Η απάντηση της ΑΕΚ στον Ολυμπιακό: “Θα παίξουμε όποτε μας πουν” * Τελικός Κυπέλλου: Τα λειτουργικά θέματα που επικαλέστηκε η ΕΠΟ και η πρόταση για AEL FC Arena και Πανθεσσαλικό! * Ολυμπιακός σε ΑΕΚ: “Ελάτε να παίξουμε την Κυριακή”

Η ΑΕΚ πήρε θέση απέναντι στην επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, θυμίζοντάς της ότι δεν αποφασίζει εκείνη για τον τελικό και δίνοντας απαντήσεις για τον αξιακό της κώδικα.

Η ΑΕΚ απάντησε στην επιστολή του Ολυμπιακού, ο οποίος ζήτησε από την Ένωση να απαντήσει αν δέχεται να παίξουν την Κυριακή (26/9) στον τελικό του Κυπέλλου.

Μετά την επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την ΠΑΕ ΑΕΚ, μέσω της οποίας της ζητούσε να πάρει θέση για το αν επιθυμεί να αγωνιστεί στις 26 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε οριστεί ο αγώνας, αλλά στο ΟΑΚΑ, το οποίο είχε αποκλειστεί από την Αστυνομία, όπως και όλα τα γήπεδα της Αττικής, η «Ενωση» με απαντητική της επιστολή, τοποθετήθηκε ως εξής:

«Με έκπληξη λάβαμε, προ ολίγου, επιστολή σας με την οποία μας ρωτάτε εάν η ομάδα μας θέλει να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού. Βέβαια η έκπληξή μας δεν αφορά τόσο στο περιεχόμενο της επιστολής, αφού αυτό μας είχε ήδη γίνει γνωστό από τα ΜΜΕ, πριν καν μας κοινοποιηθεί, όσο στην επιλογή σας να απευθύνετε σε εμάς επιστολή για το εν λόγω θέμα.

Η συναίνεση, την οποία επικαλείστε και αποφασίσατε να επιδείξετε τα τελευταία 24ωρα, αποτελεί σίγουρα ένα θετικό βήμα, το οποίο χαιρετίζουμε… Πραγματικά χαιρόμαστε, που επικαλείστε τον αξιακό κώδικα της ομάδας μας, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσους επιμένουν με κάθε τρόπο και σε κάθε περίπτωση να επιβάλλουν τα δικά τους «θέλω» κόντρα στους κανονισμούς και στις αποφάσεις των θεσμικών και αρμόδιων φορέων.

Είναι αυτονόητο ότι θα αγωνιστούμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στον οποίο μετέχουμε για πέμπτη διαδοχική φορά, σεβόμενοι, όπως από την αρχή κάναμε, την απόφαση που θα λάβει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία -σε περίπτωση που σας έχει διαφύγει- είναι η διοργανώτρια αρχή του θεσμού».

 

Τελικός Κυπέλλου: Τα λειτουργικά θέματα που επικαλέστηκε η ΕΠΟ και η πρόταση για AEL FC Arena και Πανθεσσαλικό!

Τελικός Κυπέλλου: Τα λειτουργικά θέματα που επικαλέστηκε η ΕΠΟ

Ο τελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ παραμένει το… σίριαλ του καλοκαιριού. Τι προβλήματα έχει επικαλεστεί για την αλλαγή έδρας η ΕΠΟ και η ιδέα για AEL FC Arena και Πανθεσσαλικό.

