Ηλιόπουλος: Η συγκάλυψη δεν μαζεύεται με μια fake φωτογραφία – Γεννηματά: “Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες’ – ΚΚΕ: “Σειρά έχουν αυτοί που επιβάλλουν τη σιωπή”

Ηλιόπουλος: Η συγκάλυψη δεν μαζεύεται με μια fake φωτογραφία

Αντίδραση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άρθρο στο οποίο δημοσιεύεται φωτογραφία, προϊόν φωτομοντάζ, που απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

“Η συγκάλυψη του κ. Μητσοτάκη, δεν μαζεύεται με μια fake φωτογραφία από τα site και τα τρολ που τον υποστηρίζουν” αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανάρτησή του με αφορμή άρθρο στο οποίο δημοσιεύεται φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημήτρη Λιγνάδη και είναι προϊόν φωτομοντάζ.

“Με τέτοιου είδους λαθροχειρίες απλά εκθέτουν τους εαυτούς τους και φανερώνουν τον πανικό που (άραγε γιατί;) τους έχει καταβάλει” τονίζει στην ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος και συμπληρώνει πως “το πρόβλημα δεν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει φωτογραφηθεί με τον κ. Λιγνάδη. Ούτε καν οι φιλικές τους σχέσεις. Το πρόβλημα είναι ότι επί 20 ημέρες ο κος Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκαλύψει το θέμα Λιγνάδη”.

Όλη η ανάρτηση του Νάσου Ηλιόπουλου

Πριν από λίγο στο in.gr του γνωστού εφοπλιστή κυρίου Μαρινάκη, δημοσιεύθηκε ως πρώτο θέμα μια πλαστή φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα, όπου με μοντάζ έχει αφαιρεθεί η σύντροφος του Μπέτυ Μπαζιάνα και στη θέση της εμφανίζεται ο κ. Λιγνάδης, υπό τον τίτλο: «Είσαι παιδεραστής Αλέξη ;»

Ενημερώνουμε τους καλοθελητές της «ενημέρωσης» πως με τέτοιου είδους λαθροχειρίες απλά εκθέτουν τους εαυτούς τους και φανερώνουν τον πανικό που (άραγε γιατί;) τους έχει καταβάλει.

Το πρόβλημα άλλωστε δεν είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει φωτογραφηθεί με τον κ. Λιγνάδη. Ούτε καν οι φιλικές τους σχέσεις.

Το πρόβλημα είναι ότι επί 20 ημέρες ο κος Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκαλύψει το θέμα Λιγνάδη.

Ότι ο  εκπρόσωπός του χαρακτήρισε «προσωπικούς» τους λόγους παραίτησής του.

Ότι η κα Μενδώνη μίλησε για «ανυπόστατες φήμες» και ότι ξαφνικά ανακάλυψε πως είναι «επικίνδυνος» μόνο όταν αποκαλύφθηκε ότι κατατίθεται μήνυση από θύμα βιασμού για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί.

Η συγκάλυψη του κ. Μητσοτάκη, λοιπόν, δεν μαζεύεται με μια fake φωτογραφία από τα site και τα τρολ που τον υποστηρίζουν.

 

Γεννηματά για υπόθεση Λιγνάδη: “Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες’Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για αντεγκλήσεις που εκμεταλλεύονται το #MeToo, ένα συλλογικό κίημα που “πρέπει να μείνει ελεύθερο και ακηδεμόνευτο”. “Τα θύματα μάς διδάσκουν, τους χρωστάμε”.

Με τη φράση, “η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες”, η Φώφη Γεννηματά κατέκρινε τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ για την διαμάχη τους με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ανάρτηση στα social media για το κίνημα #MeToo, όπου υπογραμμίζει:

Η ΝΔ και ο Σύριζα επιχειρούν να εκμεταλλευτούν, με αλληλοκατηγορίες και αντεγκλήσεις, ένα συλλογικό κίνημα, που απαιτεί τεράστιο κουράγιο απ’ τους εκφραστές του.

Η στιγμή είναι πιο μεγάλη απ’ τις κομματικές μικρότητες. Τα θύματα μας διδάσκουν το ένα μετά το άλλο με το θάρρος τους. Ας αντλήσουμε, ως πολιτικό σύστημα, απ’ αυτό το θάρρος.

Αν μη τι άλλο τους χρωστάμε”.

Η κ. Γεννηματά καταλογίζει πολιτική ευθύνη στη κυβέρνηση Μητσοτάκη για τον διορισμό Λιγνάδη, αλλά και καθυστερημένη αντίδραση και προσπάθεια συγκάλυψης.

Τονίζει ότι το ελληνικό #MeToo είναι ένα κίνημα που τώρα γεννιέται και πρέπει να μείνει ελεύθερο κι ακηδεμόνευτο: “Να μην εγκλωβιστεί σε πρόσκαιρες κομματικές ατζέντες. Τις φωνές των θυμάτων που σπάνε το φόβο και τη σιωπή πρέπει ως πολιτικό σύστημα να τις ακούσουμε με σεβασμό και να τις υπερασπιστούμε όλοι από κοινού. Ούτε να τις καπελώσουμε ούτε να τις φιμώσουμε. Να τις αναδείξουμε με όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις του κράτους δικαίου. Αλλιώς μέσα από την ανούσια κομματική αντιπαράθεση, θα αποθαρρύνουμε τα θύματα”, αναφέρει η κ. Γεννηματά στην ανάρτησή της.

 

ΚΚΕ για υπόθεση Λιγνάδη: “Σειρά έχουν αυτοί που επιβάλλουν τη σιωπή”Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Ως αφετηρία για την τιμωρία των ενόχων χαρακτηρίζει το ΚΚΕ “το σπάσιμο της σιωπής” των θυμάτων, τονίζοντας πως το επόμενο βήμα είναι η αναμέτρηση με τους “κοινωνικούς καταναγκασμούς”.

“Το σπάσιμο της σιωπής είναι σε ατομικό επίπεδο η γενναία κι αναγκαία πράξη για την τιμωρία των ενόχων“, αναφέρεται στο σχόλιο του ΚΚΕ για την υπόθεση “Λιγνάδη” και τις άλλες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση .

“Το επόμενο βήμα είναι η αποκάλυψη κι η αναμέτρηση με όλους εκείνους τους κοινωνικούς καταναγκασμούς, που διευκολύνουν τους δράστες κι επιβάλλουν τη σιωπή. Αλλά και με όσους συντηρούν ή ενισχύουν αυτούς τους πολύμορφους καταναγκασμούς. Αυτή η ασπίδα προστασίας χτίζεται συλλογικά κι αυτό είναι που πρέπει να γίνει τώρα”, αναφέρει το ΚΚΕ.