Ηρακλής: Θέλει τη διεξαγωγή του αγώνα ακόμη και.. * Μούρτος: «Ματς-πρόκληση κόντρα στην ΑΕΚ» * Χρυσικόπουλος: «Κάθε μέρα να χαιρόμαστε που είμαστε στο γήπεδο» αγώνα ακόμη και με α

Ηρακλής: Θέλει τη διεξαγωγή του αγώνα ακόμη και με αντιστροφή προγράμματος

Ο Ηρακλής είναι αντίθετος στο σενάριο αναβολής του αγώνα (1/11, 19:30) με τον Άρη καθώς θεωρεί ότι δεν συντρέχει σχετικός λόγος ενώ προτίθεται να προτείνει ακόμη και «ανταλλαγή» έδρας.

Η ΚΑΕ Άρης κατέθεσε αίτημα αναβολής του αγώνα της Κυριακής (1/11), αλλά ο Ηρακλής θα διατυπώσει αντίθετη άποψη στον ΕΣΑΚΕ καθώς δεν είναι σύμφωνος στη μετάθεση του αγώνα. Οι «κυανόλευκοι» θεωρούν ότι δεν υπάρχει ικανός λόγος για την αναβολή του αγώνα και μάλιστα προτίθεται να προτείνει έως και αντιστροφή προγράμματος. Δηλαδή να γίνει ο αγώνας της Κυριακής (1/11) στο Ιβανώφειο κι αυτός του δεύτερου γύρου στο Αλεξάνδρειο. Τούτο δεν προβλέπεται βάσει κανονισμού, στον Ηρακλή εκτιμούν όμως ότι λόγω έκτακτης ανάγκης, η Επιτροπή Πρωταθλήματος μπορεί να επικυρώσει τέτοια απόφαση. Μάλιστα, στον Ηρακλή εκτιμούν ότι ανεξαρτήτως των ειδικών συνθηκών που επικρατούν λόγω COVID 19, δεν υπάρχει λόγος αναβολής του αγώνα όταν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις.

 

Μούρτος: «Ματς – πρόκληση κόντρα στην ΑΕΚ»

Μούρτος: «Ματς - πρόκληση κόντρα στην ΑΕΚ»

Στις τάξεις της Λάρισας βρίσκονται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των τεστ για τον κορονοϊό ώστε να δουν αν κι εφόσον μπορούν να παίξουν κόντρα στην ΑΕΚ ενώ ο Σπύρος Μούρτος έκανε λόγο για ένα ματς-πρόκληση.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο άσος των Θεσσαλών στο esake.gr

Η πρώτη αγωνιστική της Basket League για εμάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, διότι αντιμετωπίσαμε τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας, μία ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, αλλά παραμένει η κορυφαία στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα στη συνέχεια τις Basket League είναι υψηλών απαιτήσεων, καθώς παίζουμε μέσα στην έδρα ενός διψασμένου συνόλου, που επιθυμεί να φτάσει μακριά σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για εμάς είναι ένα ματς πρόκληση, θα παλέψουμε μέσα στο παρκέ για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όπως συνέβη και την προηγούμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ.

Η αλήθεια είναι ότι από τη διεξαγωγή των πρώτων παιχνιδιών θεωρώ ότι θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για τους τομείς που θέλουμε βελτίωση.

Ο προπονητής φανερώνει πίστη στις δυνατότητες μας και εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τον δικαιώσουμε, τόσο με τις εμφανίσεις μας, όσο και με τα αποτελέσματα τα οποία θα πάρουμε και θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στους στόχους μας».

 

Χρυσικόπουλος: «Κάθε μέρα να χαιρόμαστε που είμαστε στο γήπεδο»

Χρυσικόπουλος: «Κάθε μέρα να χαιρόμαστε που είμαστε στο γήπεδο»

Η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λάρισα (31/10) για τη 2η αγωνιστική της Basket League και ο Λίνος Χρυσικόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ εν μέσω πανδημίας».

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της αποστολής της Λάρισας βρίσκονται και στην ΑΕΚ προκειμένου να δουν εάν και εφόσον θα παίξουν κανονικά στο ματς της 2ης αγωνιστικής.

Από την πλευρά του, ο Λίνος Χρυσικόπουλος έγραψε στο esake.gr:

«Καλησπέρα σε όλους του φίλους της ΑΕΚ και του μπάσκετ.

Προερχόμαστε από μια κακή εμφάνιση στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος απέναντι στον Ιωνικό. Εμφανιστήκαμε ανέτοιμοι και το χειρότερο όλων ήταν, ότι γνωρίζαμε πόσο επικίνδυνος είναι ο αντίπαλός μας. Παρόλα αυτά, αυτό που κρατάμε είναι η νίκη και με κακή εμφάνιση, κάτι που μας κάνει ακόμα πιο παθιασμένους ενόψει της συνέχειας.

Αύριο υποδεχόμαστε τη Λάρισα, ακόμα μια ταλαντούχα ομάδα της Basket League. Η Λάρισα όπως έχουμε δει έως τώρα παίζει σε υψηλό τέμπο. Πιστεύω, ότι ο αγώνας έχει πολλές ομοιότητες με αυτόν του προηγουμένου Σαββάτου, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά, για να μη βρεθούμε προ εκπλήξεως.

Όλοι στην ομάδα είμαστε αποφασισμένοι να κατακτήσουμε τη δεύτερη νίκη στο Πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας εμφάνιση, που αρμόζει στην ΑΕΚ. Έχουμε συμφωνήσει, ότι μέσα σ’ όλη αυτή την αβεβαιότητα – εξαιτίας της πανδημίας – για το «αύριο» του Πρωταθλήματος πρέπει κάθε μέρα να χαιρόμαστε που είμαστε στο γήπεδο. Γιατί δεν ξέρουμε αν και για πόσο ακόμη θα το έχουμε αυτό…

Να είστε όλοι καλά»