Η αλλαγή της έδρας του τελικού του Κυπέλλου είναι ένα θέμα το οποίο οδήγησε στην ΕΠΟ στην αναβολή του αγώνα και στο να επιμένει ότι θα βγει απόφαση για ημέρα και ώρα αγώνα την προσεχή Δευτέρα στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Τι όμως υποστηρίζουν στην ΕΠΟ;
Ένα θέμα είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για τα Led και τις διαφημιστικές πινακίδες που είχε ήδη δρομολογηθεί για το γήπεδο της Ριζούπολης και αποκλειστικά για εκεί. Ένα άλλο είχε να κάνει με το VAR, πλην όμως το ΟΑΚΑ δεν έχει τέτοιο ζήτημα.
Επίσης η αλλαγή του πρωτοκόλλου υγείας και άλλα οργανωτικά θέματα, που πάντως και πάλι δεν δείχνουν να δικαιολογούν εισήγηση για μετάθεση για τις 30 Αυγούστου. Άλλες πηγές στην ΕΠΟ κάνουν λόγο ότι θα καταβληθεί προσπάθεια το ματς να γίνει πιο νωρίς μες στον Αύγουστο. Επίσης ότι έχει πέσει η πρόταση από στελέχη της ελληνικής Ομοσπονδίας για να γίνει ο αγώνας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ είτε στο AEL FC Arena είτε στο Πανθεσσαλικό. Πρακτικά πάντως οι λύσεις είναι δύο. Ή θα γίνει ο τελικός μέχρι την άλλη Τετάρτη ή μετά θα πάει για πολύ αργότερα τον Αύγουστο.

Ολυμπιακός σε ΑΕΚ: “Ελάτε να παίξουμε την Κυριακή”

Ο Ολυμπιακός κάνει… πάσα στη διοίκηση της ΑΕΚ και περιμένει την άμεση απάντησή της για το αν επιθυμεί να παίξουν την Κυριακή (26/7) στον τελικό του Κυπέλλου.

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΠΑΕ ΑΕΚ, όπου της ζητά να ενημερώσει αν επιθυμεί να αγωνιστεί στις 26 Ιουλίου, όπως αρχικά είχε οριστεί ο αγώνας.

Η επιστολή του Ολυμπιακού στην ΑΕΚ:

“Μετά από όσα έχουν διαδραματιστεί γύρω από την επιλογή του γηπέδου και του χρόνου διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με επιστολή της, ήδη από την Κυριακή 19/7/2020 γνωστοποίησε στην ΕΠΟ τη συναίνεσή της να διεξαχθεί ο εν λόγω αγώνας στην έδρα σας, ήτοι στο ΟΑΚΑ προκειμένου να μην διασαλευθεί η ομαλή ολοκλήρωση της διοργάνωσης. Την εν λόγω συναίνεσή μας επαναλάβαμε και χθες με νεότερη επιστολή μας.

Ωστόσο η ΕΠΟ, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση, τουλάχιστον όσο αφορά την ομάδα μας αποφάσισε χωρίς καμία αιτιολογία την αναβολή του τελικού Κυπέλλου για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου ενώ η ίδια η ΕΠΟ δήλωνε ότι όλες οι εγχώριες διοργανώσεις πρέπει να περατωθούν το αργότερο μέχρι 2/8 (άλλωστε αυτό αποτέλεσε και λόγο διακοπής του πρωταθλήματος της Super League 2).

Περαιτέρω είναι σαφές ότι η χρονική μετάθεση του Τελικού οποιαδήποτε στιγμή στα τέλη Αυγούστου ευτελίζει το θεσμό τόσο αγωνιστικά (αποχωρήσεις παιχτών, νέα ρόστερ κλπ) και οικονομικά (συμβάσεις χορηγιών, δικαιώματα από το Κύπελλο, αποζημιώσεις για μη εκπληρωθείσες συμβάσεις, τηλεοπτικός πάροχος κλπ) όσο και από άποψη κύρους.

Επειδή η συναίνεση και των δύο ομάδων στη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου κατά την ημερομηνία που είχε αρχικώς ορισθεί (26/7/2020) είναι καθοριστική για τη διοργανώτρια αρχή.

Επειδή προσφάτως δημόσια επικαλεστήκατε τον αξιακό κώδικα και την ηθική της ομάδας σας για το πώς και που πρέπει να κερδίζονται οι αγώνες.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω σας καλούμε να μας γνωρίσετε αν η ομάδα σας θέλει να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού και έτσι να διεξαχθεί ο αγώνας του τελικού Κυπέλλου στις 26/7, όπως αρχικά είχε οριστεί ή όχι;

Εν αναμονή της άμεσης απάντησής σας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.”​