Ευχήθηκε… «καλή φώτιση» στους ανεμβολίαστους — Μητσοτάκης: Όλοι οι διασωληνωμένοι στη χώρα είναι Δέλτα

Εν μέσω της πρωτοφανούς έξαρσης της πανδημίας στην χώρα μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε από τον Άη Στράτη «καλή φώτιση, πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι»

Ακόμα προσπαθεί να πείσει ο πρωθυπουργός για την ανάγκη εμβολιασμού, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος, αφού αντί να επενδύσει στην πειθώ, στράφηκε σε τιμωρητικές λογικές και μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, στους οποίους επιχείρησε να μεταθέσει την ευθύνη για την αποτυχία διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης.

Εν μέσω της πρωτοφανούς έξαρσης της πανδημίας στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε από τον Άη Στράτη, όπου βρέθηκε για τον εορτασμό των Θεοφανείων πριν φύγει για τη Λήμνο, «καλή φώτιση, πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και ακόμα προβληματίζονται εάν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο».

«Τους ενθαρρύνω και από εδώ να κάνουν αυτή την επιλογή, αυτή την επιλογή ζωής, αυτή την επιλογή προστασίας για τη δική τους ζωή αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όσων αγαπούν» είπε αφού επανέλαβε πως «η χώρα μας δοκιμάζεται από τη νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποκτά σε αυτή τη συγκυρία την ξεχωριστή της σημασία».

«Θέλησα σήμερα, αυτή την πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, να βρεθώ στον ακριτικό Άη Στράτη, έναν τόπο με βαριά ιστορία. Ένα τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας το οποίο μετατρέπεται, όμως, σε ένα ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας» σημείωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.

«Έχουμε χρέος -όπως έχω πει πολλές φορές- να στηρίζουμε τα ακριτικά μας νησιά και τους συμπολίτες μας οι οποίοι αγωνίζονται να παραμένουν και να δημιουργούν στον τόπο τους. Και αυτό ακριβώς κάνουμε και εδώ στον Άη Στράτη, ένα νησί το οποίο πρωτοπόρησε στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη τα οράματα και τους σχεδιασμούς της τοπικής κοινωνίας, ώστε να γίνει ένα νησί πρότυπο όσον αφορά την κυκλική οικονομία» υπογράμμισε.

Κατά την επίσκεψή του στο νησί ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τη δήμαρχο Μαρία Κακαλή με την οποία συζήτησε για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και άλλα που χρειάζεται να γίνουν.

Μητσοτάκης: Όλοι οι διασωληνωμένοι στη χώρα είναι Δέλτα – Να τηρούμε τα μέτρα στα σχολείαΕπίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΛήμνοΕπίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λήμνο

Από τη Λήμνο όπου βρέθηκε τα Θεοφάνεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως δεν υπάρχει κανείς διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη Όμικρον, υπογραμμίζοντας τη σημασία του εμβολιασμού ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Στη Λήμνο μετέβη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά τον εορτασμό των Θεοφανείων, σε κλίμα συγκίνησης, το πρωί στον Άγιο Ευστράτιο.

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λήμνου, το οποίο λειτουργεί παράλληλα ως εμβολιαστικό κέντρο για ενήλικες και παιδιά. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ιατρικής μονάδας, επισημαίνοντας τη σημασία του εμβολιασμού για όλους, ενόψει και της επαναλειτουργίας των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΛήμνοΕπίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λήμνο

“Το μήνυμα του εμβολιασμού πρέπει να είναι συνεχές, διότι έβλεπα και πάλι τώρα τα τελευταία στοιχεία των διασωληνωμένων. Όλοι οι διασωληνωμένοι στη χώρα, όλοι, είναι Δέλτα. Δεν έχουμε ακόμα, ευτυχώς, καμία διασωλήνωση Όμικρον, καμία. Αλλά από τους διασωληνωμένους αυτή τη στιγμή το 86% είναι ανεμβολίαστοι. Και είναι πραγματικά κρίμα. Κάθε ημέρα, ακόμα, υπάρχουν συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους επειδή δεν επέλεξαν το προφανές και το ασφαλές”, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λήμνο

“Τώρα που θα ανοίξουμε και τα σχολεία αποκτά μια ξεχωριστή σημασία ο εμβολιασμός, αν και το πιο σημαντικό για τα σχολεία αυτή τη στιγμή είναι να τηρούμε τα μέτρα, κυρίως τη μάσκα, και να κάνουμε συχνά τεστ έτσι όπως τα έχουμε προγραμματίσει, για να μπορούμε να έχουμε πολύ καλή επιδημιολογική εικόνα”, προσέθεσε ο Πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τη σημασία της ενισχυτικής δόσης. “Έχουμε πάει πολύ καλά με την τρίτη δόση. Την ανοίξαμε πριν από όλους τους άλλους στην Ευρώπη, οπότε προφθάσαμε και χτίσαμε τείχος ανοσίας”, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η ευρύτερη εμβολιαστική κάλυψη του ενήλικου πληθυσμού στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στο 82%.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λήμνο

Στην 130 Σμηναρχία Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται στη Λήμνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά στις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας που υπερασπίζονται καθημερινά την Πατρίδα και τους ευχαρίστησε για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τη λειτουργία της 130ΣΜ της Πολεμικής Αεροπορίας, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Διοικητή της, Σμήναρχο Γρηγόρη Καραμπιτιάνη.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λήμνο

Ο Πρωθυπουργός εξήρε το υψηλό φρόνημα, τον επαγγελματισμό και την προσήλωση όσων υπηρετούν στη Σμηναρχία Μάχης και ευχαρίστησε για όλα όσα προσφέρουν τους πιλότους και τους τεχνικούς των αεροσκαφών F-16, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σε κατάσταση ετοιμότητας (Readiness).

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λήμνου Δημήτρη Μαρινάκη και συζήτησε με νέους που διαμένουν μόνιμα στο νησί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται πλέον για όσους δραστηριοποιούνται στις ακριτικές περιοχές της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Λήμνο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης το οινοποιείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λήμνου, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στη μονάδα παραγωγής κρασιού, ενώ βρέθηκε και σε πρωτοποριακό, οικογενειακό, οινοποιείο του νησιού, που προσφέρει στους επισκέπτες του κτήματος τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα κρασιά που παράγει.