Ευθεία επίθεση ΣΕΓΑΣ σε Αυγενάκη * Τζόκοβιτς-Τσόριτς 2-0: Ιστορική νίκη, στο Vienna Open (vid)

Ο ΣΕΓΑΣ με μακροσκελέστατη ανακοίνωση εξαπολύει επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη με φόντο το μητρώο των αθλητικών σωματείων και των σχετικών στοιχείων που παρουσίασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Η αντιπαράθεση του Λευτέρη Αυγενάκη με τις Ομοσπονδίες έχει αυξηθεί. Το Μητρώο αθλητικών σωματείων και τα στοιχεία που παρουσίασε ο Υφυπουργός Αθλητισμού έχουν προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Μία από αυτές ήρθε από τον ΣΕΓΑΣ. Η Ομοσπονδία του στίβου με μακροσκελέστατη ανακοίνωση επιτίθεται εις βάρος του κ. Αυγενάκη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “ψεύδεται, προσβάλει και συκοφαντεί το σύνολο των αθλητικών στελεχών”.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: “Δεν θα σχολιάσουμε την νέα, απαράδεκτη, επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη στα αθλητικά σωματεία και τους ανθρώπους που τα διοικούν. Είναι πλέον προφανές ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιληφθεί την εθελοντική προσφορά τους στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Θα σχολιάσουμε, όμως, την ομολογία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού ότι η ΓΓΑ αδυνατεί να υπηρετήσει τις πρόνοιες του Νόμου που ο ίδιος εισηγήθηκε και ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Όπως ανακοίνωσε, η ΓΓΑ αδυνατεί να ολοκληρώσει εγκαίρως τον έλεγχο των δηλώσεων των Αθλητικών Σωματείων στο Μητρώο που δημιούργησε, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να παραδώσει εκλογικούς καταλόγους στις Ομοσπονδίες που έχουν ανακοινώσει εκλογές στα τέλη του 2020.

Ο Νόμος, ορίζει ότι οι εκλογές στις αθλητικές Ομοσπονδίες μπορούν να πραγματοποιηθούν από την 1η Νοεμβρίου του 2020, έως τη 15η Φεβρουαρίου του 2021. Ορίζει επίσης ότι 15 ημέρες πριν τις εκλογές κάθε Ομοσπονδίας, η ΓΓΑ οφείλει, αφού ολοκληρώσει τον έλεγχο, να αποστείλει επικυρωμένο τον κατάλογο των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Είναι προφανές ότι η ευθύνη για την έγκαιρη ολοκλήρωση του ελέγχου ανήκει στη ΓΓΑ. Καμία ελεγκτική διαδικασία, ακόμα και αν είναι σύνθετη, δεν μπορεί να παρεμποδίζει την εφαρμογή του Νόμου. Πολύ περισσότερο, όταν η ΓΓΑ διαθέτει έμπειρο και ικανό στελεχιακό δυναμικό, που – σε ότι αφορά τα 235 Σωματεία του ΣΕΓΑΣ που έχουν προεγγραφεί στο Μητρώο – μπορεί να ολοκληρώσει εγκαίρως τον έλεγχο.

Στη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο κ. Αυγενάκης, ανέφερε σειρά λανθασμένων στοιχείων που αφορούν τον ΣΕΓΑΣ.

Συγκεκριμένα:

Παραθέτοντας μια σειρά ψευδή στοιχεία προσπάθησε να τεκμηριώσει ότι στον Ελληνικό Αθλητισμό επικρατούν το ΧΑΟΣ, η ΑΤΑΞΙΑ και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ!!!

Χρησιμοποιώντας χαλκευμένα και αποσπασματικά στοιχεία και επενδύοντάς τα με εκφράσεις όπως «άκουγα», «ακουγόταν». «μου είπαν»:

Παραποίησε γεγονότα και στοιχεία, παρέλειψε αλλά και διαστρέβλωσε καταστάσεις και πραγματικότητες για να καλύψει τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε και να δημιουργήσει άλλοθι, προκειμένου να προχωρήσει στην κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών, ενόψει των Αρχαιρεσιών των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Εμείς, εκπροσωπώντας την αρχαιότερη Ομοσπονδία της Χώρας ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να δεχτούμε τα ψεύδη που ο κ. Αυγενάκης ανέφερε, προκειμένου να καλύψει τις ανεπάρκειές του και την επερχόμενη αποτυχία του, να ελέγξει το αποτέλεσμα των ήδη προκηρυγμένων Αρχαιρεσιών του ΣΕΓΑΣ. Απαντάμε λοιπόν σε μια -μια τις κατηγορίες που εκστόμισε:

ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ.

