Η βενζίνη δεν είναι ακριβή χωρίς φόρους (!) και ο Άδ. Γεωργιάδης… δεν είναι ακροδεξιός… Γεράσιμος Χόλέβας

Δεν έχουμε τα ακριβότερα καύσιμα, αφού αν βγάλουμε τους φόρους είμαστε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, υποστηρίζει (βίντεο) σε μια «ολιστική» προσέγγιση, ο υπουργός Αναπτύξεως. Ας ενημερωθεί από εμάς πόσο… δεν είναι ακροδεξιός ο Άδωνις Γεωργιάδης (εσείς αξιότιμε κύριε υπουργέ) και ας ξανασκεφτεί πόσο εξοργιστικά γελοίο είναι αυτό που ισχυρίζεται για την τιμή της βενζίνης. Ίσως τα καταφέρει να βγάλει συμπέρασμα.

Μάλιστα, ο τύπος αυτός, που γυρνάει σε ΜΜΕ προκαλώντας (και παρακαλώντας) για λίγο (ακόμα) δημοσιότητα, εξήγησε την απίθανη εκτίμηση του σε συνέντευξη στη Νέα Τηλεόραση Κρήτης (1/6/2022):
«Αν κάνετε τη σύγκριση στην τιμή διυλιστηρίου η Ελλάδα είναι στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Δεν έχει καμία διαφορά από τους άλλους. Εάν προσθέσεις τους φόρους (η Ελλάδα έχει πολύ υψηλούς φόρους) ανεβαίνει η βενζίνη και το ντίζελ στην Ελλάδα»!

Ακούστε κύριε υπουργέ Αναπτύξεως:

1. Η Ελλάδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι στην πρώτη θέση στον κόσμο στην αναλογία τιμής βενζίνης/μέσου μισθού μαζί με την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

2. Τα καύσιμα τα πληρώνουμε με τους φόρους. Φανταζόμαστε το ίδιο συμβαίνει και σε εσάς όταν βάζετε βενζίνη. Οι εξυπναδούλες με τις τιμές προ φόρων μάλλον είναι μια... «ολιστική» και «σφαιρική» προσέγγιση, που θα έλεγε και πρωθυπουργός.

3. Και κάτι άλλο: Όταν μιλάτε για την τιμή της βενζίνης χωρίς φόρους για να «πείσετε» πως δεν είναι ακριβή, είναι σαν να λέτε, για παράδειγμα, ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης (εσείς αξιότιμε κύριε υπουργέ) χωρίς την πολιτική του πορεία… δεν είναι ακροδεξιός.

Καταλάβατε ή θα θέλατε να το εξηγήσουμε και… χωρίς φόρους«Γλυκά το λέμε», όπως θα έλεγε και ο κύριος Μάκης Βορίδηςόταν ρωτήθηκε αν το «ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας» για το κράτος και απάντησε ένα μεγαλοπρεπές «ναι». Λέμε για τον υπουργό της κυβερνήσεως Μητσοτάκη, με την «τσεκουράτη» πολιτική πορεία από την ΕΠΕΝ μέχρι τον Λεπέν και το ΛΑΟΣ, πριν καταλήξει στη ΝΔ του Σαμαρά. Αυτόν που επίσης… δεν είναι ακροδεξιός.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*