Η αυτοπροστασία, ο πυροσβεστήρας και ο μονόλογος… Πέτρος Κατσάκος

Αυτοπροστασία με νούμερα και αριθμούς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που καμία σχέση μπορεί να μην έχουν με την πραγματικότητα

Τι μας ζήτησε; Να αυτοπροστατευτούμε. Αυτό μας ζήτησε ο πρωθυπουργός ώστε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με τα χειρότερα που έρχονται. Αυτοπροστασία, αλλιώς καραντίνα. Λόγια σταράτα από έναν πολιτικό που δεν μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται να ρίξει τις ευθύνες στους άλλους και να μπαλώσει τις ανορθογραφίες των δικών του ευθυνών. Αυτοπροστασία. Το νέο εμβόλιο κατά της έξαρσης των κρουσμάτων αλλά και της έξαρσης της κοινωνικής δυσαρέσκειας και ανησυχίας που φούντωσαν το τελευταίο διάστημα.

Αυτοπροστασία. Μια λέξη που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει το κυρίαρχο σύνθημα της νέας επικοινωνιακής καμπάνιας που, όπως όλα δείχνουν, θα πληρώσει η λίστα Πέτσα Νο 2. Αυτοπροστασία ή, όπως λέει και η κυρία Γιαμαρέλου, αφήστε τα ΜΜΜ αν σας φαίνονται επικίνδυνα και πηγαίνετε με τα πόδια στη δουλειά σας. Ο ποδαρόδρομος εξάλλου κάνει καλό στην υγεία. Αυτοπροστασία λοιπόν, τουλάχιστον μέχρι να νοικιάσει η κυβέρνηση κάτι λεωφορεία δεκαετίας σε τιμή υψηλότερη και από την αγορά ενός καινούργιου λεωφορείου. Αυτά για την Αθήνα. Τα της Θεσσαλονίκης και του ΟΑΣΘ σε κάποιο άλλο τηλεοπτικό μήνυμα του πρωθυπουργού.

Αυτοπροστασία ή, σε απλά ελληνικά, φροντίστε να αγοράσετε κι άλλες μάσκες για τα παιδιά σας, γιατί εκείνο τον επαναληπτικό διαγωνισμό της ΚΕΔΕ για τους μαθητές μάλλον τον έφαγε η κάμπια η καραφατμέ και να ζήσουμε να τον θυμόμαστε.  Όσο για τα νοσοκομεία, η κυβέρνηση αναλαμβάνει των προστασία των ιδιωτικών κλινικών, τις οποίες θα προμηθεύει με όσους δεν φροντίζουν για την αυτοπροστασία τους.

Αυτοπροστασία λοιπόν με νούμερα και αριθμούς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που καμία σχέση μπορεί να μην έχουν με την πραγματικότητα, αλλά τουλάχιστον υπηρετούν πιστά το δόγμα αυτών που βάζουν πρώτα την επικοινωνία και μετά την ουσία.  Έτσι κι αλλιώς τηλεοπτικός αντίλογος στα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν υπάρχει. Βγαίνει, τα λέει και τέλος.

Ένας εξαγορασμένος μονόλογος οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, που σε ρόλο πυροσβέστη βγαίνει στην τηλεόραση να σβήσει τις φωτιές που ο ίδιος άναψε στην Υγεία, στην Παιδεία, στις δημόσιες συγκοινωνίες. Και για πυροσβεστήρα έχει την «αυτοπροστασία».

 

Γαμώ την κοινωνία σας… Πέτρος Κατσάκος |