Επικίνδυνος! “Εξίσωσε” το ελληνοαιγυπτιακό μνημόνιο με το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο!

Σε ερώτηση για την πρωτοκόλληση του τουρκολιβυκού συμφώνου κλήθηκε να απαντήσει ο Κυριάκος ΜΗτσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ερώτηση που τέθηκε μάλιστα από τον δημοσιογράφο Γ.Καντέλη του ΣΚΑΙ.

Και αν κάποιος είχε αμφιβολία για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η διαχείριση των εθνικών θεμάτων από τον Κ.Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του μάλλον πείστηκε με την απάντησή του πρωθυπουργού:

“Η ανάρτηση στον ΟΗΕ είναι μία τυπική διαδικασία, πρέπει να σας πω ότι ήδη καθυστέρησε 9 μήνες. Είναι μία διαδικασία που συνήθως γίνεται πολύ πιο γρήγορα και ευελπιστώ ότι το ελληνοαιγυπτιακό μνημόνιο συνεργασίας, επικυρωμένο από δύο νόμιμα και κυρίαρχα κοινοβούλια, θα ανατηθεί στον ΟΗΕ πριν από το τέλος του χρόνου. Από κει και πέρα θεωρώ χρονική σύμπτωση τη χθεσινή ανάρτηση του μνημονίου, ήταν κάτι το οποίο γνωρίζαμε ότι κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Ήταν μία καθαρά γραφειοκρατική διαδικαστική ενέργεια, δεν γίνεται κανένας έλεγχος ούτε καν, πως λέμε σκοπιμοτητας και νομιμότητας; Δεν γίνεται ούτε το ένα ούτε το άλλο. Είναι υποχρεωμένος ο Οργανισμός να αναρτήσει και πάρα ταύτα υπήρξε μία σημαντική καθυστέρηση”.

Ο πρωθυπουργός “εξίσωσε” δηλαδή το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο με το μνημόνιο Ελλάδας-Αιγύπτου, υποβαθμίζοντας την ανάρτηση του πρώτου από τον ΟΗΕ κάνοντας λόγο για …”χρονική σύμπτωση”…