Ισχυρίστηκε ότι αρνηθήκαμε να δώσουμε στοιχεία των Σωματείων Μελών μας. έχουμε και λέμε:

Αρχικά ο κ. Αυγενάκης, ζητούσε ανεπίσημα από τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να του χορηγήσει τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Σωματείων Μελών, προκειμένου να αποσταλεί σε αυτά ενημερωτικό υλικό για καμπάνια αιμοδοσίας. Ο Πρόεδρος ζήτησε έγγραφο γι’ αυτό. Ακολούθησαν οι εξής ενέργειες:

– Τετάρτη 8/4/2020: email της Διευθύντριας του κ. Αυγενάκη με το οποίο ζητάει τα στοιχεία «ΓΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ»! (συν. 1)

– Τετάρτη 8/4/2020: Το γραφείο του Προέδρου του ΣΕΓΑΣ ενημερώνει την κ. Δέλκου ότι το αίτημα του κ. Υφυπουργού διαβιβάστηκε στα Σωματεία – Μέλη μας, ώστε να εξασφαλιστεί η συναίνεσή τους. (συν.2)

– Πέμπτη 9/4/2020: Αποστέλλεται e mail στα Σωματεία – Μέλη του ΣΕΓΑΣ, όπου ζητείται η συναίνεσή τους για την παροχή των σχετικών στοιχείων. (συν. 3)

– Τετάρτη 15/4/2020: Αποστολή e mail προς την κυρία Δέλκου όπου διαβιβάζονται τα σχετικά στοιχεία 58 Σωματείων τα οποία ανταποκρίθηκαν. (συν.7)

Μέχρι εδώ που είναι η άρνηση? ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

– Στις 13/4/2020 με έγγραφό του ο Διευθυντής Αγωνιστικού Αθλητισμού ζητάει με εγκύκλιό του, εν μέσω πανδημίας, στοιχεία επικοινωνίας των Σωματείων και Ενώσεων μας, «ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ/ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ» με την ένδειξη «ΑΜΕΣΑ» και «ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ»! (συν. 4)

– Με το «συνημμένο 5», αφού εκφράζουμε τις απορίες και την επιφύλαξή μας, για τον τρόπο και τον χρόνο, προτείνουμε ότι το ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΟΡΘΟ θα ήταν η ΓΓΑ να διαβιβάζει μέσω ημών ότι υλικό έχει προκειμένου για δράσεις και προγράμματα της ΓΓΑ (συν.5, αρ. πρωτ. 1643/15.4.20 ΣΕΓΑΣ).

– Την επομένη μέρα με το υπ. αρ. 1644/15.4.20 έγγραφο ΣΕΓΑΣ προς τις Ενώσεις και τα Σωματεία ΣΕΓΑΣ, διαβιβάζουμε το ανωτέρω έγγραφο της ΓΓΑ και παρακαλούμε να στέλνουν απ’ ευθείας στη ΓΓΑ τα σχετικά στοιχεία. (συν. 6).

Μέχρι εδώ που είναι η άρνηση? ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

– Λέει ο κ. Υπουργός ότι στην ανακοίνωση του Δ.Σ. ΣΕΓΑΣ στις 4/6/2020 αρνούμαστε να δώσουμε στοιχεία! Παραθέτουμε το ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 8 και ρωτάμε: Από πού προκύπτει ότι αρνούμαστε να δώσουμε στοιχεία?

ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

– Αντιθέτως ο ΣΕΓΑΣ την επομένη ημέρα της ανακοίνωσης του Μητρώου (στις 19.5.2020), με επίσημο Δελτίο Τύπου διαψεύδει ότι αρνήθηκε να υποβάλλει στοιχεία και συστήνει στα Μέλη του να εγγραφούν στο Μητρώο (συν.9).

Και σε αυτό το σημείο ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ!

– Αναφέρθηκε ο κ. Υπουργός σε μια επιστολή του κ. Σεβαστή με ημερομηνία 14/6/20, ισχυριζόμενος ότι «υβρίζει». Επισυνάπτουμε αυτή την επιστολή ( ως συν. 10) για να αποδείξουμε ότι:

α) Δεν είναι υβριστική

β) ότι είναι προφητική σε σχέση με τον πραγματικό λόγο της δημιουργίας του Μητρώου και,

γ) Το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, στο κείμενο καταδεικνύουμε ότι αρμόδιοι Φορείς για την τήρηση της νομιμότητας της λειτουργίας των Σωματείων είναι οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ και η ΓΓΑ, και ΟΧΙ ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ!

Και εδώ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ!

