Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Περιστέρι – Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου με το βλέμμα στο Πάσχα 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Πριστέρι βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το νέο MEGA Εμβολιαστικό Κέντρο στο Περιστέρι θα επισκεφθεί στις 10:15 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Πρόκειται για το ένα από τα δυο νέα εμβολιαστικά κέντρα της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τα οποία εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Επιχείρησης «Ελευθερία» για τον εμβολιασμό του πληθυσμού και τα οποία ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1η Απριλίου, με 48 εμβολιαστικές γραμμές σε πρώτο στάδιο, ενώ η συνολική δυναμική τους θα φθάσει τις 96 γραμμές το καθένα.

 

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου με το βλέμμα στο Πάσχα 

Lockdown: Συνάντηση Μητσοτάκη-Ιερώνυμου με το βλέμμα στο Πάσχα 

Η εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

Συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο φυσικά την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και την ώρα που πλέον τίθεται το ερώτημα εάν θα έχει χαλαρώσει το lockdown πριν το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα τουλάχιστον σχεδιασμό της κυβέρνησης, στόχος είναι στις 6 ή 12 Απριλίου να έχει ανοίξει το λιανεμπόριο (το σενάριο της 29ης Μαρτίου έχει “καεί”) και τουλάχιστον τη Μεγάλη Εβδομάδα η εστίαση, καθώς και αυτό το Πάσχα να επιτραπούν μετακινήσεις από νομό σε νομό και να μπορέσουμε να ψήσουμε αρνί στα χωριά μας.

Το ζήτημα είναι βεβαίως σε αυτή την περίπτωση εάν θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες εφέτος το Πάσχα και με τι περιορισμούς. Μέχρι το Πάσχα μεσολαβούν όμως σημειωτέον και οι Χαιρετισμοί και ο Ακάθιστος Ύμνος, όπου συγκεντρώνονται πολλοί πιστοί, ενώ ήδη και παρά τα μέτρα υπάρχουν φαινόμενα εκκλησιών όπου οι ιερείς ανοίγουν τις πόρτες και οι πιστοί συνωστίζονται.

Υπάρχει πάντως και η άποψη μεταξύ επιδημιολόγων ότι θα ήταν προτιμότερο να μην ανοίξει η κοινωνία και η οικονομία εντελώς το Πάσχα, ώστε να “σωθεί” το καλοκαίρι και ο τουρισμός.

Βίκυ Σαμαρά