Εξαφάνισαν το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα! Άφαντα τα στοιχεία της Eurostat… – Έφεραν λεωφορεία των ΚΤΕΛ χωρίς μηχανήματα εισιτηρίων και τηλεματική. Οι επιβάτες δίνουν οδηγίες …(vid)

Κυριολεκτικά δεν υπάρχουν τα ρεπορτάζ για το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον Αύγουστο με βάση τα στοιχεία της τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου κυκλοφόρησαν ρεπορτάζ για τα στοιχεία για την ανεργία με βάση τα στοιχεία της Eurostat για τις χώρες της Ευρωζώνης και τα κράτη μέλη της ΕΕ των 27.

Μάθαμε ότι η ανεργία τον Αύγουστο ανήλθε στο 8,1% στην Ευρωζώνη, καταγράφοντας αυξητικές τάσεις για 5ο συνεχή μήνα, και στο 7,4% στην ΕΕ, με 15,6 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, εκ των οποίων 13,188 εκατομμύρια στη ζώνη του ευρώ.

Αυτό που δεν μάθαμε, σχεδόν από κανένα ΜΜΕ, είναι ότι δεν ήταν η Ισπανία “πρωταθλήτρια” με ποσοστό 16,2% αλλά η Ελλάδα με 18,3%.

Η “πρωτιά” αυτή της χώρας μας πάντως θα μπορούσε πάντως να γίνει ένα πολύ επιτυχημένο γράφημα από αυτά τα “ανάποδα” που μας έχει συνηθίσει στο παρελθόν ο ΣΚΑΙ…

 

Απίστευτη “άρπα-κόλλα”! Έφεραν λεωφορεία των ΚΤΕΛ χωρίς μηχανήματα εισιτηρίων και τηλεματική και με οδηγούς που δεν ξέρουν τους δρόμους της Αθήνας – Οι επιβάτες δίνουν οδηγίες …(vid)

Όχι μόνο λεωφορεία των ΚΤΕΛ, αλλά και οδηγούς απ΄όλη την Ελλάδα επιστράτευσε η κυβέρνηση για να βελτιωθεί η συγκοινωνία στο λεκανοπέδιο της Αττικής με περισσότερα δρομολόγια, ωστόσο κάτι δεν πάει καλά…

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Mega oι οδηγοί ήρθαν στην Αθήνα από την Τρίπολη, τον Πύργο, τα Γρεβενά και άλλες πόλεις, δεν γνώριζαν τους δρόμους της πρωτεύουσας, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν GPS για να εκτελέσουν το δρομολόγιο ενώ σε άλλες περιπτώσεις ζητούσαν οδηγίες από τους επιβάτες.

Ο επιβάτης βοηθά τον οδηγό του λεωφορείου να ολοκληρώσει το δρομολόγιο από τους Θρακομακεδόνες προς την Κηφισιά.

Ο οδηγός συμβουλεύεται και τον χάρτη του κινητού του τηλεφώνου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, το gps παραμένει ανοιχτό.

Για δεκαπέντε ημέρες, όπως έχουν ενημερωθεί, θα βρίσκονται στην Αθήνα μαζί με τα οχήματά τους οι οδηγοί από τα ΚΤΕΛ Τρίπολης, Πύργου, Γρεβενών και άλλων περιφερειακών πόλεων. Σήμερα τα δέκα πρώτα λεωφορεία των ΚΤΕΛ βγήκαν στους δρόμους για να ενισχύσουν τις αστικές συγκοινωνίες (πηγή).

Δωρεάν οι διαδρομές – Χωρίς επικυρωτικά και τηλεματική

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Μαρίας Λιλιοπούλου στο ethnos.gr, δωρεάν είναι ουσιαστικά για τους επιβάτες οι μετακινήσεις με το λεωφορείο στις δύο γραμμές, στις οποίες δρομολογήθηκαν από σήμερα οχήματα των ΚΤΕΛ καθώς η κατεπείγουσα εφαρμογή του σχεδίου του υπουργείου Μεταφορών για τόνωση των δρομολογίων σε μια προσπάθεια αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού, δεν παρείχε τον αναγκαίο χρόνο τοποθέτησης του εξοπλισμού της τηλεματικής και του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα δέκα οχήματα που δρομολογήθηκαν.

Αυτό, όπως έχει επισημάνει ήδη ο ΟΑΣΑ από χθες αναμένεται να γίνει σταδιακά. Ωστόσο εκτιμάται ότι η διαδικασία για το σύνολο των οχημάτων θα διαρκέσει κάποιες εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό πρακτικά οι επιβάτες των δύο γραμμών που ήδη ξεκίνησαν και των επόμενων έξι που θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα να εξυπηρετούνται από λεωφορεία των ΚΤΕΛ, δε θα χτυπάνε εισιτήριο δεδομένου ότι δεν έχουν τοποθετηθεί επικυρωτικά μηχανήματα, ενώ δε θα υπάρχει και σαφής ενημέρωση για τα δρομολόγια καθώς δεν έχει προηγηθεί η σύνδεση των οχημάτων με το σύστημα της τηλεματικής.