Στην συνέχεια ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ κάνει ένα άλμα και πηγαίνει στον Οκτώβριο, όπου λέει «αίφνης έκαναν (ο ΣΕΓΑΣ) στροφή 180ο είδαν το φως το αληθινό» και «στις 8 Οκτωβρίου ανακοίνωσαν Διαδικτυακό Σεμινάριο….» τάχα μου λέει ο κ. Αυγενάκης για να βοηθήσουν τα Σωματεία» κ.λπ.

Δυστυχώς για τον κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΣΥΣΤΟΛΑ γιατί:

α) Σε επιστολή του Γ. Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή προς τις Ενώσεις και τα Σωματεία του ΣΕΓΑΣ στις 31.7.20, συστήνει να εντείνουν τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την συγκέντρωση των δικαιολογητικών για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και την εγγραφή στο Μητρώο! (συν. 11).

ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ!

β) Σε επιστολή του Γ. Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ στις 21.8.20 γίνεται αναλυτική ενημέρωση – σύσταση στα Σωματεία και τις Ενώσεις του ΣΕΓΑΣ, για τις διαδικασίες εγγραφής των Σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ (συν. 12).

ΚΑΙ ΕΔΩ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ!

Λέει επίσης ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ:

«Εκείνοι, σύμφωνα με τη λίστα των ενεργών Σωματείων που απέστειλαν στη ΓΓΑ, δηλώνουν 368 ΕΚΛΕΛΤΟΡΕΣ!» … και πιο κάτω: «Για τον ΣΕΓΑΣ π.χ. θα είχαν δικαίωμα ψήφου 368 Σωματεία! Και συνεχίζει:

«έως και σήμερα, ‘έχουν προεγγραφεί 166 εξ’ αυτών τα οποία και ελέγχουμε».

Ψέμα 1ον:

α) Τα Σωματεία που ψήφισαν στις εκλογές του 2016 και εξέλεξαν την παρούσα Διοίκηση ήσαν 201, σε σύνολο δικαιούμενων ψήφου 224!

ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ!

β) Τα Σωματεία με δικαίωμα Ψήφου του ΣΕΓΑΣ σήμερα, η κατάσταση των οποίων υποβλήθηκε με το με αρ. 3898/22.10.20 έγγραφο του ΣΕΓΑΣ είναι 235 για τα οποία πρέπει να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στο Μητρώο, ώστε να ολοκληρωθεί ο τελικός κατάλογος με το δικαίωμα ψήφου! (συν. 14-15).

ΠΟΥ είναι τα 368? Και εδώ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ!

Ψέμα 2ον:

Είπε ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ: «Έχουν προεγγραφεί 166 (Σωματεία του ΣΕΓΑΣ)» Εάν επισκεφθεί κάποιος σήμερα την ιστοσελίδα της ΓΓΑ, θα διαπιστώσει ότι 230 Σωματεία του ΣΕΓΑΣ εμφανίζονται να «ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ»

ΚΑΙ ΕΔΩ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ!

Και ολοκληρώνει τα ψεύδη του και την παραπληροφόρηση ειδικά σε ότι αφορά τον ΣΕΓΑΣ, αφού μας χαρακτηρίζει «ισόβιες διοικητικές διάνοιες» καθιστώντας μας μαζί με όλα τα αθλητικά στελέχη «ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ για το ΧΑΟΣ την ΑΤΑΞΙΑ και την ΕΛΛΕΙΨΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Για να διαπιστώσει λοιπόν κανείς:

α) Ποιος είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση, τον έλεγχο και την τήρηση της νομιμότητας στη λειτουργία των Αθλητικών Σωματείων και,

β) Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στις υπηρεσίες της ΓΓΑ που είναι υπεύθυνη για το έργο αυτό (μαζί με τις Περιφέρειες) επισυνάπτουμε τα εξής έγγραφα ΣΕΓΑΣ προς ΓΓΑ:

Ο κ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ το σύνολο των αθλητικών στελεχών, ολόκληρη την αθλητική κοινότητα της Χώρας, αντί να κάνει τη δουλειά του.

Εμείς στον ΣΕΓΑΣ δεν θα του το επιτρέψουμε!

Το επιβάλλει η αξιοπρέπειά μας και το γεγονός ότι εκπροσωπούμε την Αρχαιότερη Ομοσπονδία της Χώρας!”

 

Τσιτσιπάς – Ντιμιτρόφ 1-2: Τέλος η Βιέννη για τον Τσιτσιπά (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε με 7-6 (5), 4-6, 3-6 από τον σπουδαίο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στον 2ο γύρο του Vienna Open.

Στον 2ο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Vienna Open.

