Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή των απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών – Ο πατριώτης Μακεδόνας Μάκης Βορίδης, δεν “βλέπει” ότι το Oruc Reis…

 Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για την καταστροφή των απουσιολογίων στο Κολλέγιο Αθηνών – “Έγινε ΕΔΕ, κανείς δεν ξέρει το πόρισμα”“Έγινε ΕΔΕ, κανείς δεν ξέρει το πόρισμα”

Σειρά ερωτημάτων σχετικά με την  καταγγελία και την μηνυτήρια αναφορά της  Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας  -ΟΙΕΛΕ- που αφορά την εξαφάνιση των βιβλίων απουσιών από το Κολλέγιο Αθηνών το ’17-18, θέτουν με ερώτηση τους 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μάρκου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν πως πριν από έναν μήνα περίπου ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας κ. Μιχάλης Κουρουτός προέβη σε μια δημόσια ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία κατήγγειλε ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο τον Δεκέμβριο του 2018, ελεγκτές του Υπουργείου Παιδείας διαπίστωσαν πως τα βιβλία των απουσιών είχαν εξαφανιστεί.

Ο έλεγχος αφορούσε το σχολικό έτος 2017-2018 και το σχολείο στο οποίο διεξήχθη είναι το «Κολλέγιο Αθηνών», το σχολείο – σύμβολο της επιχειρηματικής, πολιτικής και οικονομικής ελίτ της χώρας, στο οποίο φοίτησε η νυν Υπουργός Παιδείας, αλλά και ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Ο Προέδρος της ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε δημοσίως ότι το συγκεκριμένο σχολείο προέβη σε μαζική διαγραφή απουσιών μαθητών του μέσω της μεθόδου της εσκεμμένης καταστροφής απουσιολογίων, επειδή τουλάχιστον 10 μαθητές-γόνοι επιφανών οικογενειών είχαν πάνω από 400 απουσίες και θα υποχρεώνονταν να επαναλάβουν την τάξη.

Μάλιστα η ΟΙΕΛΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Παιδείας γνώριζε επισήμως την παρανομία αυτή ήδη από το μήνα Δεκέμβριο 2019, κατόπιν κατάθεσης Υπομνήματος από την Ομοσπονδία στο Υπουργείο. Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ το Υπόμνημα αυτό  είχε ως περιεχόμενο σοβαρές παρανομίες στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπου περιλαμβανόταν και το συγκεκριμένο ζήτημα.

Το επίμαχο απόσπασμα της καταγγελίας του Προέδρου της ΟΙΕΛΕ έχει ως εξής:
«Ξέρει η κ. Υπουργός εδώ και μήνες – επισήμως από εμάς από τις 23 Δεκεμβρίου του 2019 – για την απίστευτη υπόθεση της καταστροφής βιβλίων απουσιών στο σχολείο της, στο Κολλέγιο Αθηνών. Γιατί κατέστρεψαν τα βιβλία; Μα διότι κάποιοι “γόνοι” είχαν πάνω από 400 απουσίες απαξιώντας να παρακολουθούν μαθήματα και θα κινδύνευαν να μείνουν στην ίδια τάξη.».

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, για το ζήτημα αυτό έχει διενεργηθεί ΕΔΕ, «… χωρίς να έχει μάθει κανείς το πόρισμά της».
Τα παραπάνω στοιχεία κατατέθηκαν από την ΟΙΕΛΕ και υπό τη μορφή της Μηνυτήριας Αναφοράς, από την οποία προκύπτει ότι η διαδικασία της ΕΔΕ έχει ολοκληρωθεί και η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Π.Δ.Ε. Αττικής κατά το άρθρο 118 παρ. 6 του ν. 3528/2007. Η παραπομπή αυτή αποδεικνύει ότι ο αρμόδιος πειθαρχικός προϊστάμενος διαπίστωσε πειθαρχικά αδικήματα σε βάρος της διοίκησης του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου, κρίνοντας ταυτόχρονα ότι το παράπτωμα που διαπιστώθηκε επισύρει ποινή ανώτερη της αρμοδιότητάς του.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν την αρμόδια Υπουργό Παιδείας:
1. Σε ποιες ενέργειες προέβη και ποιες εντολές έδωσε για τον έλεγχο και την διαλεύκανση του σοβαρού αυτού περιστατικού σύμφωνα με το άρθρο 13 του ν. 4622/2019;
2. Ποια είναι τα αποτελέσματα του πορίσματος της ΕΔΕ;
3. Ποιες ευθύνες προέκυψαν σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων [φυσικών και ηθικών αυτουργών] από την ΕΔΕ;
4. Έχουν ασκηθεί πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων;
5. Περατώθηκε η πειθαρχική διαδικασία τηρουμένων των προθεσμιών, των όρων και των προϋποθέσεων του άρθρου 122 του ν. 3528/2007;
6. Ποιες πειθαρχικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν και ποιες ποινές επιβλήθηκαν για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό;
7. Η κ. Υπουργός εφάρμοσε το άρθρο 123 του ν. 3528/2007;
8. Κατά το σχολικό έτος 2019 – 2020 πόσοι έλεγχοι διενεργήθηκαν στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της Επικράτειας και ποια τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών;
9. Ποια μέτρα έχει ήδη ή προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχουμε παρόμοια φαινόμενα παρανομίας από τους επιχειρηματίες στην ιδιωτική εκπαίδευση στο μέλλον;

 

Ο πατριώτης Μακεδόνας Μάκης Βορίδης, δεν “βλέπει” ότι το Oruc Reis και η Άγκυρα καταπατούν κυριαρχικά μας δικαιώματα… (vid)

Ξέχασε τις ασπίδες και τις χλαμύδες του πατριωτισμού στις Πρέσπες!

