ΕΣΑΠ: Έστειλε επιστολή ζητώντας έναρξη πρωταθλήματος και περιμένει * Στίβος: Αναβλήθηκε ξανά λόγω covid-19 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Κίνας * Ρότζερ Φέντερερ: «Οι τενίστες έχουν κοινά με τους μουσικούς»

ΕΣΑΠ: Έστειλε επιστολή ζητώντας έναρξη πρωταθλήματος και περιμένει

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος ζητάει η ΕΣΑΠ με επιστολή που έστειλε στον Υπουργό Υγείας Πρόνοιας κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά και την επιστημονική Επιτροπή λοιμοξιολόγων ΕΕΟΔΥ.

Η ΕΣΑΠ απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Υγείας Πρόνοιας κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργο Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Γιώργο Μαυρωτά και την επιστημονική Επιτροπή λοιμοξιολόγων ΕΕΟΔΥ στην οποία αναλύει τα επιχειρήματα του αιτήματος για έναρξη των προπονήσεων των 8 ομάδων της Volley League ανδρών.

Η αποστολή της επιστολής αποφασίστηκε από κοινού στην τηλεδιάσκεψη της ΕΣΑΠ με τον ΓΓΑ κ.Γιώργο Μαυρωτά και υγειονομικούς εκπροσώπους της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Η ΕΣΑΠ αναμένει την απάντηση των υγειονομικών αρχών σε εύλογο χρονικό διάστημα προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι προπονήσεις.

Στίβος: Αναβλήθηκε ξανά λόγω covid-19 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Κίνας

Στίβος: Αναβλήθηκε ξανά λόγω covid-19 το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού της Κίνας

Η διοργάνωση από το 2020 μεταφέρθηκε στο 2021 και πλέον θα διεξαχθεί το 2023 στην πόλη Νανζίνγκ της Κίνας.

Ούτε το 2021 θα δούμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου και η αιτία είναι ο covid-19. H WA ανακοίνωσε πως δεν θα διεξαχθεί η σπουδαία διοργάνωση από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου στο Νανζίνγκ της Κίνας αλλά θα μεταφερθεί στο 2023 στην ίδια πόλη.

Είναι η δεύτερη αναβολή της διοργάνωσης αφού αρχικά ήταν στο καλεντάρι του 2020.

Η πανδημία συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλο τον πλανήτη και παρά το γεγονός ότι η εικόνα στην Κίνα έχει βελτιωθεί, τα μέτρα πρόληψης που ακολουθεί η χώρα, κατά είναι εξαιρετικά σκληρά.

Η WA δε θέλει να στερήσει τη δυνατότητα στο Νανζίνγκ να διοργανώσει το συγκεκριμένο γεγονός κι έτσι αποφάσισε τη διεξαγωγή του, το 2023, ένα χρόνο από τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2022 στο Βελιγράδι.

Το πρόγραμμα της χειμερινής περιόδου του 2021 περιλαμβάνει ωστόσο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, καθώς και μια σειρά από δυνατά μίτινγκ όπως το Indoor Tour της WA.

 

Ρότζερ Φέντερερ: «Οι τενίστες έχουν κοινά με τους μουσικούς»

Ο Ρότζερ Φέντερερ μίλησε για τένις, για μουσικούς και τις κινήσεις μπαλέτου από τους παίκτες.

Με τη ζωή των μουσικών που κάνουν παγκόσμιες περιοδείες παρομοίασε τη ζωή των τενιστών ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο κορυφαίος τενίστας με τους 103 τίτλους καριέρας μίλησε στο περιοδικό Courts Magazine και αφού χαρακτήρισε το τένις ως ένα κομψό άθλημα μίλησε για τη σχέση του με το μπαλέτο αλλά και τη μουσική!

«Βλέπω το τένις όπως και οι άλλοι, υπάρχουν κι αυτές οι κινήσεις από το μπαλέτο που έχουμε μέσα στο γήπεδο. Έχουμε μεγάλα στάδια, αλλά δεν είναι υπερβολικά μεγάλα, το κρατάει πιο οικείο άθλημα.

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα στον κόσμο. Ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο από τον Ιανουάριο ως τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και το παρομοιάζω περισσότερο με έναν μουσικό που κάνει παγκόσμια περιοδεία. Οι μουσικοί δεν το κάνουν φυσικά κάθε χρόνο αυτό, γι’ αυτό και το τένις είναι πραγματικά παγκόσμιο», είπε ο Ρότζερ Φέντερερ.