Ο Έλληνας τενίστας, που είναι στο Νο5 του κόσμου, αποκλείστηκε με ανατροπή με 7-6 (5), 4-6, 3-6  από το Νο20 Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ στους “16” και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στο Paris Masters που αρχίζει την Δευτέρα (2/11).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε σε συγκλονιστική ανατροπή στο τάι μπρέικ του 1ου σετ αλλά στη συνέχεια δεν είχε ενέργεια, λόγω και του τραυματισμού του και  δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στον πολύ καλό Βούλγαρο ο οποίος θα παίξει την Παρασκευή (21:00, Cosmote Sport 6) με τον Ντανιέλ Έβανς για μια θέση στους “4”.

Μ’ αυτή τη νίκη ο Ντιμιτρόφ πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Roland Garros και ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά με τον Έλληνα τενίστα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Στέφανος δεν πέτυχε μπρέικ στο παιχνίδι!

Οι πόντοι ήταν 102-93. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε 30 winners, 32 αβίαστα, 0/2 μπρέικ πόιντ και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ 36-27 και 3/9. Οι άσοι ήταν 15-5 και τα διπλά σφάλματα 3-5.

Οι προημιτελικοί της Παρασκευής (Cosmote Sport 6): 15:00 Μεντβέντεφ-Άντερσον, 17:00 Ρούμπλεφ – Τιμ, 19:00 Τζόκοβιτς-Σονέγκο, 21:00 Ντιμιτρόφ-Έβανς.

Από το 0-5 στο κερδισμένο σετ! 

Ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ είναι πολύ αποτελεσματικός στο σερβίς του και θα προηγηθεί με 2-1 και 3-2 στο 1ο σετ. O Στέφανος Τσιτσιπάς με love service game θα ισοφαρίσει σε 4-4 αλλά ο Βούλγαρος θα κρατήσει το σερβίς του και θα φτάσει στο 5-4.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ισοφαρίσει σε 5-5 και με winner θα στείλει το σετ στο τάι μπρέικ (6-6). 

Θα ξεκινήσει με μίνι μπρέικ (2-0) ο Ντιμιτρόφ, θα φτάσει στο 5-0 και ο Τσιτσιπάς με άσο μειώνει σε 5-1. Ισοφαρίζει με βολέ σε 5-5 και με άσο θα φτάσει σε σετ πόιντ!

Από το 5-0 ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα επιστρέψει για να κερδίσει με 7-6 (5) το σετ! 

Μπρέικ και ισοφάριση 

Στο 2ο σετ, και στο 3ο γκέιμ ο Ντιμιτρόφ θα φτάσει πρώτος στο παιχνίδι σε μπρέικ πόιντ, αλλά ο Τσιτσιπάς θα το σβήσει με μεγάλο σερβίς και θα προηγηθεί με 2-1!

Ο Βούλγαρος θα επιμείνει και θα φτάσει τελικά σε μπρέικ (3-2) και θα κρατήσει το σερβίς του για το 4-2.

Με love service game ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ θα προηγηθεί με 5-3 και με καταιγισμό άσων ο Στέφανος Τσιτσιπάς μειώνει σε 5-4.

Ο Ντιμιτρόφ θα φτάσει σε τριπλό σετ πόιντ, ο Τσιτσιπάς θα σβήσει τα 2 αλλά δεν θα τα καταφέρει και στο 3ο και θα χάσει το σετ με 6-4.

Κέρδισε ο καλύτερος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα κρατήσει το σερβίς του για να φτάσει στο 2-1.

Στο 5ο γκέιμ θα σβήσει 3 μπρέικ πόιντ του Ντιμιτρόφ αλλά αυτός θα φτάσει και σε 4ο και θα κάνει το μπρέικ (3-2) με διπλό λάθος του Έλληνα.

Ο Τσιτσιπάς φτάνει στο 1ο μπρέικ πόιντ του στον αγώνα στο 6ο γκέιμ του 3ου σετ αλλά ο Ντιμιτρόφ θα το σβήσει με το σερβίς του όπως θα σβήσει και το επόμενο μπρέικ πόιντ του 22χρονου για να προηγηθεί με 4-2. 

Το 5-3 είναι για τον Βούλγαρο ο οποίος με μπρέικ θα κερδίσει το σετ και το παιχνίδι! 

