Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και τι περιμένουν οι έμποροι; – Το υπουργείο Ανάπτυξης θα επιδοτήσει την αγορά εξωτερικής θερμάστρας στα εστιατόρια

ενδιάμεσες εκπτώσεις

Η εικόνα στην αγορά παραμένει απογοητευτική ενώ την 1η Νοεμβρίου ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και στις 27 Νοεμβρίου έρχεται η Black Friday.

Με τις ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις να ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου οι έμποροι επαναλαμβάνουν για ακόμη μία φορά τη θέση τους πως πρόκειται για έναν παρωχημένο θεσμό που δεν βοηθά την αγορά.

Τα δεδομένα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις

Υπενθυμίζεται άλλωστε το αίτημα που είχαν διατυπώσει πριν από περίπου έναν χρόνο, για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, καθώς όπως υποστήριζαν, δημιουργούν προσδοκίες στους καταναλωτές ότι θα βρουν προϊόντα σε καλές τιμές την ίδια ώρα που οι επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε μεγάλες εκπτώσεις ανάμεσα σε δύο εκπτωτικές περιόδου.

Όσον αφορά στην εικόνα του κλάδου αυτή τη στιγμή, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης σημειώνει στο insider.gr ότι έχει πλέον σταθεροποιηθεί στα αρνητικά επίπεδα που κινήθηκε και τους πρώτους μήνες μετά την άρση του lockdown.

Άλλωστε ότι ούτε οι θερινές εκπτώσεις έδωσαν «ανάσα» στους εμπόρους, με την έρευνα της ΕΣΕΕ να δείχνει ότι οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις πραγματοποίησαν χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο των εκπτώσεων ενώ οι μισές επιχειρήσεις είδαν τις πωλήσεις τους να υποχωρούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%.

Ο κ. Καφούνης επισημαίνει πάντως πως οι έμποροι της Αθήνας ευελπιστούν να έρθουν καλύτερες μέρες για τις επιχειρήσεις τους το επόμενο διάστημα ενώ τονίζει την ανάγκη για υποστήριξη από την πλευρά της πολιτείας τους προσεχείς μήνες, με επίκεντρο τα ζητήματα της μείωσης των ενοικίων καθώς και εκείνο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Με το βλέμμα στη Black Friday

Διαφορετική από τις προηγούμενες χρονιές αναμένεται και η φετινή Black Friday, στις 27 Nοεμβρίου ενώ ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσον φέτος, θα μπορέσει να αναθερμάνει την αγορά όπως συνέβαινε συνήθως.

Αν και ο κ. Καφούνης εκτιμά πως είναι ακόμη νωρίς για την προετοιμασία των καταστημάτων σημειώνει ωστόσο πως υπάρχουν διάφορες σκέψεις για κινήσεις ώστε να τονωθεί η αγορά.

Φέτος πάντως, λόγω και των συνθηκών που επικρατούν, αναμένεται να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις Online πωλήσεις και τις προσφορές μέσω των eshop, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φυσικά καταστήματα.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν άλλωστε ότι οι ηλεκτρονικές πωλήσεις συνεχίζουν να κινούνται σε καλύτερα επίπεδα ακόμη και μετά την άρση του lockdown, με τους καταναλωτές να είναι πλέον περισσότερο εξοικειωμένοι με τις αγορές μέσω διαδικτύου σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

 

Το υπουργείο Ανάπτυξης θα επιδοτήσει την αγορά εξωτερικής θερμάστρας στα εστιατόρια

Προκειμένου να συνεχίσουν να λειτουργούν οι ανοιχτοί χώροι για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού

Την επιδότηση αγοράς εξωτερικής θερμάστρας στα εστιατόρια μέσω ΕΣΠΑ, θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA: «όσο μπαίνουμε στο χειμώνα, τόσο κλεινόμαστε μέσα και η ταχύτητα μετάδοσης του κοροναϊού μεγαλώνει. Γι’ αυτό κι εμείς, ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πρόκειται τα επόμενα 24ωρα να ανακοινώσουμε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, για να επιδοτήσουμε την αγορά εξωτερικής θερμάστρας στα εστιατόρια, έτσι ώστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν γρήγορα πολλές θερμάστρες στους εξωτερικούς τους χώρους και να συνεχίσουν μ’ αυτούς σε λειτουργία, ώστε να μην κλειστεί ο κόσμος μέσα λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών».

Για τα ελληνο-τουρκικά ο υπουργός είπε: «Όποιος νομίζει ότι θα τελειώσουμε γρήγορα με την Τουρκία κάνει μεγάλο λάθος. Αυτός είναι ένας μαραθώνιος. Η Τουρκία έχει κάποιους στρατηγικούς στόχους εδώ και πολλές δεκαετίες. Επιδιώκει θερμό επεισόδιο με ευθύνη της Ελλάδας. Εάν αυτό συμβεί, η Τουρκία θα βγει από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται. Δεν πρέπει να της δώσουμε μία τέτοια εύκολη νίκη. Την Τροία δεν την πήρε ο Αχιλλέας, την Τροία την πήρε ο Οδυσσέας. Ας αφήσουμε λοιπόν τους λεονταρισμούς και ας σκεφτούμε επιτέλους για το συμφέρον της Ελλάδας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*