό σου συζητώντας χαλαρά με τον κολλητό σου ή ακόμα καλύτερα: να ανακαλύψεις νέους γευστικούς συνδυασμούς όπως τα Highball (Johnnie & Ginger, Johnnie & Lemon και Johnnie & Peach) με βάση το Johnnie Walker Black Label, τη νέα μπάρα που κρύβεται σε μια όμορφη ταράτσα, απίστευτη περίπτωση για ποτό μετά τη δουλειά ακόμα και τώρα τον χειμώνα.

Και μία ξεχωριστή συμβουλή από εμάς πριν ξεκινήσεις για την επόμενη εξόρμηση στο Κέντρο: Πάρε τους φίλους σου, κανονίστε μόνο την ώρα και το σημείο συνάντησης. Τα υπόλοιπα από κοντά. Αυτός είναι ο σκοπός, να αφήσουμε πίσω όσα μας αποτρέπουν να βρεθούμε για να περάσουμε στιγμές μαζί. Αυτές οι στιγμές είναι που δημιουργούν αναμνήσεις και τις συζητάμε μετά από καιρό.

Η ζωή αξίζει και λίγη τρέλα. Οπότε μην της γυρνάς την πλάτη προσπαθώντας να την βάλεις σε πρόγραμμα. Και μη ξεχνάς: Συνέχισε να βαδίζεις με τον δικό σου τρόπο μαζί με αυτούς που σε νιώθουν.