Εξελίσσεται σε ασθένεια των νέων. Γεμίζουν τα νοσοκομεία – Στάση εργασίας ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Φωτιά στον Έβρο: Δασική πυρκαγιά στην Δαδιά. Στην Κόρινθο στην περιοχή Αγιαννιώτικα. Στην Άρτα. Στην Κω

Νεαρά κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Ελλάδα, με τα 7 στα 10 νέα κρούσματα να αφορούν νέους κάτω των 39 ετών και 2 στα 10 κάτω των 17 ετών. “Μαύρο” ρεκορ τριμήνου στις απώλειες ασθενών.

Με άτομα ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας ακόμη και παιδιά, γεμίζουν τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η επιδημία κορονοϊού πλήττει κατά βάση τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 39 ετών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τον τελευταίο μήνα, σε σύνολο περίπου 94 χιλιάδων νέων κρουσμάτων, τα 7 στα 10 αφορούσαν άτομα κάτω των 39 ετών και μάλιστα τα 2 στα 10 ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα υπάρχουν περιοχές όπου από τα 10 νεαρά άτομα ηλικίας 20-22 ετών και κάτω που νοσούν, τα 2 νοσούν σοβαρά και χρήζουν νοσηλείας.

Δεν είναι τυχαίο που σήμερα 12 νέοι κάτω των 39 ετών είναι διασωληνωμένοι, ενώ μέσα σε ένα μήνα έχασαν τη ζωή τους 6 άτομα ηλικίας 18-39 ετών, τα περισσότερα από αυτά χωρίς υποκείμενο νόσημα.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό χθες, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν οι εισαγωγές νεογνών στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών των δύο νοσοκομείων, με έξι παιδιά να νοσηλεύονται στο “Αγλαΐα Κυριακού” και στο “Αγία Σοφία” τρία παιδιά και τέσσερα νεογνά.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει η διασωλήνωση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” ενός 12χρονου παιδιού.

Το αγόρι είχε εισαχθεί αρχικά στο νοσοκομείο για την αντιμετώπιση εγκεφαλικού εμπυήματος και όταν κρίθηκε αναγκαίο από τους θεράποντες ιατρούς, ότι υπάρχει ανάγκη να διασωληνωθεί για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάστασή του, έγινε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, στο πλαίσιο της τυπικής διαδικασίας που ακολουθείται, το οποίο και βγήκε θετικό.

Σημειώνεται ότι το εγκεφαλικό εμπύημα είναι θύλακας πύου που αναπτύσσεται μεταξύ της σκληρής μήτρας και του μεσαίου στρώματος των ιστών (αραχνοειδής ύλη) που καλύπτει τον εγκέφαλο.

Ρεκόρ τριμήνου σε απώλειες ζωής

Χθες στα στοιχεία του ΕΟΔΥ καταγράφηκε και ένα ακόμη ιδιαίτερα αρνητικό στοιχείο, που ήταν ο αριθμός των θανάτων. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό 42 συμπολίτες μας, που είναι αριθμός ρεκόρ από τις 26 Μαΐου.

Στο στοιχείο αυτό αποτυπώνεται και η πορεία της επιδημίας πριν από περίπου 3 εβδομάδες, όταν άρχισε να φαίνεται η αρχή της έξαρσης του τρίτου κύματος με τα νέα κρούσματα να παγιώνονται σε επίπεδα άνω των 2500. Οι ειδικοί πλέον φοβούνται ότι με την αύξηση του μέσου όρου ημερήσιων κρουσμάτων σε άνω των 3200, δυστυχώς θα υπάρξει και σημαντική άνοδος των διασωληνωμένων αλλά και των θανάτων.

Φαίνεται πάντως ότι ενώ η επιδημία πλήττει τις νεότερες ηλικίες όπως αναφέραμε, οι διασωληνώσεις και δη οι θάνατοι αφορούν κυρίως ηλικίες άνω των 65 ετών. Πιθανότατα τα άτομα αυτά είναι ανεμβολίαστα ενώ σίγουρα ο ιός τους μεταδόθηκε από μη εμβολιασμένα άτομα νεότερων ηλικιών.

