Επιβεβαιώνονται παράνομες επαναπροωθήσεις. Παρέμβαση Επιτροπής Βασανιστηρίων – Τέλος ο νόμος Παππά. Από 400 υποχρεωτικά εργαζόμενους …280 !

Επιμένουν τα γερμανικά ΜΜΕ: Η Ελλάδα κάνει παράνομες επαναπροωθήσεις  προσφύγων και μεταναστών προς την Τουρκία

Νέες αποδείξεις για τις παράνομες επαναπροωθήσεις αιτούντων άσυλο από το Ελληνικό κράτος έρχονται στο φως σε δημοσίευμα του EUobserver.

Πρόκειται για μια αλυσίδα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης Συνόρων Frontex, στην οποία περιγράφεται περιστατικό που έλαβε χώρα στις αρχές Μαρτίου 2020. Στο e-mail με ημερομηνία 6 Μαρτίου, περιγράφεται η άρνηση της Δανέζικης Ακτοφυλακής να υπακούσει σε εντολές για το φόρτωμα μεταναστών και αιτούντων άσυλο σε μία μικρή πλαστική βάρκα κοντά στην ελληνική ακτογραμμή και την επαναπροώθησή τους προς την Τουρκία.

Το περιστατικό έχει περιγραφεί ως «παρεξήγηση» από τον επικεφαλής της Frontex Φαμπρίς Λεγκέρι προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όμως η ηλεκτρονική αλληλογραφία που ήρθε στο φως δίνει διαφορετικές πληροφορίες για το συμβάν.

Στο e-mail δηλώνεται ξεκάθαρα πως η Ελληνική Ακτοφυλακή μετέφερε στους Δανούς εντολές που είχε λάβει για την επαναπροώθηση των αιτούντων άσυλο. Οι Δανοί μετέφεραν την εντολή στον δικό τους επικεφαλής, ο οποίος την ακύρωσε. Είναι η πρώτη φορά που μία τέτοια εντολή καταγράφεται επίσημα. Θυμίζουμε ότι το Ελληνικό κράτος, δια των αρμόδιων υπουργών έχει αρνηθεί επανειλημμένα πως γίνονται επαναπροωθήσεις, παρά τις αναρίθμητες καταγγελίες περί του αντιθέτου.

Την ίδια ώρα, έκθεση της Επιτροπής για την Πρόληψη Βασανιστηρίων και Απάνθρωπης ή Εξευτελιστικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις επαναπροωθήσεις και να αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο.

Η έκθεση της Επιτροπής αφορά την επίσκεψη αντιπροσώπων της στην Ελλάδα την περίοδο 13-17 Μαρτίου 2020. H CPT αναφέρει πως οι συνθήκες κράτησης σε κέντρα στον Έβρο και στο νησί της Σάμου, τα οποία επισκέφτηκε, μπορούν να θεωρηθούν «απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση», με απαράδεκτες συνθήκες. Αναφέρει επίσης πως δεν υπάρχει ειδική μέριμνα για ευάλωτα άτομα, οικογένειες με παιδιά ή ασυνόδευτα ανήλικα.

Η έκθεση επίσης αναφέρει πως η Επιτροπή έχει λάβει τακτικές και αξιόπιστες αναφορές για παράνομες επαναπροωθήσεις, ειδικά στα σύνορα του Έβρου, όπου μετανάστες και αιτούντες άσυλο υποχρεώνονται να ξαναπεράσουν τον ποταμό προς την Τουρκία.

 

Τέλος ο νόμος Παππά – Μαζικές απολύσεις εργαζομένων στα κανάλια με νέο νόμο Πέτσα-Μητσοτάκη! Από 400 υποχρεωτικά εργαζόμενους … 280 !

Ο νόμος Πέτσα έρχεται και αλλάζει το νόμο Παππά. Θυμάστε τους 400 υποχρεωτικά εργαζόμενους σε κάθε κανάλι για να διατηρεί την άδεια; Ε ξεχάστε το!

Πλέον, ο κάθε τηλεοπτικός σταθμός θα πρέπει να απασχολεί (ο ίδιος, όχι συνδεδεμένες εταιρίες) τουλάχιστον 280 εργαζομένους αντί για 400 που ήταν έως τώρα. Λιγότερο προσωπικό κατά 120 άτομα δηλαδή. Ετοιμαζόμαστε για απολύσεις.

Και όχι μόνο αυτό: ενώ μέχρι τώρα οι 400 που δούλευαν στα κανάλια ήταν υποχρεωτικά στο μισθολόγιο, πλέον μπορεί το κανάλι να τους έχει με σύμβαση, δηλαδή με «μπλοκάκι».

Ο Στέλιος Πέτσας καθάρισε για τους καναλάρχες.

Ηρώδης … των εργαζομένων στα κανάλια, έρχονται και Χριστούγεννα…