Το στίγμα της -προαποφασισμενης;- υποχωρητικότητας και της αποδοχής των τουρκικών τετελεσμένων, που αποπνέει από κάθε κίνηση και τακτική ενέργεια – ή και … απουσία ενέργειας – από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, επιβεβαιωσε και ο πρώην … υπερπατριώτης, Μάκης Βορίδης, που στις Πρέσπες δεν σήκωνε μλυγα στο σπαθί του, αλλά τώρα με τον Ερντογάν και τον τούρκικο στόλο να σουλατσάρει ερευνώνατς ανενόχλητος ανάμεσα Κρητη – Κάσο- Ρόδο – Καστελόριζο, επιλέγει να … θάψει το “τσεκούρι” του υπερπατριώτη και να ακολουθήσει την τακτική του … “σφύρα μου κλέφτικα” απέναντι στην τουρκική εισβολή και κατάληψη ( ήδη ένα μηνα με συνεχεις Navtex ) του μισού νοτιοανατολικού Αιγαίου!

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως η Τουρκία με το Oruc Reis δεν έχει παραβιάσει κυριαρχικά μας δικαιώματα. «Δεν έχουμε διαπιστώσει παραβίαση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» είπε συγκεκριμένα κάνοντας λόγο για πρόθεση (με τα λόγια) παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Ο ίδιος ανέφερε πως η θέση της κυβέρνησης είναι πως το Oruc Reis δεν κάνει έρευνα (σημείωση: ανέφερε για θέση της κυβέρνησης, όχι για δική του).

Σημείωσε επιπλέον πως πρόκληση είναι το γεγονός πως το τουρκικό ερευνητικό συνοδεύεται από σκάφη του τουρκικού στόλου.

Στις θέσεις του υπουργού της Νέας Δημοκρατίας αντέδρασε και ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Οικονόμου που επεσήμανε πως αυτό που λέει είναι υπέρ της Τουρκίας.

Παράλληλα εξέφρασε την απορία του πως είναι δυνατόν μετά από αυτά που λέει ο υπουργός να ζητά η κυβέρνηση κυρώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τότε δικαιολογήθηκε λέγοντας πως οι «προθέσεις είναι αρκετές». «Δηλώνει πως θα παραβιάσει» αναφέρει συγκεκριμένα ο Μάκης Βορίδης αποσκοπώντας πως η Άγκυρα δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι πραγματοποιεί έρευνες.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί τέτοια παραβίαση», αναφέρει συγκεκριμένα για να συμπληρώσει: «Προκλητικές ενέργειες δεν έχουμε διαπιστώσει».

Όπως φαίνεται ωστόσο η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να καλύψει την απραξία της, ή ίσως και προσυμφωνημένα, «υιοθέτησε» τελικά δημόσια την άποψη πως η Τουρκία δεν προχωρά σε έρευνες αρκούμενη σε διέλευση, αφού πρώτα στελέχη της είχαν δηλώσει για ποντισμό καλωδίων αλλά και για θόρυβο… που εμπόδιζε την έρευνα!

Οι δηλώσεις αυτές μάλιστα είχαν οδηγήσει και στην απομάκρυνση του Αντιναυάρχου ε.α. Αλέξανδρου Διακόπουλου, Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τις κυβερνητικές αυτές παλινωδίες ωστόσο, η Τουρκία κατόρθωσε να αμφισβητήσει ολόκληρες περιοχές σε συνδυασμό μάλιστα με τις κυβερνητικές αστοχίες και κυρίως μετά την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ.

Όπως φαίνεται το πιθανότερο είναι ο Μάκης Βορίδης να δρα ως λαγός της κυβέρνησης «στρώνοντας» το χαλί για υποχωρήσεις προς την Τουρκία.

Ανακοίνωση με αφορμή όσα είπε ο Υπουργός Αγρ Αναπτυξης εξλεδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Περιμένουμε από κάποιον στην κυβέρνηση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, πώς γίνεται η Τουρκία να μην πραγματοποιεί παράνομες ενέργειες και συγχρόνως η Ελλάδα να ζητά – έστω και με τεράστια καθυστέρηση 8 μηνών – την επιβολή κυρώσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Όλη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία:

«Την ώρα που η Τουρκία εδώ και σχεδόν έναν μήνα παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με το Oruc Reis να κάνει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ολοένα και πιο κοντά στο Καστελόριζο, ο γιαλαντζί «υπερπατριώτης» κ. Βορίδης, που έλεγε «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας» τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών χειροκροτούμενος από τον κ. Μητσοτάκη, δήλωσε σήμερα ευθαρσώς πως το Oruc Reis δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ότι «πλέει σε διεθνή ύδατα».

Περιμένουμε από κάποιον στην κυβέρνηση να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, πώς γίνεται η Τουρκία να μην πραγματοποιεί παράνομες ενέργειες και συγχρόνως η Ελλάδα να ζητά – έστω και με τεράστια καθυστέρηση 8 μηνών – την επιβολή κυρώσεων. Οι αντιφάσεις αυτές όχι μόνο δεν πείθουν κανέναν, αλλά εκθέτουν τη χώρα αποδυναμώνοντας συστηματικά τα επιχειρήματά της στην ΕΕ για τις κυρώσεις.

Ακόμα και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει να βυθίζεται στα ψέματα, στις αντιφάσεις της και στην φτηνή επικοινωνιακή διαχείριση.»