Επιχορηγήσεις 2020: Η απάντηση Μαυρώτα σε ΚΟΕ και όσους διαμαρτύρονται * Π. Φάληρο: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Λοράντο και πάει για Κραβαρίτη * Αποχώρηση με αιχμές από τον Γκονζάλες του Φοίνικα: «Μόνο στην Ελλάδα συνεχίζεται το πρωτάθλημα!»

Ο Γ.Γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, με δήλωσή του απαντά στην ΚΟΕ και στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες για τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκαν τα χρήματα των επιχορηγήσεων μέσα από το πρόγραμμα “ΧΙΛΩΝ”.

Μετά τις ανακοινώσεις των Ομοσπονδιών για τις επιχορηγήσεις του 2020, ήταν η σειρά του Γιώργου Μαυρωτά να απαντήσει. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού με δήλωσή του απαντά στην ΚΟΕ και στις υπόλοιπες Ομοσπονδίες για τον τρόπο με τον οποίο μοιράστηκαν τα χρήματα των επιχορηγήσεων μέσα από το πρόγραμμα “ΧΙΛΩΝ”.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Μαυρωτάς απαντά στο ερώτημα “κατά πόσο συμβαδίζει η μείωση του ποσού επιχορήγησης με την πρωτιά στο σύστημα αξιολόγησης”.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε: “Η απάντηση στην ανακοίνωση της ΚΟΕ –και όχι μόνο- είναι ότι η χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών συμβαδίζει απόλυτα με την αξιολόγηση του συστήματος «ΧΙΛΩΝ» και για να είμαστε μάλιστα ακριβείς, είναι σε μερικές περιπτώσεις και λίγο παραπάνω, ως μερίδιο επί του συνόλου.

Η μείωση στο ποσό της επιχορήγησης της ΚΟΕ δεν είναι αποτέλεσμα της αξιολόγησης. Είναι απόρροια ότι το 2020 δεν μοιράζεται επιπλέον στις ομοσπονδίες το ποσό των 2.300.000 από τα πριμ των Πρωταθλητών και των προπονητών τους, για τις μεγάλες αθλητικές τους διακρίσεις, όπως καταχρηστικά συνέβη πέρσι από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Τα ποσά των πριμ των διακριθέντων Πρωταθλητών και προπονητών θα διατεθούν σε αυτούς, όπως οφείλονται και δεν πηγαίνουν ως επιχορήγηση στις ομοσπονδίες. Συνέπεια; Οι επιχορηγήσεις να παρουσιάζονται (πλασματικά) ως μειωμένες κατά 11,27% στο σύνολό τους…

Επιπλέον, στις 19/2/2020, όταν παρουσιάστηκε το σύστημα «ΧΙΛΩΝ» στους εκπροσώπους όλων των Ομοσπονδιών, κάναμε απολύτως σαφή τα ποσοστά στα οποία κινούνταν βάσει της αξιολόγησης η κάθε Ομοσπονδία, επί του συνολικού προϋπολογισμού για τις Ολυμπιακές, Μη Ολυμπιακές και Παραολυμπιακές Ομοσπονδίες.

Για την ΚΟΕ, λοιπόν, το ποσοστό αυτό ήταν 13,3% επί του συνόλου των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών. Η ΚΟΕ, τελικά, εισπράττει το 13,8% επί του συνόλου!

Αν μάλιστα, προσθέσουμε και το ποσό των 177.000 ευρώ, που καταβλήθηκε στην ΚΟΕ από τη ΓΓΑ για τα προγράμματα κολύμβησης του υπουργείου Παιδείας και τελικά δεν ξοδεύτηκε λόγω κορωνοϊού, αλλά συμψηφίστηκε, η ποσοστιαία αναλογία της ΚΟΕ πηγαίνει στο 14,7%.

Άρα, ότι παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020 στην ημερίδα του “ΧΙΛΩΝ”, αυτό ίσχυσε για την Κολυμβητική Ομοσπονδία και μάλιστα λίγο αυξημένα.