Όπως μάλιστα ανέφερε και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης στο ΣΚΑΪ, υπάρχει μια σταθεροποίηση προς τα πάνω των νέων κρουσμάτων και πως αυτό που ανησυχεί τους ειδικούς είναι ότι διαχέεται η πανδημία σε μεγαλύτερες ηλικίες. “Υπάρχει μια ανησυχία με την επιστροφή των εκδρομέων αλλά είμαι επιφυλακτικός για το πώς θα κινηθεί η πανδημία το επόμενο 15νθημερο” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων είπε πως έχουμε την εμπειρία πλέον μετά τον Απρίλιο που τα self test λειτούργησαν καλά και ότι από την στιγμή που θα γίνονται 2 τεστ τα μοντέλα προβλέπουν ότι η επιδημία θα κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, υπογράμμισε πως θα δούμε σίγουρα κρούσματα στα παιδιά.

Γιώργος Σακκάς

Στάση εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Κλιμακώνει τον αγώνα της κατά του συγκεκριμένου μέτρου που αποφάσισε η κυβέρνηση η ΠΟΕΔΗΝ, με πανελλαδική στάση εργασίας σήμερα από τις 10.00 έως τις 15.00

Οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία Αττικής θα συγκεντρωθούν στις 11:00 στο υπουργείο Υγείας, στη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και στην Περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το συνδικαλιστικό όργανο των υγειονομικών προχώρησε σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για κατάργηση του νόμου περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και του μέτρου της υποχρεωτική άδειας άνευ αποδοχών, για όσους εργαζόμενους στην Υγεία και στις Δομές Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2021.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η θέσπιση της υποχρέωσης εμβολιασμού και μάλιστα με την απειλή κυρώσεων εις βάρος των εργαζομένων, έρχεται σε ευθεία αντίθεση προς τις συνταγματικές διατάξεις, που προστατεύουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου και το δικαίωμα στην εργασία. Επιπροσθέτως, η ΠΟΕΔΗΝ θεωρεί, ότι παραβιάζονται διεθνείς συμβάσεις που αναγνωρίζουν και προστατεύουν το δικαίωμα του ατόμου να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να αποφασίζει χωρίς άμεσες ή έμμεσες πιέσεις για κάθε θέμα που άπτεται της υγείας του.

 

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Δασική πυρκαγιά στην Δαδιά

Φωτιά τώρα στον Έβρο: Δασική πυρκαγιά στην Δαδιά

Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για δασική φωτιά στο Δάσος της Δαδιάς

Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

 

Φωτιά τώρα στην Κόρινθο στην περιοχή Αγιαννιώτικα

Φωτιά τώρα στην Κόρινθο στην περιοχή Αγιαννιώτικα

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με 5 άνδρες.

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στα Αγιαννιώτικα Κορινθίας.

Η φωτιά της περιοχής Αγιαννιώτικα στην Κορινθία επεκτάθηκε σύντομα, χωρίς, ευτυχώς, να απειλεί σπίτια σύμφωνα με το fotiatora.gr.

Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου με 5 άνδρες.

 

Φωτιά τώρα στην Άρτα

Φωτιά τώρα στην Άρτα

Καίει χορτολιβαικες εκτάσεις και υπάρχει κίνδυνος για πολλές κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες που εδρεύουν στην περιοχή.

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλιξη στην πεδιάδα της Άρτας και συγκεκριμένα στην περιοχή ανάμεσα σε Ράχη, Βίγλα και Άγιο Σπυρίδωνα.

Καίει χορτολιβαικες εκτάσεις και υπάρχει κίνδυνος για πολλές κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες που εδρεύουν στην περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης εκτός των επίγειων δυνάμεων παίρνουν μέρος και δύο αεροσκάφη πετζετέλ.

 

Φωτιά τώρα στην Κω

Φωτιά τώρα στην Κω

Άμεσα στο σημείο κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Παραδείσι της νήσου Κω.

Άμεσα στο σημείο κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.