 

Τζόκοβιτς – Τσόριτς 2-0: Ιστορική νίκη και στους “8” στο Vienna Open (vid)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς “κλείδωσε” το Νο1 στο 2020 μετά από τη νίκη (7-6 (11), 6-3)του επί του σπουδαίου Μπόρνα Τσόριτς στην Βιέννη και ισοφαρίζει τον Πιτ Σάμπρας.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέκλεισε με 7-6 (11), 6-3 σε 2.08‘  τον Μπόρνα Τσόριτς στον 2ο γύρο του Vienna Open και “κλείδωσε” το Year-End No1 για το 2020 και για 6η φορά στην καριέρα του ισοφαρίζοντας τον θρυλικό Πιτ Σάμπρας.

Ο Σέρβος “κλείδωσε” το Νο1 αλλά εάν ο Ράφα Ναδάλ δηλώσει συμμετοχή στο Sofia Open (7-14/11) μπορεί να παραταθεί η στέψη! Βέβαια εάν ο “Νόλε” πάρει τον τίτλο την Κυριακή δεν θα περιμένει την … απόφαση του Ναδάλ αλλά θα είναι στο Νο1.

Το παιχνίδι είχε ένα συγκλονιστικό 1ο σετ αφού ο Μπόρνα Τσόριτς είχε στο τάι μπρέικ 4 σετ πόιντ αλλά δεν κατάφερε να πάρει το σετ το οποίο και κατέληξε με δυσκολία στον Νόβακ Τζόκοβιτς. 

Πλέον επόμενος αντίπαλος στους “8” για τον Νόβακ Τζόκοβιτς θα είναι ο νικητής του αγώνα του Χουρκάτς με τον Σονέγκο. Αυτή είναι η 39η νίκη του Τζόκοβιτς μέσα στο 2020 σε 41 παιχνίδια.

Οσκάρικο 1ο σετ στη Βιέννη! 

Στο 9ο γκέιμ ο Τζόκοβιτς θα σβήσει 2 μπρέικ ποιντ για να προηγηθεί με 5-4 αλλά ο Τσόριτς θα ισοφαρίσει σε 5-5. O Κροάτης δεν θα φτάσει σε μπρέικ στο 11ο και ο Σέρβος θα το κερδίσει για το 6-5.

Τσόριτς θα στείλει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Ο Μπόρνα θα φτάσει 3 φορές σε σετ πόιντ αλλά ο Νόβακ δεν θα σβήσει και τις 3! Ο Τσόριτς σβήνει και αυτός σετ πόιντ του “Νόλε” (8-9) και φτάνει και σε 4ο σετ πόιντ!

Ο Τζόκοβιτς θα το σβήσει και αυτό (10-10) και θα φτάσει σε 2ο σετ πόιντ! Ο Κροάτης θα το σβήσει με άσο (11-11) αλλά ο Σέρβος έχει και 3ο σετ πόιντ και θα κερδίσει το σετ με 7-6 (11) σε 1.16′.

Ξανά νικητής ο “Νόλε”

Στο 2ο σετ, ο Τζόκοβιτς με μπρέικ θα φτάσει στο 2-1. Στο 5ο γκέιμ ο Τσόριτς θα σβήσει διπλό μπρέικ πόιντ και θα μειώσει σε 3-2. Με άσο ο Τζόκοβιτς θα φτάσει στο 4-2 και εν συνεχεία στο 5-3.

Στο 9ο γκέιμ ο Κροάτης θα σβήσει ματς πόιντ του Σέρβου. Ο Νόβακ θα έχει και άλλο ένα ματς πόιντ στο 9ο και θα τελειώσει με μπρέικ το παιχνίδι στο 6-3. 

Αυτή είναι η 4η νίκη σε ισάριθμα παινχίδια του Τζόκοβιτς επί του Τσόριτς και μάλιστα με 8-0 σετ! 

Σε Σίνερ και Πόσπισιλ τα εισιτήρια! 

Σ’ άλλα παιχνίδια του 1ου γύρου που διεξήχθησαν την Τετάρτη ο Γιανίκ Σίνερ και ο Βάσεκ Πόσπισιλ πήραν τα εισιτήρια για τους “16”.

Ο Πόσπισιλ επικράτησε με 7-5, 7-5 του συμπατριώτη του Φελίξ Οζέ Αλιασίμ και θα παίξει στον 2ο γύρο με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Από την άλλη, στη μάχη της νέας γενιάς, ο Γιανίκ Σίνερ κέρδισε με 7-6 (2), 6-3 τον Κάσπερ Ρουντ και θα μονομαχήσει για τους “8” με τον Αντρέι Ρούμπλεφ.

Στο τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι ο Κέβιν Άντερσον απέκλεισε με 7-5, 6-1 τον Καρένιο Μπούστα και θα παίξει στα προημιτελικά με τον νικητή του αγώνα του Πόσπισιλ με τον Μεντβέντεφ.