Ηλιόπουλος: «Μαύρος Νοέμβριος που δείχνει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης – Τα κανάλια «έπνιξαν» την βόλτα Μητσοτάκη-Μαρέβας στην Πάρνηθα

Τσίπρας, Γαλάτσι: Πόσο κόσμο είχε πραγματικά η συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ [φωτο]

Ηλιόπουλος: «Μαύρος Νοέμβριος που δείχνει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης-Αλαζονική συμπεριφορά η μη τήρηση των μέτρων από τον κ. Μητσοτάκη»

Για «μαύρο Νοέμβριο» που «έδειξε ότι η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε ποτέ ουσιαστικά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT Θεσσαλίας και το δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο.

Νάσος Ηλιόπουλος: Στην αστυνομία για παραποιημένη φωτό του στο Facebook -  Aftodioikisi.gr

«Η κυβέρνηση ποτέ δεν προχώρησε σε ουσιαστική ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι «μάλλον είναι πιο εύκολο για την κυβέρνηση να σχεδιάζει αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα, παρά να δημιουργεί ΜΕΘ και να κάνει μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών»«Η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο δημόσιο σύστημα υγείας φαίνεται άλλωστε από το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό για το 2021, μειώνει τους διαθέσιμους πόρους για την υγεία κατά 600 εκ. ευρώ εν μέσω πανδημίας!», υπογράμμισε.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «παραπλανητικά η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι έδωσε επιπλέον 293 εκ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ για την υγεία καθώς, με βάση τα στοιχεία, τα 263 εκ. από αυτά δόθηκαν από το κράτος ώστε να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων που βρέθηκαν σε αναστολή και μόλις τα 30 εκ. για τη δημόσια υγεία».

Όσον αφορά τις επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών, ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο έχει διπλασιάσει την αποζημίωση που δίνει στους ιδιώτες για κάθε κλίνη ΜΕΘ, αλλά προχωρά στην καταβολή της αποζημίωσης για όλες τις ιδιωτικές κλίνες, στις κλινικές που επιτάσσει, είτε νοσηλεύονται εκεί ασθενείς είτε μένουν κενές!», τόνισε.

«Η κυβέρνηση δεν παίρνει όμως τα απαραίτητα μέτρα ούτε για τη στήριξη της κοινωνίας που πλήττεται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας», επισήμανε, εξηγώντας ότι «για τους εργαζόμενους σε αναστολή, το δώρο Χριστουγέννων φέτος δεν θα δοθεί στη βάση του ονομαστικού τους μισθού, αλλά στη βάση της μηνιαίας αποζημίωσης των 534 ευρώ!»«Η κυβέρνηση θα μπορούσε να καλύψει φέτος αυτό το δώρο με κόστος 1,4 δις», τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος, «στηρίζοντας εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

Σημείωσε, ακόμα, ότι «η κυβέρνηση επιμένει αντί για ενίσχυση να χορηγεί δάνεια όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή. Αντίθετα πρέπει να προχωρήσει σε μια γενναία μη επιστρεπτέα ενίσχυση, που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις δραματικές συνέπειες και του δεύτερου lockdown».

Αναφερθείς στο θέμα της διπλής καταγραφής των κρουσμάτων της πανδημίας, έκανε λόγο για δείγμα αδιαφάνειας και προανήγγειλε πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «και στη Βουλή αλλά και στον ΠΟΥ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η κυβέρνηση να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στην κοινωνία».

Όσον αφορά, τέλος, το ζήτημα που προέκυψε από τις φωτογραφίες που δείχνουν τον πρωθυπουργό να έχει πάει για βόλτα με ποδήλατο στην Πάρνηθα την περασμένη Κυριακή, μαζί με αρκετά άτομα, χωρίς να τηρούνται μέτρα προστασίας, υπογράμμισε ότι «το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι να ζητήσει συγγνώμη». Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο που έκανε λόγο για έναν «ανθρώπινο πρωθυπουργό», ο Νάσος Ηλιόπουλος σημείωσε ότι «δεν είναι δείγμα ανθρωπιάς ο πρωθυπουργός να σπάει τα μέτρα της καραντίνας, είναι δείγμα αλαζονείας». «Δεν είναι δείγμα ανθρωπιάς να νομίζει ότι μπορεί να διασκεδάσει τη στιγμή που η χώρα μαστίζεται από την πανδημία, ούτε είναι δείγμα ανθρωπιάς αυτό να συμβαίνει τη στιγμή που δε λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ και την αντιμετώπιση της οικονομικής καταστροφής», πρόσθεσε.

«Ξέρουμε, βέβαια, ότι η συγγνώμη και η ευθύνη είναι άγνωστες λέξεις και για τον κ. Μητσοτάκη και για τους υπουργούς του», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

 

Τα κανάλια «έπνιξαν» την βόλτα Μητσοτάκη-Μαρέβας στην Πάρνηθα-ΣΥΡΙΖΑ: Όσα τηλέφωνα και να πάρει στα κανάλια ο κ. Μητσοτάκης η ατομική αναισθησία του δεν καλύπτεται

Η «ομερτά» των τηλεοπτικών καναλιών που «έπνιξαν» την είδηση της βόλτας του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πάρνηθα και τις απανωτές παρανομίες που διέπραξαν όσον αφορά την τήρηση των μέτρων προστασίας, αποδεικνύει ότι η χώρα τλεί υπό έα ιδιότυπο καθεστώς μιντιακής και πολιτικής. ολιγαρχίας.

Η κατάσταση που επικρατεί πλέον στο τηλεοπτικό τοπίο, δεν θυμίσει σύγχρονη ευρωπαική χώρα, αλλά ανελεύθερα καθεσωτα. Οι ιδιοκτήτες των καναλιών, ως νέοι ολιγάρχες, έχουν εξασφαλίσει ένα προνομιακό πεδίο προβολής, αποκλείοντας κι φιμώνοντας την αντιπολίτευση αλλά και καθε είδηση που δεν συμφέρει την κυβέρνηση.

Το ΕΣΡ και η ΕΣΗΕΑ απλά δεν υπάρχουν.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Μητσοτάκης μάλλον κατάλαβε ότι οι γελοίες δικαιολογίες του εκπροσώπου του για το γεγονός ότι έσπασε την καραντίνα και φωτογραφιζόταν αγκαλιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα προστασίας την ώρα που έχουμε κάθε μέρα αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες, δεν πείθουν κανέναν. Τα τηλέφωνα στα κανάλια να εξαφανίσουν το θέμα φαίνεται πως έπιασαν τόπο.

Alpha, ΑΝΤ1 και Star δεν έπαιξαν καν το θέμα, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σχετική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, on camera αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και σχόλια άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το MEGA έπαιξε το θέμα, αλλά χωρίς τη φωτογραφία που δείχνει τον κ. Μητσοτάκη να παραβιάζει τα μέτρα προστασίας, λες και ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε γιατί ο κ Μητσοτάκης πήγε για ποδήλατο!

Ο κ. Μητσοτάκης να είναι σίγουρος. Όσο και να φιμώνει την αντιπολίτευση, η ατομική αναισθησία του ανθρώπου που κουνά το δάχτυλο σε όλη την Ελλάδα για να κρύψει τις δικές του εγκληματικές ευθύνες, δεν καλύπτεται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*