Για παράδειγμα, η κατάσταση των μεριδίων κατανομής της επιχορήγησης σε ορισμένες Ομοσπονδίες έχει ως εξής, συγκριτικά με την ήδη γνωστή κατανομή που είχε προκύψει από την αξιολόγηση με το σύστημα «ΧΙΛΩΝ» και είχε παρουσιαστεί στις 19/2/2020:

Ομοσπονδία Ενδεικτικό Μερίδιο «ΧΙΛΩΝ» (19/2/2020) Τελικό Μερίδιο «ΧΙΛΩΝ»
ΣΕΓΑΣ 17,8% 17,8%
ΚΟΕ 13,3% 13,8%
ΕΟΚ 11,5% 11,9%
ΕΟΠΕ 8,3% 8,3%
ΕΓΟ 6,1% 6,4%
ΟΧΕ 4,6% 4,9%

Συνεπώς, δεν καταλαβαίνουμε την «έκπληξη» κάποιων Ομοσπονδιών, όταν τα μερίδιά τους επί της επιχορήγησης που προκύπταν από την διαφανή αξιολόγηση του συστήματος «ΧΙΛΩΝ», ήταν ήδη γνωστά από τον Φεβρουάριο.

Κλείνοντας, η μείωση της αγωνιστικής δραστηριότητας, η ματαίωση ταξιδιών για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, η έγκαιρη ένταξη στα μέτρα στήριξης της Πολιτείας και η απ’ ευθείας ενίσχυση των Σωματείων, που επίκειται, μαζί με άλλες έμμεσες πρωτοβουλίες στήριξης, υπερκαλύπτουν τις όποιες απώλειες της επιχορήγησης”.

 

Π. Φάληρο: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Λοράντο και πάει για Κραβαρίτη

Π. Φάληρο: Ανακοίνωσε το διαζύγιο με Λοράντο και πάει για Κραβαρίτη

Ανακοίνωση του Παλαιού Φαλήρου για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Λοράντο, υπηρεσιακός ο Θεοδωρόπουλος και στο βάθος Κραβαρίτης.

Με ανακοίνωση του το Παλαιό Φάληρο γνωστοποίησε την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Τεό Λοράντο.

Η διοίκηση αποφάσισε στους αγώνες που απομένουν έως το φινάλε της Α1 να συνεχίσει με τον Αργύρη Θεοδωρόπουλο ενώ σύντομα θα ανακοινώσει τον νέο αρχιπροπονητή.

Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει συζητήσεις με τον έμπειρο και γνώστη των Ακαδημιών Δημήτρη Κραβαρίτη ο οποίος αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοινώνεται ότι, μετά τη λύση στις 1 Ιουνίου 2020, της διετούς σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών μεταξύ του Α.Ο.Π.Φ και του προπονητή μας, της ανδρικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης, που αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία, Θεόδωρου (Τεό) Λοράντο, ο σύλλογος μας δεν θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον ομοσπονδιακό προπονητή.

Ευχαριστούμε τον Τεό για την πολύτιμη βοήθεια του τα δύο χρόνια συνεργασίας μας, με το τμήμα υδατοσφαίρισης και του ευχόμαστε το καλύτερο τόσο σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο.

Η ανδρική μας ομάδα θα ολοκληρώσει τις προπονήσεις της και την εκπροσώπηση της στη συνέχεια του πρωταθλήματος με τον βοηθό προπονητή της, Αργύρη Θεοδωρόπουλο, σε συνεργασία με τον προπονητή μας Νίκο Καραμάνη και εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί και το όνομα του νέου αρχιπροπονητή της ανδρικής μας ομάδας, για την επόμενη χρονιά.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ
Νίκος Δέτσης».

 

Αποχώρηση με αιχμές από τον Γκονζάλες του Φοίνικα: «Μόνο στην Ελλάδα συνεχίζεται το πρωτάθλημα!»

Γκονζάλες

Με μία σημαντική απώλεια θα αγωνιστεί ο Φοίνικας Σύρου στην τελική φάση του πρωταθλήματος της Volley League, αφού ο Πέπε Γκονζάλες αποχώρησε από την ομάδα.
Ο Αργεντινός διαγώνιος, που ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας της Σύρου άφησε αιχμές για την επανέναρξη της Volley League την στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα πρωταθλήματα διακόπηκαν.

