Η απεγνωσμένη προσπάθεια του κ. Πέτσα να διαψεύσει το Documento… Δημήτρης Χατζηνικόλας

Δυστυχώς, για τον κύριο Πέτσα η κυρία Γιούροβα είπε όσα είπε on camera.

Μια ολόκληρη επιχείρηση στις Βρυξέλλες και στο ΕΛΚ έστησε η Κυβέρνηση προκειμένου να απαντήσει στο χθεσινό δημοσίευμα του Documento σύμφωνα με το οποίο η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Διαφάνειας, Βέρα Γιούροβα, η οποία είναι και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου για τη λίστα Πέτσα, σημείωσε επί λέξει ότι «Δεν είναι μόνο ελληνική περίπτωση. Το ίδιο κόλπο βλέπουμε και στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στη Σλοβενία. Κρατικό χρήμα μοιράζεται μόνο σε ΜΜΕ, που είναι πρόθυμα να υπηρετήσουν την κυβερνητική προπαγάνδα», προσθέτοντας μάλιστα ότι «Δεν είμαστε χρήσιμοι ηλίθιοι για να κάνουν οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών προπαγάνδα».

Σήμερα, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαντ, αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε λέγοντας ότι «Έχουμε δει ορισμένα παραπλανητικά δημοσιεύματα σχετικά με μια εσωτερική συνάντηση με ευρωβουλευτές, ωστόσο θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος και να διευκρινίσω ότι η Αντιπρόεδρος Γιούροβα κατά τη συζήτηση αυτή δεν σχολίασε την κατάσταση για το θέμα αυτό στην Ελλάδα».

Τη δήλωση αυτή του κ. Βίγκαντ, την έκανε σημαία ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας βάζοντας μπροστά το ΑΠΕ. Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «Ουδέποτε σχολίασε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν το θέμα των κρατικών επιχορηγήσεων των ΜΜΕ,στην Ελλάδα». Και συνέχισε λέγοντας ότι «Τα όμορφα fake news, όμορφα καίγονται. Ποτέ δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βέρα Γιούροβα, και η σκόπιμη διαστρέβλωση είχε “κοντά ποδάρια”».

Αυτό που έχει «κοντά ποδάρια» είναι η προσπάθεια του κ. Πέτσα να ενεργοποιήσει το ΕΛΚ και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, προκειμένου να υπάρξει η ως άνω διάψευση. Κι αυτό διότι η αναφορές της κυρίας Γιούροβα μπορεί να έγιναν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας σε μία «εμπιστευτική» συνεδρίαση της Επιτροπής αλλά έγιναν μπροστά σε περισσότερα από 40 άτομα και on camera αφού λόγω Covid-19 η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη, συνεπώς το υλικό υπάρχει και το Documento θα το ζητήσει από τις Βρυξέλλες, όπως δικαιούται κάθε ΜΜΕ.

Άλλωστε η κ. Γιούροβα δεν έχει προέβη σε καμία διάψευση μέχρι τώρα, προφανώς εκείνη γνωρίζει το γιατί όπως κι εμείς στο Documento.

Δημήτρης Χατζηνικόλας | Υστερόγραφα