Επιστρέφουν στις προπονήσεις τα μέλη της εθνικής ομάδας στίβου * Προς κατάργηση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα πόλο Α1 Ανδρών της περιόδου 2020-21 * Τσερνέσκα: “Μας περιμένουν εννιά μήνες σκληρής δουλειάς”

Επιστρέφουν στις προπονήσεις τα μέλη της εθνικής ομάδας στίβου

Η κανονικότητα επιστρέφει σιγά σιγά και στον ελληνικό στίβο.

Στις προπονήσεις σε στάδια όλης της χώρας επιστρέφουν την Τρίτη οι αθλητές και αθλήτριες της εθνικής ομάδας στίβου.

Η Γενική Γραμματεία αποδέχθηκε τη λίστα αθλητών και αθλητριών Ανδρών/Γυναικών και Κ23, και έτσι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις προπονήσεις και να πλαισιώσουν τα μέλη της προολυμπιακής ομάδας, που είναι στις επάλξεις από την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Πολιτείας, είναι πιθανό στις 18 Μαΐου, στην δεύτερη φάση άρσης των μέτρων, να επιστρέψουν στις προπονήσεις αθλητές και αθλήτριες των αγωνιστικών τμημάτων 15 ετών και άνω, κάτι που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την αξιολόγηση της πορείας της πανδημίας.

 

Προς κατάργηση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα πόλο Α1 Ανδρών της περιόδου 2020-21

Προς κατάργηση των πλέι οφ στο πρωτάθλημα πόλο Α1 Ανδρών της περιόδου 2020-21

Με την αύξηση των αγωνιστικών της κανονικής περιόδου από 22 σε 26 δύσκολα θα δούμε πλέι οφ την επόμενη σεζόν στην Α1 Ανδρών.

Μέσα στην λαίλαπα του κορονοϊού η ΚΟΕ αποφάσισε ορθώς να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Α1 Ανδρών του πόλο στην Α2 αυτή τη σεζόν και ν’ ανέβουν δυο από την Α2 στην Α1.

Αυτό σημαίνει ότι η Α1 την περίοδο 2020-21 θα έχει 14 ομάδες. Στο καλεντάρι της νέας χρονιάς υπάρχει και το προ ολυμπιακό του Ρότερνταμ αλλά και αγώνες του World League κάτι που θα επιβαρύνει το πρόγραμμα.

Για να ελαφρύνει το πρόγραμμα αλλά να μην “στραγγαλίσει” οικονομικά τις ομάδες με επιπλέον ταξίδια η ΚΟΕ εξετάζει τη νέα περίοδο να μην διεξαχθούν πλέι οφ. Να πέσουν χωρίς πλέι άουτ 4 ομάδες και να αναδειχθεί χωρίς πλέι οφ ο πρωταθλητής.

Ως και φέτος με 12 ομάδες στην Α1 κάθε σύλλογος έδινε στην κανονική περίοδο 22 αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Τη νέα χρονιά με 14 ομάδες οι αγώνες θα είναι 26 για όλες τις ομάδες.

Εάν διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ οι αγώνες θα ξεπεράσουν τους 30 για κάθε ομάδα και για κάποιες ίσως και τους 35! Με το ισχύον σύστημα για να αναδειχθεί πρωταθλητής τα τελευταία χρόνια έπρεπε να δώσει στο σύνολο στην καλύτερη 27 αγώνες σε πλέι οφ και κανονική περίοδο και στη χειρότερη 30.

Σε περίπτωση που υπάρξουν πλέι οφ τη νέα χρονιά για να βγει ο πρωταθλητής θα πρέπει στην καλύτερη να δώσει 31 αγώνες και στη χειρότερη 34 (με το σύστημα 2 νίκες στα ημιτελικά και 3 στα τελικά).

Τα κουκιά δεν … βγαίνουν σε μια Ολυμπιακή χρονιά ενώ ειδικά για τα πλέι άουτ που συμμετέχουν συνήθως ομάδες από την επαρχία το κόστος θα είναι τεράστιο από τα ταξίδια.

 

Τσερνέσκα: “Μας περιμένουν εννιά μήνες σκληρής δουλειάς”

Η Ομοσπονδιακή προπονητήτρια καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ναταλία Τσερνέσκα, έθεσε τους στόχους για τις εθνικές ομάδες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, πιθανότατα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες, θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις των 12 κοριτσιών που πλαισιώνουν την Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης. Προπονήσεις βέβαια, που λόγω της υφής του αθλήματος, δε σταμάτησαν ποτέ για τα κορίτσια της Ναταλίας Τσερνέσκα.

Οι πρωταθλήτριες, μέσα στο σπίτι τους, επροπονούντο πέντε ώρες ημερησίως για να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η καλλιτεχνική κολύμβηση επρόκειτο να πάρει μέρος για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος στο προολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, το οποίο θα γινόταν τέλη Απριλίου, διεκδικώντας την παρθενική συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο ομαδικό. Στους ίδιους αγώνες η Ευαγγελία Πλατανιώτη και η Εβελίνα Παπάζογλου, είχαν πολλές πιθανότητες να προκριθούν και να εκπροσωπήσουν την χώρα μας για μια ακόμη φορά στο ντουέτο.

Η Ναταλία Τσερνέσκα, σαν ομοσπονδιακός τεχνικός, εκφράζεται σήμερα για την επόμενη μέρα στον χώρο. “Τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας ουσιαστικά δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό τις προπονήσεις. Πέντε ώρες καθημερινά έκαναν προπόνηση και είναι έτοιμες να επιστρέψουν στην κανονικότητα, όταν ανοίξουν τα κολυμβητήρια”.

Η κ. Τσερνέσκα υποστηρίζει πως η μετάθεση του προολυμπιακού και των Ολυμπιακών για τον Μάρτιο και τον Ιούλιο του 2021 αντίστοιχα, δίνουν την ευκαιρία στην ίδια και στις αθλήτριές της να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με προοπτική την επίτευξη του στόχου.

“Ο στόχος παραμένει ο ίδιος για όλους εμάς που υπηρετούμε το άθλημα. Επιδίωξη είναι η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τόσο στο ομαδικό όσο και στο ντουέτο. Η μετάθεση των αγώνων ήταν επιβαλλόμενη από τις συνθήκες. Έχουμε πλέον αρκετό χρόνο. Εννέα ολόκληρους μήνες σκληρής δουλειάς. Όλα θα πάνε καλά”.

Η κυρία Τσερνέσκα δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας στα προβλήματα της πανδημίας. “Η υγεία προέχει των αγώνων. Ήταν στενάχωρο το γεγονός ότι μείναμε στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως κάναμε αυτό που πρέπει και ακούσαμε τις συμβουλές των ειδικών. Έγινε πάρα πολύ καλή δουλειά για την προστασία των Ελλήνων. Πάρθηκαν έγκαιρα και αυστηρά μέτρα. Είμαι χαρούμενη και αισιόδοξη μετά από όλα αυτά. Νομίζω ότι θα βγούμε κερδισμένοι. Ο κόσμος θα γίνει καλύτερος μετά την πανδημία”.

Κλειδί, κατά τη Ναταλία, στην επίτευξη των στόχων της αφρόκρεμας της καλλιτεχνικής κολύμβησης στην Ελλάδα, είναι η αγαστή συνεργασία.

“Είμαι πολύ ικανοποιημένη. Η κολυμβητική ομοσπονδία μας στηρίζει πάντα, ενώ υπάρχει άψογη συνεργασία μεταξύ των προπονητών” καταλήγει.