Ο Πέπε καυτηρίασε την απόφαση του Φοίνικα να ψηφίσει υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος, την στιγμή μάλιστα που είχε ήδη γνωστοποιήσει ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα Volleyplanet.gr

Από ότι καταλαβαίνω, η απόφαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, σε βρίσκει αντίθετο. Θες να εξηγήσεις το λόγο;

«Δεν συμφωνώ με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, νομίζω ότι τώρα δεν είναι η ώρα να σκεφτούμε τον αθλητισμό, η προτεραιότητα είναι η υγεία και η οικογένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα πρωταθλήματα στον κόσμο ακύρωσαν τις σεζόν και η Ελλάδα είναι η μόνη που θέλησε να συνεχίσει»!

Γνώριζαν στη Σύρο ότι δεν είχες σκοπό να μείνεις για να αγωνιστείς;

«Ναι. Μίλησα αρκετές φορές με τον αντιπρόεδρο του συλλόγου. Του ανέφερα ότι τα σύνορα της Αργεντινής θα έκλειναν μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και αν η πρεσβεία κατάφερε να μας βάλει στη λίστα μιας πτήσης επαναπατρισμού, έπρεπε να φύγω γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να έχω άλλη ευκαιρία όπως αυτή να επιστρέψω στη χώρα μου»!

Με δεδομένη την αποχώρησή σου και μια πιθανή «αποδυνάμωση» γιατί θεωρείς ότι ο Φοίνικας ήταν υπέρμαχος να συνεχιστεί το πρωτάθλημα;

«Νομίζω ότι η Σύρος ψήφισε τη συνέχιση του πρωταθλήματος γιατί γνωρίζει ότι και οι υπόλοιπες ομάδες δεν θα αγωνιστούν πλήρεις. Όπως είπα και πριν, όλοι σκέφτονται την ευκαιρία να στεφθούν πρωταθλητές χωρίς να σκέφτονται την υγεία των παικτών».

Πίστευες ότι θα ανανέωνες με την ομάδα τη συνεργασία σου για την επόμενη σεζόν;

«Πριν από αυτήν την κατάσταση, υπήρχαν καλές προθέσεις πιθανής ανανέωσης για την επόμενη σεζόν».

Τηρουμένων των συνθηκών, τι προβλέπεις για τους ημιτελικούς και τους τελικούς του πρωταθλήματος;

«Θα είναι παιχνίδια μόνο για να έχουν πρωταθλητή στα χαρτιά. Δεν θα είναι πραγματικός πρωταθλητής γιατί καμία ομάδα δεν θα είναι στο 100% των δυνατοτήτων της».

Σε ποιο πρωτάθλημα θα σε δούμε τη νέα σεζόν;

«Την επόμενη σεζόν δεν ξέρω ακριβώς. Ο μάνατζέρ μου βρίσκεται ήδη σε επαφή με πιθανές ομάδες. Αυτές τις μέρες νομίζω ότι κάτι θα συμβεί».

Και μιας και η εποχή ανήκει στον κορονοϊό. Τι συνάντησες στην πατρίδα σου;

«Τώρα στην Αργεντινή, ειδικά στο Μπουένος Άιρες, υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις Covid-19. Στην πόλη μου δεν υπάρχουν επίσημες αναφορές. Μετά από σχεδόν 4 ημέρες ταξιδιού καταφέραμε να φτάσουμε και τώρα είμαστε σε καραντίνα 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο. Αμέσως μετά μπορούμε να πάμε σπίτι»!

Τι μένει στο φινάλε για τον… Πέπε;

«Θέλω να πω ότι η Σύρος είναι ένα όμορφο νησί, αλλά την τελευταία φορά ο σύλλογος δεν συμπεριφέρθηκε επαγγελματικά. Έφυγα την Τετάρτη στις 27 το βράδυ με τον γιο και τη γυναίκα μου και 6 αποσκευές.

Ο σύλλογος όχι μόνο δεν με συνόδευσε στο Ferry, όπως κάνει κάθε σύλλογος που λειτουργεί επαγγελματικά, αλλά περιμένω επίσης μια απάντηση για την πληρωμή των εισιτηρίων που αντιστοιχούν στη σύμβαση μου».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*